Topiti intr-o singura inima
|
06 Nov 2008, 00:11
|||
|
|||
In ciuda retinerilor ei, Kennya simti cum privirea iscoditoare al lui Dumbledore o cantareste din cap pana in picioare. Cu ochii sai iscoditori, marginiti de niste ochelari in forma de semiluna se uita lung la ea. Atitudinea lui se descifra lesne ca autoritara si parea sa aiba o siguranta de sine de nedescris. Nu stia ce sa zica sau cum sa reactioneze inaintea lui. Stia ca acest om nu poate fii mintit. Facu o plecaciune cu capul inaintea directorului, insa nu reusi sa o mai ridice. Kennya incepu sa respire greu si ii arunca o privire lui Raizen care se ridicase in picioare evitandu-i privirile. Dumbledore repara catedra si aseza trei scaune cu fata unul spre altul.
Se aseja pe unul dintre ele invitandu-i si pe cei doi sa faca la fel. "Kennya." Kennya tresari din gandurile ei si se grabi sa se aseze intre cei doi. Aceasta incaperea era batuta de lumina, aruncand umbre somptuase pe fetele celor trei. "Nu puteti stii cat ma bucur sa vorbesc cu amandoi deodata." zise batranul cu o privire neutra. Fata lui neutra o sperie putin pe Kennya. Nu lasa sa se vada nici o reactie, nici un gest. Viperinei ii era greu sa inteleaga sentimentele acestui om. Trasese o a doua privire fugara catre Raizen. Acesta avea cam aceasi expresia, vizibil ingandurat. "Kennya, te simti bine?" zise directorul cu o voce severa Fata incerca sa scoata un zambet, dar din pacate ii iesi unul slab. Din cauza intrebarii, Raizen isi ridica capul sa se uite la ea. Era adevarat ca era palida, cearcanele ei erau acum foarte vizibile si de asemenea parea ca a scazut mult in greutate. Cu capul usor ametit, Kennya ii privea pe amandoi fara sa inteleaga. "Sunt bine. Nu trebuie sa va ingrijorati domnule Dumbledore." Acesta ridica o spranceana fiindca nu reusea sa se convinga de realitatea acestor cuvinte. In vreme ce Kennya si Raizen ramasesera tacuti, batranul continua sa vorbeasca pe acelasi ton glacial. "Va mai pot spune, domnisioara si domnule, ca azi dimineata m-am trezit destul de agitat." Raizen isi incrunta privirea incercand sa-si dea seama ce legatura are asta cu subiectul. De ce nu ii lua direct? De ce nu le spunea in fata ce avea de zis? "M-am trezit destul de agitat. In timp ce ma imbracam si imi luam micul de jun mi-am adus aminte cu stupoare de niste harti ce au ramas necompletate. Le-am cautat mult timp in biroul meu....." Kennya isi indrepta spatele simtind cum camera se invarte cu ea. Nu mai gasea nici un sens la cuvintele directorului. Si Raizen parea la fel, insa acesta il asculta cu mare atentie. "Apoi, mi-am adus aminte ca le-am uitat in Marea Sala. In drumul meu am trecut agale pe langa Sala Trofeelor. Am vazut ca usa era incuiata. Un lucru neobisnuit pentru aceasta scoala fiindca usa aceea este deschisa pentru elevi nonstop. Curios, m-am dus sa verific..." Kennya isi pierdu rasuflarea. Astepta sa termine o data. Ce avea sa spuna? Incerca sa se concentreze asupra unei explicatii dar nu putu. Pana la urma directorul isi continua povestirea. "Am intrat acolo, ca sa vad ce? O eleva si un profesor facand niste lucruri pe care nu ar trebui sa le faca in public..." Kennya si Raizen deschisera gura sa protesteze amandoi. Dar renuntara pagubasi lasand capul in jos. Dumbledore dadu sa continue. "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|