Vise si ganduri
02 Dec 2008, 00:34
Noaptea se vedea inca pe cerul nemarginit .Stateam linistita in patul meu moale din turn si ma uitam in sus spre stelele lipite pe tavanul camerei.Visam cu ochii deschisi la ziua care urma sa inceapa si la noul baiat pe care l-am vazut prin scoala .Am auzit doar ca il cheama Mike si ca este in anul 4,cu unul mai mare decat mine.Inca imi aduc aminte cand ieri a trecut pe langa mine zambind si intrebandu-ma cum ma numesc. Imi dau seama ca am fost mai rosie decat para focului,dar acum…ce mai conteaza?Totusi,un gand imi spuena ca ar trebui san u ma ambalez prea repede,totusi ma despartisem de Andrew doar de vreo doua saptamani sau poate chiar mai putin.Imi imaginam ce vor spune fratii si prietenii mei daca imi voi gasi pe altul asa de repede.

Ma ridicai usor din pat,luandu-mi in picioare papucii.Eram inca putin in cealalta lume,cea a visurilor.Nu puteam sa nu ma gandesc la zambetul lui radiant,la fata lui perfecta si la ochii lui caprui stralucitori ca doua stele de pe cer.Eram putin somnoroasa si n-aveam chef de mai nimic.Trebuia sa merg pana la biblioteca sa fac un eseu despre dragoni si pur si simplu eram lipsita de puteri.Vroiam sa stau toata ziua in pat si sa doorm.

Am deschis incet usa.Se deschise scartaind in urma mea,iar eu strambai din gura.Camera cercetasilor era scaldata in lumina puternica a soarelui falnic ca un rege si o briza usoara a vantului intra printr-un geam deschis.Am coborat incet scarile ,fara sa fac zgomot.Erau inca elevi care dormeau.Am spus parola,dupa cateva dati nereusite,iar doamna grasa din tablou se uita putin cam urat la mine ,din cauza ca paream mai mult somnambula decat citava.

Tot castelul era scaldat intr-o tacere asurzitoare.Nedumirita,m-am uitat la ceas.Nici nu era inca ora opt,asa ca nici nu era de mirare.Speram doar san u dau de vreun ingrijitor pe hol si sa ma aduca inapoi in turn in suturi.

Am strabatut in fuga ,fara sa se auda ceva din cauza papucilor de puf cu pisicute,grabindu-ma pentru ca sa-l termin cat mai repede si sa ies pe afara.Vroiam sa-l revad pe Mike si de data asta eram hotarata sa vorbesc cu el sis a il intreb si cele mai banale lucruri ,dar doar sa port o discutie cu el .Am tercut pe langa clepsiderele de numerotare a punctelor sin u am putut san u ma opresc sa ma uit putin la ele.Cercetasii erau pe locul cel mai de jos .Nu am putut san u ma incrunt putin sis a nu ridic dintr-o spranceana. ,,Cum suparare suntem asa de jos?Trebe sa facem ceva!’’ ,mi-am zis eu in mintea mea.

Am plecat si in scurt timp am ajuns la biblioteca.Bibliotecara se uita cam urat la mine cand am deschise usa .Deschise repede gura,vroind sa spuna ceva,dar o inchise la fel de repede,vazand ca deja plecasem din fata ei.In fata mea se intindeau zeci de rafturi intregi cu diferite carti vechi,care mai de care mai prafuite.Una singura parea mai normala,cu prima coperta de un rosu vermiont si scrisul aurit .Titlul ei era ,,Cum sa imblanzesti un dragon doar cu puterea mintii’’ .Mi se paru interesanta si o luai din raft.

Dintr-o data bibliotecara veni in spatele meu,iar eu sari ,speriata.

