Calatorie in oceanul trecutului(Concurs RPG)
|
25 Apr 2009, 19:56
|||
|
|||
Mary ajunse rapid in fata tabloului prin care se intra in Camera de Zi a Cercetasilor si o intampina aceeasi figura familiara, care ii ceru parola pentru a o lasa sa intre.
"Uff... parola... Eu sunt noua.Astazi m-am transferat si inca nu stiu parola.Ati putea sa..." incerca fata,insa fara succes deoarece doamna din tablou parea de neinduplecat, asa ca Mary astepta ca un alt Cercetas sa intre pentru a afla parola. Dupa cateva minute, un grup de trei baieti se apropiara de tablou razand. "Nu stii parola, Mary?"ii spuse razand o voce cunoscuta.Intoarse capul si zari un baiat cu parul cret, ravasit.Nu era nimeni altul decat Sirius Black, iar langa el se aflau James si Lupin.Din fericire Pettigrew lipsea, asa ca Mary fu scutita de "placerea" de a ii vedea chipul celui care isi v-a trada peste ani prietenul. "Sirop de mere" spuse Sirius, iar doamna din tablou ii lasa pe cei patru sa intre in camera. "Nu mai ramai putin cu noi? Sa ne povestesti cum era la vechea ta scoala?" o intreba Sirius pe cercetasa vazand ca se pregatea sa mearga in dormitor. 'Vechea mea scoala... As putea spune ca era aceeasi' isi spuse Mary dupa ce refuza politicos invitatia de a mai ramane de vorba.Nu se simtea prea bine inconjurata de trei baieti dornici sa afle cat mai multe despre cum a ajuns acolo, ce ore aveau la cealalta scoala si alte detalii pe care Mary ar fi fost nevoita se le inventeze pentru a nu da de banuit. Urcand scarile, Mary ajunse in fata dormitoarelor fetelor, insa nu avea nici cea mai mica idee unde va dormi ea.Din fericire insa, Lily o intampina fericita si o invita in camera in care statea ea.Erau patru paturi dintre care unul era liber si urma sa fie al lui Mary. "Mary, dar unde este cufarul tau?Profesora de Transfigurari mi-a spus sa te ajut sa iti aduci cufarul." ii spuse Lily la putin timp dupa ce intrasera in dormitor. 'La asta nu ma gandisem... Cate probleme!' gandii Mary dandu-si seama ca nu avea alte haine decat celele pe care le purta cand au ajuns prin medalion in Sala Mare a cestelului.De fapt nu avea nimic altceva decat o bagheta, cativa galeoni in buzunar, uniforma si o roba cu insigna Cercetasilor.Era doar o straina acea lume noua care se deschidea in fata ei.Locuri atat de familiare prin imaginea lor i se parea mult prea departe de sufletul ei.Nu stia ce le asteapta, daca se vor intoarce intr-o zi in lumea lor sau vor ramane pe veci captive in trecut, intr-un trecut pe care Mary nu dorea sa il accepte si nici sa incerce sa traiasca in el. Insa principala problema era gasirea hainelor, a unui cufar si a multor alte lucruri indispensabile, cum ar fi manualele, ceaunul, pergamentele, penele si multe altele.Daca nu ar fi gasit repede o solutie, ar fi dat de banuit tuturor.Cine ar fi putut sa creada ca bagajele lor au dispatur ca prin minune sau ca le-au uitat acasa?Din fericire insa, Mary gasi o solutie de moment si inca una destul de buna.Ii spuse noi sale colege de camera, Lily, ca se duce sa isi ia bagajul lasat intr-o sala de clasa si se va intoarce imediat.Cu greu reusi sa o convinga ca nu este nevoie sa o insoteasca, iar apoi se indrepta spre Camera Necesitatii, locul in care spera sa gaseasca tot ce avea nevoie. Pe drum se intalni cu o cercetasa roscata, cu parul lung, care ii dadu un bilet: "Hermione!" citi vesela pe plic si desfacandu-l repede vazu cateva randuri scrise de prietena sa: Mergi in Camera Necesitatii pentru a gasi un cufar, haine si manuale. Sunt mai vechi, dar decat nimic, sunt bune si acelea.Sunt o multime. Ne intalnim maine dimineata in Sala Mare! Noapte buna! P.S.: Sunt colega de camera cu Sarah!!! Dupa ce termina de citit, Mary se indrepta grabita spre Camera Necesitatii sperand ca va gasi tot ce are nevoie ca si prietena sa. Ajungand in locul in care stia ca se afla camera, Mary spuse incet: "Imi doresc sa gasesc un cufar! Imi doresc sa gasesc un cufar!" Indata in stanga fetei aparu o usa, pe care Mary o deschise cu grija si pasi inauntru.Imaginea care se desfasura in fata ochilor sai era uimitoare: zeci de