O picatura de sange intr'un pahar de apa
|
08 Apr 2009, 22:00
|||
|
|||
MULTUMEEESC >
![]() va iubesc ~ Fugeam. Nu stiam de ce. Nu ma gandeam deloc la asta. Stiam doar ca trebuia sa fug, departe… Repede. Cadeam, ma ridicam, cadeam, ma ridicam, cadeam. Din nou si din nou. Mi’era frica… Ceva ma urmarea… Ceva sau cineva. O femeia tipa in urma mea, dezamagita, disperata. Doream sa ma intorc la ea, dar nu puteam… trebuia sa o parasesc. Altcineva imi dorea raul. “Aici.” Inselatoare voce! Aparent blanda, doar la suprafata o speranta… am fugit mai departe, dar nu am reusit… nu… nu… ~ “Ginny?” “Ah!” Ce se intamplase mai devreme? Parca erau niste amintiri netraite vreodata… Atunci cand ma uitasem in ochii profesoarei, atunci cand spusese acel cuvant, cazusem intr’un fel de transa. O rememorare. Am zambit in sinea mea, desi ar fi trebuit sa ma ingrijorez in privinta sanatatii mele mintale. Incercam sa imi amintesc ce cuvant anume folosise doamna Rubbek, dar nu reuseam sa imi aduc aminte. Era deja enervant. Zisese ceva, sunt sigura. “Puteti repeta, va rog, ce ati spus?” Am incercat sa par amabila, desi aveam o multime de intrebari… “Nimic, draga mea. Vai! Ce tarziu este!” Nu mi’am dat seama cand am ramas singura, in picioare, langa catedra. [right]4 Octombrie[/right] “La multi ani!” Imediat ce l’am zarit pe Leo, mi’am aruncat bratele in jurul lui. El nu a parut surprins de gestul meu. Din contra, m’a mangaiat usor pe par; ne’am despartit. Eu inca zambeam, entuziasmata. “Ce mai faci?” “Matanii la cer… sa nu lasi petrecerea fara sarbatorit” a ras el. Am scos limba. Discutia putea sa continue ore in sir… daca nu era scoala… S’a sunat de intrare. Or sa fie sase ore interminabile. Dar intotdeauna exista luminita de la capatul tunelului. In acest caz, petrecerea! ~ Nu stiu cu ce sa ma imbrac. Am o groaza de variante. Pana la urma, le’am chemat pe Denisa si Bianca; ele se imbracasera deja. Imi placea la nebunie rochia verde inchis a Ditzei si tinuta jeans – bluza sexy a lui Beeb. Dar eu imi doream parca altceva… “La ziua mea, sunt sigura ca nu vei petrece atat timp in fata dulapului,” isi dadu Bianca ochii peste cap. “Poti, te rog, sa te grabesti?” “Esti si tu muiere,” am suierat. “Trebuie sa ma intelegi.” “Ah, asa imi umblii deci,” murmura Deni dezaprobator, din partea cealalta a camerei. “Doar doua tricouri in combinatia mov – galben? Ma dezama… UAU!” Tipase ultima data. Ma speriase de’a dreptul. “Ce bluza misto!” Mi’o arunca, o catarama argintie a ei lovindu’mi obrazul. “Den! M’ai zgariat…!” Nu puteam sa cred! Cate creme, solutii aveau sa imi acopere rana? Mi’am trecut usor degetul peste zgarietura de pe obraz. Am auzit o bufnitura puternica si am tresarit. “Ce zgarietura visezi?” Bianca se uita usor incruntata la mine, examinandu’mi chipul. Denisa era inca intoarsa cu spatele, masandu’si crestetul capului. Probabil se lovise de ceva – de dulap, de masuta, de cufar – in timp ce se intorcea catre mine, expicandu’se zgomotul de mai devreme. “Nu – nu o vedeti?” Bianca radea de mine. Sigur. I’am aruncat o privire urata, dar din expresia ei nedumerita am inteles adevarul de netagaduit. M’am uitat in oglinda, socata. Mi’am atins obrazul. Era acolo! Langa buze! Acum… nu mai este nimic. Nu simteam nimic in neregula. Am incercat sa imi dau ochii peste cap. Simtisem lovitura si rana… sau o luasem razna? E si asta o optiune. ~ M’am imbracat – sau, mai bine zis, m’au imbracat Denisa si Bianca – in bluza aceea albastra, transparenta, cu un maiou mai inchis la culoare pe deasupra si o fusta lunga pana la genunchi, maronie. Am decis sa port pantofi cu talpa inalta, gen balerini constipati, cum ii numea Den. Bianca a chemat un taxi in fata blocului la 7:10. Abia asteptam – desi nu lasasam sa se vada – sa il vad pe Leo. Am suspinat incet in aerul rece al serii. Simteam o mireasma ca de flori de tei… Era un parfum destul de ciudat, mai ales in plina toamna. O senzatie ciudata mi’a invaluit mintea o clipa, apoi m’am trezit din nou pe pamant, printre stropi de apa, langa o baltoaca peste care am sarit in ultimul moment… din nou eu. In fata unui club, la 16 minute trecute dupa ora 7. -- stiu ca e cam tut da' na ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Oare un inger se poate transforma intr-un demon? | Rosalie Vivienne Alden | 63 | 14,678 |
07 Feb 2011, 22:18 Last Post: Katya Sokorov |
|
Intr-o zi de nedescris | Sisis Roxamburg | 2 | 1,381 |
14 Dec 2010, 16:59 Last Post: Aylee L. Lovel |