Ce impresia a facut JK lumii intergi?
13 Apr 2009, 19:35
Ma tem ca te voi contrazice aici Raizen. Daca e religie oficiala nu stiu. Desi nu cred. Insa exista Biserici sataniste. Exista una chiar aici in Bucuresti daca nu ma insel sau se preconizeaza ca se va construi in curand, una din doua, asa am auzit prin cercurile prin care ma invart. Exista si o Biblie satanista scrisa de Lavey, pe care am citito doar pe jumatate in engleza. Am gasit si ceva pe net.

Quote:Satanismul LaVeyan
Satanismul LaVeyan a aparut in 1966, odata cu fondarea Bisericii lui Satan. Aceasta forma a Satanismului reprezinta cel mai bine miscarea Moderna. LaVey a incurajat "gandirea numai pentru tine", model refuzat de Satanistii Traditionali si in special de FCoS. Dar nu trebuie sa uitam ca prin LaVey a aparut un nou interes pentru Satanism. Satanistii LaVeyeni sunt intalniti mai mult in cadrul C.o.S. si bisericile formate dupa acest model,dar nu numai. Din pacate, dupa moartea lui LaVey pe 29 octombrie 1997 au aparut tot felul de informatii care il puneau pe acesta intr-o postura proasta, gandirea lui a fost mult criticata. Ironic e faptul ca nimeni nu a spus mai nimic cat timp acesta traia. Atacurile de acum vin in special din partea celor care nu accepta ca Satana nu exista ca deitate/entitate. LaVey a scris 5 carti si s-au scris cateva despre el. Cea mai cunoscuta carte este Biblia Satanista, carte ce reprezinta o colectie de idei atat proprii cat si a altor autori (care sunt citati), indemnand pe satanist la gandirea realista. Toti trebuie sa se inteleaga ca LaVey a adus realismul in Satanism, nu propria inselaciune oferita de religiile bazate pe altruism!
Termenul de Satanism a fost adus in prim plan de la Anton Szander LaVey, odata cu infiintarea C.o.S. (Church of Satan) si publicarea Bibliei Sataniste. Lavey si-a numit astfel filozofia, intrucat exprima opozitia principiilor sataniste fata de cele crestine (insusi termenul “satana” inseamna “adversar”Wink. Principii de genul iubeste doar pe cine merita, nu-ti irosi dragostea pe toti, sau cauta-ti singur adevarul, nu-l crede pe al altora. Satanismul indeamna la progres, la fericire, la slavirea sinelui, in contradictie cu ideile crestinismului unde cunoasterea si placerea sunt considerate pacate. Satana nu reprezinta pentru noi decat un simbol al realitatii, opus iluziilor spirituale, o metafora a tuturor lucrurilor necesare in viata, fie ca aduc supravietuire, placere, sau intelepciune. „Satan” nu este proprietatea crestinismului, deci varianta acestuia asupra satanismului nu este neaparat si cea valabila pentru toti.

"Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Re: Ce impresia a facut JK lumii intergi? - by Kennya Allen - 13 Apr 2009, 19:35
J.K.Rowling - by Bella Emily Rose - 24 Oct 2009, 13:17