,,Auziti,nu stiti unde pot gasi mai multe carti despre dragoni,nu am prea pricep la cautat.Va rog,ajutati-ma,imi trebuie pentru un eseu sin u le gasesc.’’
Imi facu semn sat ac si isi indrepta un deget spre raftul de la 2 m departare.Fugi repede spre el si avazui multe carti despre dragoni,care mai de care mai interesanta.Gandindu-ma ca nu aveam minte de elefant sin u puteam sa le citesc pe toate,alesesem vreo 3 dintre ele si ma asezasem la o masa din apropiere sa le citesc.

Toate pareau foarte interesante,asa ca am facut o numaratoare ca sa vad care sa o citesc prima.Pica o carte foarte veche,cea mai veche dintre toate alese.Se intitula ,,Dragonii in 100 de pagini’’ .Dupa ce am citit titlul mi-am zis in minte mea : ,,Firar,100 de pagini?

Cum sa citesc eu atatea?!’’ .Totusi,o deshisem.Paginile erau ingalbenite si miroseau putin a mucegai.Pe la colturi erau putin arse.Am recunoscut repede urmele de la fraja de ardere pe ea.Scrisul era facut intr-un fel vechi,cu care nu eram prea obisnuita.Era scris si foarte mic,chirandu-ma mai mult sa citesc.Imi venea sa ii cer ochelarii doamnei bibliotecara ,dar nu vroiam sa ma creada vreuna deaia venita de pe Luna.

Am lasat cartea jos si am pus capul pe masa. Am inchis ochi incet,bucuroasa ca nu ma vedea nimeni.In minte imi aparu imaginea lui Mike,zambindu-mi si chemandu-ma la el.Era invaluit in lumina,iar pe langa era intuneric.Apoi se transforma in Draco si ii iesira niste colti din gura.Eu eram in mijlocul unei negure ,iar fata lui Draco venea din toate partile ,razand. Stateam in genunchi,capul ma durea si o transipratie rece curgea pe mine ca si un rau involburat.Totul parea in jurul meu ca si desprins din iad ,iar Draco pare din ce in ce mai infricosator dupa fiecare secunda care trecea.Ochii ii erau rosii ca a unui varcolac si zambea foarte viclean.Langa el aparu si un vampire.L-am recunoscut,era un vampire din Transilvania,depsre care am citit intr-o carte cu ceva timp in urma.Era unul dintre cei mai infricosatori si nemilostivi.Totul era depsrins dintr-o agonie si manie totala ,nimic nu parea din lumea cea adevarat.
Cand parea ca nimic nu mai era posibil,am deschis ochii sarind in picioare.Totul fusese un vis,sau mai bine zis un cosmar.Bibliotecara se uita la mine ca la felul paispe ,dar ma ingora in scurt timp.Eram traspirata din cap pana in picioare si eram rosie la fata.Speram doar sa nu se fi uitat cineva la mine.Ma asezai la masa si ma pregateam sa ma mai uit prin carti,dar chiar in acel moment am vazut o fata ca se apropia spre masa la care stateam eu.
Avea o expresie ciudata pe fata si mi-am dat seama ins curt timp ca ma urmarise pe tot parcursul ,,visului’’ meu.Schitai un zambet stangaci pe fata si ridicai o carte in fata ca sa nu se mai vada cat eram de traspirata.Mi-am scos o batista si m-am sters cat de rpede am putut,apoi am facut o vraja ca sa mi se usuce hainele.Fata se aprpie spre masa si se aseza.Imi dadui seama ca era...

[Image: 23ib095.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Vise si ganduri - by Deea Potter - 02 Dec 2008, 00:34
Re: Vise si ganduri - by Charlotte Ambrosine - 02 Dec 2008, 21:09
Re: Vise si ganduri - by Kim Ryan - 13 Feb 2009, 22:26
Re: Vise si ganduri - by HerArgus - 27 May 2009, 16:14
Re: Vise si ganduri - by Roland Delaney - 27 May 2009, 22:12
Re: Vise si ganduri - by Charlotte Ambrosine - 15 May 2010, 14:14

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post