Twilight
|
23 Dec 2008, 03:55
|||
|
|||
Kennya, de unde pana mea sti tu ca n-am citit eu cartea ? Adica, ai devenit atotstiutoare peste noapte fara sa aflu eu ?
Personal m-am saturat de cacaturi de-astea de carti scrise de autori aparuti peste noapte. Bai, adica, uite-te la Stapanaul Inelelor. Ei da...aia mai zic si eu carte. Dar CARTE bai nu vrajeala d-asta. Ce sa mai vorbim de Shogun, Tai Pan, Musashi, apoi Dune si multe alte carti adevarate de calibru adevarat cu potential adevarat. Sa ne gandim putin la Twilight.. pai in afara de faptul ca "e la moda" ce are special ? Nimic. Vampiri, Doi porumbei, Posibilitatea unei drame daca tampitul ala o omoara pe aia, apar tipii rai si se iau de ea..etc. Whoaaaaaaaaa ! TREBUIE SA RECUNOSC CA E FASCINANT !!!! DUMNEZEULE NU POT SA CRED ! E ABSOLUT GENIAL, MAGNIFIC, MIRIFIC, SUPERB, MINUNAT ! NOOOOOT ! Acum sa analizam spre exemplu LOTR. Pai ba frate, in primul rand, eu personal cand ma gandesc la lotr, imi vin imediat in cap descrierile superbe,a bsolut superbe pe care le facea Tolkien. Eu inca ma intreb cum mama naibii a putut omul ala sa descrie atat de original, atat de superb. Apoi, ce a facut Tolkien in LOTR e absolut genial. Practic a creat o noua lume, cu specii noi, si NU s-a inspirat din absolut nici un alt roman din trecut. E orginal. A adus ceva cu totul nou. Ganditi-va ca pe vremea aia Fantasy-ul nu era prea popular, si nici prea apreciat. Dar romanele lui Tolkien au revolutionat genul asta. O multime de jocuri, filme, carti sunt bazate astazi pe universul creat de Tolkien. Si oricum, actiunea care e plina de intorsaturi de situatie, spusans is tot tacamul, personajele foarte bine conturate, samd, iti lasa pur si simplu impresia de maret, te face sa te cufunzi in acea lume, de parca ar exista,a i trai in ea. NU E FALS. Nu stiu.. e foarte convingator. Acum, sa ne gandim la Harry Potter. Pai, cum poti spune tu, ca un cacat de carte ca Twlight poate sa depaseasca Harry Potter. E o prostie absoluta. Absoluta. Adica, si eu am avut impresia asta cand am citit Eragon. Hmm, eram convins la Eragon e mai tare ca HP. Intr-adevar este o carte superba, pe care am nici nu stiu cand a citit-o ca m-am trezit nervos ca s-a terminat si numaram dupaia zilele pana cand avea sa apara urmatorul volum. Ma rog. Totusu dupa ce am citit Eragon, am recitit Harry Potter, si parca m-a fermecat din nou. Am simtit din nou tot ce am simtit la inceput. Sunt niste sentimente profunde, pe care nu pot sa mi le explic. E o carte care va ramane in inima mea pentru totdeauna, si nu-mi pasa de ce ar zice oricine rau despre ea. Intr-un fel, am trait in lumea HP, am trait cu HP, am trait pt HP. Erau zile in care uram lumea din jurul meu, si ma cufundam in HP ca sa fac totul mai usor de suportat. Ma alinam cu HP. Ce sititi voi.... Oricum, pentru mine o carte nu e doar o carte. Si nu orice asa-zisa "carte" e cu adevarat ceea ce se zice a fi. Twilight este una dintre, asa numitele carti flase. Asa ca, coicu' mic. Nu va mai luati de HP ca e inutil. Fie ca recunoasteti, fie ca nu, indiferent daca Twishit e o carte buna, HP e totusi SI MAI BUNA. 1. The Lord of the Rings, JRR Tolkien 2. Pride and Prejudice, Jane Austen 3. His Dark Materials, Philip Pullman 4. The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, Douglas Adams 5. Harry Potter and the Goblet of Fire, JK Rowling 6. To Kill a Mockingbird, Harper Lee 7. Winnie the Pooh, AA Milne 8. Nineteen Eighty-Four, George Orwell 9. The Lion, the Witch and the Wardrobe, CS Lewis 10. Jane Eyre, Charlotte Brontë 11. Catch-22, Joseph Heller 12. Wuthering Heights, Emily Brontë 13. Birdsong, Sebastian Faulks 14. Rebecca, Daphne du Maurier 15. The Catcher in the Rye, JD Salinger 16. The Wind in the Willows, Kenneth Grahame 17. Great Expectations, Charles Dickens 18. Little Women, Louisa May Alcott 19. Captain Corelli's Mandolin, Louis de Bernieres 20. War and Peace, Leo Tolstoy 21. Gone with the Wind, Margaret Mitchell 22. Harry Potter And The Philosopher's Stone, JK Rowling 23. Harry Potter And The Chamber Of Secrets, JK Rowling 24. Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban, JK Rowling 25. The Hobbit, JRR Tolkien Asta e top 25, cele mai tari romane ever. Dupa cum vezi, LOTR e pe primul loc, scrisa de Tolkien, iar topul e incheiat de Hobbit-ul, scrisa de acelasi Tolkien. Daca te uiti bine ai sa vezi ca si primele 4 volume HP sunt in top. UITE-TE BINE. VEZI TWILIGHT CUMVA PE ACOLO ??? NOT ! |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Twilight - by Ginny Malfoy - 21 Dec 2008, 21:28
Re: Twilight - by Kennya Allen - 21 Dec 2008, 21:43
Re: Twilight - by Chloe Wai - 21 Dec 2008, 22:31
Re: Twilight - by Shayera Holl - 22 Dec 2008, 02:11
Re: Twilight - by Alina Potter - 22 Dec 2008, 13:18
Re: Twilight - by Raizen Isildur - 22 Dec 2008, 18:05
Re: Twilight - by Briana Brighton - 22 Dec 2008, 19:40
Re: Twilight - by Alina Potter - 22 Dec 2008, 19:43