O zi friguroasa de Iarna
|
21 Dec 2008, 02:04
|||
|
|||
'Vrei sa ies afara,huh?..'
Intr-adevar, Julia se trezise cu fata la cearceaf...si de data aceasta, nu era vina vreunei fete din anul I care i-a cerut un autograf. Si nici o colega enervanta de camera ce i-a trantit o perna in cap. Nu. Era o bufnita. ...Una atat de pufoasa incat gandul ca apartine unui baiat te face sa razi in hohote si sa-l arati pe respectivul cu degetul. 'Bine, Malfoy. Am sa joc jocul tau.' Era weekend?Avea ore? ...Nu mai conta. Se imbraca rapid in tipica uniforma, lasandu-si nodul de la cravata nestrans bine,dupa obicei. Pelerina de ploaie nu-si avea rostul. Era sigura ca va avea unde sa se incalzeasca.. Iesi incet afara din dormitor. Isi intalni fratele in camera de zi, privind meditativ la focul ce mocnea in semineu si gandind ca acesta i-ar putea furniza o idee pentru eseul la Potiuni. Era clar. Nu era weekend. "Mm-buna,Harry.." bombani Julia, trecand rapid inspre doamna grasa, care o urmarea cu blandete. "Aha..unde te duci?" "Afara..." "Undee?" "Afara..." "De ce?" "Afara..." "Te urasc..." "Stiu." Coborand scarile in ritm alert si dand peste un mare numar de elevi care se grabeau la ore (printre care si niste viperini nu tocmai sociabili, care o strigau incontinuu 'Aschilambica'), Julia iesi in curtea umeda. De parca era vina ei ca anorexia devenise brusc adevarata sa pasiune. Adolescenta asta,eh? Mania sarbatorilor de iarna intrase in vigoare mult prea devreme. Nici nu ninsese si fericiti copii de anul I umblau in sus si in jos cu beteala si lumina... Se ciocni cu alti viperini (de data aceasta, ceva mai mici de varsta), care au inceput si ei s-o strige,doar pentru a fi remarcati de 'greii' scolii. Rase. Hogwarts nu putea fi ocolit si de astfel de evenimente. Era obisnuita cu asa ceva. Fiind mereu imbracat in pelerina sa neagra de catifea - cadou scump primit de la parinti pentru notele bune -, Draco Malfoy era destul de greu de gasit in grandioasa curte a castelului Hogwarts, avand in vedere si faptul ca soarele nici nu rasarise bine. Tipic. 'Sa te caut eu pe tine?..Hai sa fim seriosi, dupa ce ca m-ai sculat..' Julia se aseza pe scari zgribulita si se ghemui incet. Nu ploua; cadea doar o burnita enervanta. Se foi agitata si astepta. Salcia Batausa se foi si ea, invartindu-se intr-un ciudat dans si facand o duzina de frunze sa zboare fara viata. Nimic. Un nimic apasator. Se ridica de pe scari si dadu nervoasa din picioare spre a se incalzi putin. Nu reusi. "AARGH..MAAALFOOOY!" tipa ea iritata. "DAAA?!" Fata inghiti in sec si se apropie incet de Padurea Interzisa. Intr-adevar, rosu in obraji ca o fata de la tara si gafaind puternic, Draco o intalni,privind-o senin cu ochii sai mari, de o nuanta inca necunoscuta. "M-mergi in padure?..." spuse el tremurand. "Ce?..Pentru?..” “Cum adica pentru?...Ca sa ..nu stiu..” O lua de mana, cautand caldura. “In padure e mai putina… umezeala…” ”Iti spun eu… cel mai uscat loc este patul meu, din care m-am ridicat acum aproximativ 15 minute din cauza bufnitei tale idi…dragute…” spuse Julia sarcastic. “Ar trebui sa iau ceea ce ai spus ca pe o invitatie?” Fata rosi puternic si il pisca ferm de mana cu degetele sale. “Bine, am inteles mesajul. Deci,mergi?...” facu din nou Draco, un zambet dulceag acaparandu-i fata incadrata de fire blonde, rebele. “Mda...” Malfoy o cuprinse cu bratul pe dupa gat si o saruta scurt; ii lua mana din nou si fugi copilareste, coborand valea domol si intrand in Padurea Interzisa in scurt timp. Continua sa mearga linistit, cu pasi de hoinar. ‘Ia stai putin… si eu trebuia sa-mi fac tema la Potiuni.’ Juliei ii pica zambetul de pe fata si se intoarse senina la Draco. Il privi nesigura. Burnita lasase stropi de roua intre genele sale. “Draco, ai Potiuni astazi,nu-i asa?” rase fata. “Err…” Ii citi dorinta in ochi. Malfoy dadu din cap ferm. “Cum indraznesti sa...ah…nu,nu-ti dau tema…” Julia incepu programul tipic de linguseli: ii curata haina cu miscari precise, ii mangaie de cateva ori chipul, isi invarti pe deget o suvita de par si… “Nu,nu,nu. N-am de gand.” spuse viperinul hotarat. “Desi…” “Desi, daca stai si te gandesti mai bine la asta…poate ca…” continua Julia, privindu-l plina de sperante. “Probabil ca…” “Sigur ca…” “…Nu mi-am facut tema.” Fata clipi de cateva ori cu obida si simti o dubioasa zvacnire a mainii drepte, care cerea sa ofere o palma. “Adica…” incepu ea. “…Adica te-ai chinuit degeaba, stiu ca regreti asta…” “De ce as regreta? Tinand cont de notele mele de la Potiuni, inca un T (trol) nu prea mai conteaza…” Julia se bosumfla si-si tinu mainile incrucisate. Se chinuise o gramada sa obtina note bune la Potiuni…cu toate astea, un eseu de 500 de cuvinte era,clar,un abuz. Draco o saruta slab pe obraz si o stranse in brate neanuntat. Se scotoci linistit prin buzunare si scoase “Ghidul profesorului de Potiuni – eseuri si teme”. “Hai sa lucram impreuna.” ‘Si uite de ce il urasc.’ isi sopti Julia in gand si se aseza in frunzele moarte cu lene, cascand ferm. Draco facu acelasi lucru, stand in genunchi si atingand capetele robei fetei. “…Mai bine asa?” zise el, scotand si o rola mare de pergament. “Bun, si cum o impartim, genialule?” “Avem scoarta de copac, ace de brad… nu stiu…clama ta de par…” Julia desfacu clama in forma de melc,lasandu-si parul castaniu sa-i cada incet pe umeri. I-o dadu lui Malfoy, care zambi la amintirea amorurilor pierdute in Padure in nopti de vara… “Asa…ai pene de scris sau si aici avem instrumente bune de utilizat?” “Am si cerneala…” Baiatul se scotoci din nou in buzunare, catifelata sa pelerina miraculoasa devenind un adevarat cufar; ochii Juliei se marira pe masura pe Draco scoase penele lor si le puse intre ei,impreuna cu o calimara frumos decorata, plina cu cerneala. “Incepem?” zise el, clipind din ochi. “Nu. Pentru ca vei avea pretentia sa scriem exact la fel si pentru ca vei copia din carte.” ”Te inseli. De aici, doar ne documentam. Hai.” Malfoy deschise cartea si o puse si pe aceasta la mijloc. Fata se ghemui sub pelerine sa si incepura amandoi sa citeasca, incalzindu-si unul altuia mainile, departe de burnita si de cei ce nu puteau sa-i inteleaga… ![]() ![]() So would you rather live out a lie than live wondering How the fire feels while burning? |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
O zi friguroasa de Iarna - by Katya Sokorov - 03 Dec 2008, 20:56
Re: O zi friguroasa de Iarna - by Charlotte Ambrosine - 11 Dec 2008, 12:00
Re: O zi friguroasa de Iarna - by Julia Lilith Potter - 21 Dec 2008, 02:04
Re: O zi friguroasa de Iarna - by Charlotte Ambrosine - 23 Dec 2008, 23:30
Re: O zi friguroasa de Iarna - by Julia Lilith Potter - 24 Dec 2008, 12:45
|