Calatorie in oceanul trecutului(Concurs RPG)
|
30 Apr 2009, 11:24
|||
|
|||
A doua zi dimineata, cand Mary se trezi, soarele stralucea deja pe bolta cereasca, iar ferestrele deschise ale camerei lasau sa patrunda in interior aerul usor al inceputului de vara, ce purta cu el mireasmele florilor.In departarea se zareau palcuri de copacii verzi, iar Padurea Interzisa parea mult mai vesela privita de la fereastra dormitorului Cercetaselor.
Glasul bland al lui Lily o destepta pe Mary, care tocmai visa ca se plimba cu varul ei, Viktor, prin curtea casei lor din Pestera lui Godric.Era un vis atat de frumos incat nu ar fi vrut sa se termine niciodata, insa noapte se scursese prea repede si spulberase toate fantasmele.Deschizand ochii incet, parca sperand ca va revedea chipurile cunoscute din viata ei anterioara, Mary suferi o dezamagire crunta.In fata ei se aflau noile sale colege de camera: Lily, care ii zambea binevoitoare, Elyna, cercetasa blonda pe care o cunoascuse cu o seara in urma, si o alta fata roscata, chiar cea care ii oferise biletul de la Hermione si al carui nume Mary il afla chiar in aceea dimineata: Brenda Delaney. "Ei, cum ai dormit in noua ta camera?" o intreba zambind Lily. "... Bine... presupun..." ii raspunse Cercetasa, incercand sa isi stapaneasca lacrimile. "Te vei obisnui.Si mie mi-a fost greu la inceput, dar totul a fost bine.Imi imaginez ca nu e usor sa te transferi la o alta scoala in mijlocul semestrului." De aceasta data, Mary nu mai raspunsa.Era intr-adevar greu pentru ea sa se "transfere" la o noua scoala, daca asa putea numi castelul in care invatase aproape cinci ani, si in plus acest transfer se realizase fara voia ei. In cateva minute, Mary se pregati si, gandindu-se ca va avea destul timp sa discute cu prietena sa, Hermione, si sa ii povesteasca ce aflase cu o seara in urma despre Severus.Alaturi de Lily, cercetasa ajunse in Sala Mare a castelului, in care o zari pe Hermione, alaturi de Sarah, la masa Astropufilor.O saluta printr-o miscare a mainii, iar apoi se aseza si ea la masa, in acelasi loc ca in ziua precedenta, gandindu-se ca va vorbi cu prietena sa dupa finalul mesei. "Hey, fetelor! Ce faceti?Cum a fost prima noapte la Hogwarts, Mary?" le intampina Sirius,intrerupandu-se dintr-o discutie cu pritenii sai pentru a le saluta. "Destul de bine... Ma acomodez bine."ii raspunse Cercetasa, incercand sa para cat mai linistita, desi nu putea sa inceteze sa se gandeasca ce fac in acel moment colegii ei, din viata ei normala. Dupa cateva minute, paharele se umplura cu ceai cald,cu aroma de fructe de padure, iar pe farfurii aparura sortimente de gem, unt si miere, o mic dejun obisnuit la Hogwarts.Fara sa vrea auzi discutia dintre Lily si James, care, dupa expresia fetei, parea destul de suparat: "De ce nu ai veni ieri?" "Nu am putut, James! Ce era asa de important?" "Vroiam sa iti spun ceva despre micul nostru Severus.Am aflat..." insa Lily il intrerupse brusc, dezamgita de motivul chemarii: "Nu pot sa cred! Ce ai cu el? Ce ti-a facut? E mereu linistit, nu face rau nimanui." "Tocmai linistea asta mi se pare suspecta!Nu ti se pare ca te-ai atasat prea mult de el?" "Te rog, James, il cunosc de mult si nu vreau sa mai vad ca te mai atingi de el!" "Dar stiai cum vorbeste el de cei cu parinti Incuiati?Stiai ca probabil si-ar dori sa devina un discipol al lui Stii-tu-Cui?E Viperin, Lily!" "Si ce daca e?" spuse scurt fata, ridicandu-se de la masa.Mary incerca sa o urmeze, insa Sirius o opri, spunandu-i: "N-are rost! Las-o sa se linisteasca.Asa e ea, tot timpul il apara pe Snape..." Restul timpului pe care il petrecura la masa, Mary ramase tacuta, iar incercarile lui Sirius de a o inveseli fura in zadar.Dupa terminarea micului-dejun, Mary pleca rapid, cautand-o pe Hermione,Intr-un colt al salii o zari pe colega sa si se indrepta grabita sprea pentru a ii povestii tot ce se intamplase. [ Mary Mystery ]
![]() ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|