Twilight Saga
07 Jul 2009, 19:53
Ma rog, fiecare cu parerea lui. Eu sunt de parere ca Twilight si Harry Potter sunt doua carti mult prea diferite pentru a fi comparate. Si, btw, prefer Twilight. HP e mai mult pentru perioada aceea din viata ta in care esti copil si crezi multe lucruri, iar twilight este un roman de dragoste. Chiar daca e cu vampiriFinna)
Da, si pe mine m'a enervat Bella la partea aia cu indragostitul de amandoi, dar tot la Edward tinea mai mult, nu? Nu conteaza cum s'a indragostit de el. Si eu as fi ceva gen " o_o_o_o_o_o_o_o_o_o_o " daca s'ar indragosti cel mai dragut tip din scoala de mine. Si dupa aceea incep sa il cunosc si ma indragostesc iremediabil de el. Si inca mi se pare perfect , chiar daca el chiar este perfect, pentru ca dragostea e oarba si niciodata nu esti constient de defectele celuilalt.
Si, oricum, nici Jacob nu s'a indragostit de ea comform sufletelor pereche. Sufletul lui pereche este Renesmee.
Mary, Bella nu il lasa sa o sarute daca era sigura ca Jacob nu va face ceva periculos in caz contrar. Nu a stiut ce sa faca pentru ca el sa nu se sinucida si a considerat ca singurul lucru care l'ar tine pe Jacob langa ea ar fi sa il faca sa creada ca il iubeste. Dupa aceea si'a dat seama ca si ea il iubeste ceva mai mult decat ca pe un simplu prieten, dar Jacob a venit prea tarziu, dupa Edward. Pe mine ma enerveaza Jacob pentru ca se dadea la Bella desi aceasta il iubea pe Edward.

Nu stiu cum as putea argumenta asta [ sora mea ar scrie pagini intregiFinna ], dar, pentru mine, Twilight este o capodopera. Este superb povestita si gandita. Autoarea e geniala.
Si nu, nu mi'am dat seama de greselile de tipar, mi'a placut prea mult cartea pentru a sta sa ma uit si la ele. Daca as cauta motive sa argumentez faptul ca twilight e o porcarie , cred si eu ca as sta cu ochii in patru dupa greselile astea. Printre atatea pagini cred si eu ca s'au mai strecurat o groaza de greseli. Orice persoana le percepe in mod diferit, unii isi dau seama de ele, altii nu, altii le vad si pur si simplu nu le pasa; depinde de cum li se pare cartea. O carte plictisitoare te face sa inaintezi incet cu cititul , te face sa te gandesti la cu totul altele si iti sare imediat in ochii fiecare greseala intentionata sau neintentionata din carte. Ma doare fix in cot daca undeva se mananca o litera sau se uita de un punct sau se scrie gresit un nume. Cui ii pasa? A, da, vanatorilor de motive pentru care Twilight e cea mai proasta carte din lume.
Si eu cred ca , daca nu ar fi existat Edward, Jacob si Bella ar fi fost impreuna si happy end. De asta si'a dat seama toata lumea, pe bune. Dar Edward exista si asta e chestia.
Nu sunt de acord ca Bella are doar calitati. Poate autoarea zice ceva de asta in interviuri, nu stiu. In carte in mod sigur nu are cum sa se laude pe sine Bella, pentru ca totul este povestit prin ochii ei. Nu am vazut niciunde " Ma bucur ca sunt frumoasa si desteapta si populara si priceputa in tot ce fac , pentru ca altfel nu m'ar placea Edward , si , apropo , chiar ma asteptam sa ma iubeasca si deci sunt convinsa de asta , stiu ca toata lumea ma adora " . Din contra, am observat ca se subapreciaza in mod categoric si absurd, dar inteleg pentru ca e vorba despre parerea personala despre persoana ei . Nici eu nu ma consider perfecta , ci tocmai opusul.

Apropo, ai citit Midnight Sun? Eu nu am terminat'o inca. Este , cum ar veni , a cincea carte. Este primul volum povestit din perspectiva lui Edward, cu totul diferit de Twilight propriu - zis. Au aparut pe net 11 capitole, in urma unui furt al manuscrisului.

Mai am o intrebare: daca ti se pare o prostie, de ce ai mai citit? Asta ma cam seaca. Daca nu iti place, nu citi. Cand dau de o carte tampita care ma enerveaza , o las din mana inainte sa termin primul volum. Chiar daca intrerup o serie de intamplari nemaipomenite etc. Inseamna ca nu a fost chiar un chin sa citesti Twilight si ti'a placut si tie pana la urma.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Twilight Saga - by Lyra Dust - 05 Jul 2009, 18:01
RE: Twilight Saga - by Isolde du Maurier - 26 Jul 2011, 18:20
RE: Twilight Saga - by Ginny Anne Alden - 26 Jul 2011, 21:43
Re: Twilight Saga - by Ginny Anne Alden - 06 Jul 2009, 15:28
Re: Twilight Saga - by Ginny Malfoy - 06 Jul 2009, 23:01
Re: Twilight Saga - by Lyra Dust - 07 Jul 2009, 13:41
Re: Twilight Saga - by Ginny Malfoy - 07 Jul 2009, 14:05
Re: Twilight Saga - by Lyra Dust - 07 Jul 2009, 14:21
Re: Twilight Saga - by Ginny Malfoy - 07 Jul 2009, 14:46