cufere mai mici sau mai mari zaceau pline de praf pe podea.Parea vechi, unele parea sa aiba mai bine de doua sute de ani, insa fata isi alese unul mai nou, destul de incapator si aflat intr-o stare destul de buna.Isi dori apoi sa isi gaseasca haine, iar dorinta i se implini: in jurul ei aparura zeci de dulapuri pline cu haine de toate marimile si culorile.Multe dintre ele erau chiar draguta, insa Mary nu avea de gand sa le poarte,insa avea nevoie de ele pentru a nu starni suspiciuni.Le alese pe cele care aratau destul de bine si isi gasi si un rucsac foarte dragut, de care avea nevoie in zilele urmatoare. Continua sa stranga toate lucrurile necesare si isi umplu cufarul.Nu gasise toate manualele insa se gandi ca ar fi putut sa le ceara profeosrilor un manual.In realitate, Mary spera ca nu va avea nevoie de nimic din acele lucruri si ca a doua zi se va trezi in patul ei, in viata ei obisnuita alaturi de prietenii sai, insa soarta ii pregatea o surpriza nu tocmai placuta. Iesind din Camera Necesitatii, Mary se intalni din nou cu Sirius, care parea ca nu observase locul pe care il vizitase Cercetasa si nu ii puse nicio intrebare legata de acest lucru. "Vrei sa te ajut, Mary?" "A... nu e nevoie.Nu e chiar asa de greu." ii spuse fata, insa Sirius nu o ascuta si lua cufarul tarandu-l pana in Camera de Zi a Cercetasilor. "Nu ai vrea sa iti prezint maine castelul? Esti noua si probabil nu cunosti mare lucru." ii zise zambitor baiatul la despartire, insa Mary fu nevoita sa il refuze deoarece vizitasera chiar in aceea zi scoala alaturi de Lily,cercetasa care o astepta nerabdatoare in dormitor. "Hei, ce a durat atat? Vroiam sa te caut.S-a intamplat ceva?" ii spuse Lily de indata ce intra pe usa dormitorului. "Nu s-a intamplat nimic, doar ca m-am intalnit cu Sirius si am mai stat de vorba putin." "A...Un tip haios, nu? Pe mine insa ma enerveaza uneori.Face prea multe glume uneori.O sa vezi in zilele urmatoare..." zise Lily zambind si ajutand-o pe Mary sa isi deschida cufarul si sa isi aranjeze lucrurile. "Vroiam sa te intreb daca..." incerca Mary sa ii spuna noii sale prietene, insa usa se deschise brusc si o alta Cercetasa intra in camera si o striga pe Lily: "Te cauta James! Te asteapta in Camera de zi.A! Buna! Tu esti noua, nu? Eu sunt Elyna!" Inainte ca Mary sa ii poate spune ceva, fata iesi din camera spunand ca a uitat ca are o intalnire urgenta. "Asa e ea... E de treaba daca o cunosti mai bine." ii explica Lily indreptandu-se spre fereastra deschisa a camerei.Mary se apropie de ea si ii o intreba timid: "Nu te duci?" "Nu." Cateva secunde camera se cufunda intr-o liniste sinistra, iar cerul brodat cu stele arginti, sclipitoare amplifica tacerea de mormant.Ambele fete priveau pe fereastra visatoare, una gandindu-se la un baiat cu ochii negri si pletele lungi desprinse parca din intunericul noptii, iar cealalta, la o viata plina de veselie, fara griji, la familia si la prietenii sai, la fiintele pe care poate niciodata nu avea sa le mai vada.O lacrima i se scurse pe obrazul cald, insa o sterse repede si abia isi stapani raul de lacrimi care vroia sa se reverse din ochii sai tristi. Prima care sparse tacerea fu Lily, care, cu o voce calda, zambind, ii spuse prietenei sale: "Azi m-am certat cu el.L-am vazut batandu-si joc impreuna cu Sirius de Severus.Nu imi place cand fac asta.Mi-e mila de el, a fost singurul meu prieten de aici timp de mult timp.Il cunosc de mult si de la el am aflat ca sunt vrajitoare.E un baiat bun, chiar daca e Viperin, sa stii." "Il iubesti mult pe Severus, nu?" o intreba Mary cu o voce stinsa. "Nu stiu... Tin mult la el." Dupa cuvintele lui Lily, Mary incerca sa nu ma vorbeasca despre acel subiect pentru ca isi daduse singura seama ca intrebarea ei nu avusese rost pentru ca raspunsul era mai mult decat evident. 'Atunci de ce s-a casatorit cu James?' se intreba Mary si adormi cu aceasta intrebare in minte, visand la zilele insorite in care se plimba pe langa lac sau privea antrenamentele echpei de vajthat a Cercetasilor. [ Mary Mystery ]
![]() ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|