Vara
|
06 Aug 2009, 13:52
|||
|
|||
Noaptea isi lasase mantia ei neagra peste Hogwarts, Luna, regina noptii asezandu-se in tronul ei de stele. Creaturile noptii, acum pline de viata se perindau pe langa castel. In turnul celor din casa Hufflepuff era liniste. Dormeau cu totii, avand diverse vise ... sau cosmaruri.
Ella se invartea si se zvarcolea in pat, avand iar uunul dintre acele cosmaruri mai mult sau mai putin reale. Se facea ca mergea prin padure, admirand copaciii, pasarile si toate celelalte creaturi magice ce roiau prin acea zona. Deodata, langa ea isi face aparitia Bellatrix Lestrange alaturi de alti Devoratori ai Mortii. Un nor gros acopera cerul astfel ca intunericul pune stapanire, iar Ella nu mai vede nimic. Atunci cand razele Lunii reusira sa lumineze Padurea Interzisa, Ella il vazu in fata ei pe Lordul Intunecat, Lordul Voldemort. Fata fugi dupa el, dar sfarsi ... cazand din pat. " Nu pot sa cred ca am avut iar cosmarul asta enervant ... ma doare capul ingrozitor" Ella cauta in sertarele din dulapul ei, dar nu mai gasi nici un strop de potiune de dureri de cap. "Mai bine ma duc sa vad daca mai e in sala de potiuni, daca nu gasesc, macar pot sa-mi fac eu una." Ella cobori scarile, fiind injurata de cateva tablouri trezite din somn. Ajunsa in pivnita, Ella se uita printre potiuni, dar nu gasi nici macar un strop de Disparitis Durentius. "Fir-ar! Ei bine, macar stiu sa o prepar. Sa vedem: Frunze de marx, praf de Dixie, trei picaturi de Magicus ... " Ella aproape terminase licoarea cand usa se dadu de perete. "Te pot ajuta cu ceva, domnisoara Tamashi?" se auzi o voce rece, prea cunoscuta Ellei. "Buna ... seara .... dimineata .... ceva p-acolo, domnule. Si nu, preparam doar o potiune." "Sa ghicesc ... cosmaruri urmate de durerio de cap din nou? Ti-am zis ca singura modalitate de a scapa de ele este aceea de a renunta la dorintele de razbunare." "Nu pot! Si nici nu vreau! Credeam ca dumneavoastra puteti intelege asta mai bine decat oricine. Doar erati alaturi de el cand s-a intamplat!" ii raspunse Ella rece. "Stii foarte bine din ce ordin eram acolo si stii prea bine ca nu puteam face nimic!" "Stiu... " spuse Ella plecand si luand potiunea. Cand se intoarse in camera fata lua o picatura din licoare si se culca la loc. Dimineata urmatoare Ella se trezi devreme si se uita pe geam. Soarele abia se trezea si el si se indrepta agale spre cer, pregatind o noua zi. Ellei ii placea sa vada rasaritul, ii placea sa creada ca o noua zi paote aduce noi sperante, indepliniri de dorinte si noi intamplari. Ella se schimba rapid intr-o bluza alba si o fusta neagra dupa care isi puse pelerina cu simbolurile casei ei, Hufflepuff. Privindu-le se gandi la ziua in care fusese sortata. Jobenul ii spusese ca are calitati pentru a se duce la orice casa. Putea sa se duca la Viperini deoarece avea vise mari si avea unul dintre darurile sacre ale casei, acela de a vorbi cu serpii. Dar il rugase pe Joben sa nu o trimita la casa la care a fost cel care ii distrusese viata. Apoi Jobenul dorise sa o trimita la Cercetasi sau la Ochi-de-Soim deoarece era curajoasa si inteligenta dar refuzase, ea insasi cerandu-i sa o trimita la Hufflepuff. De ce? Ei bine, nici macar ea nu stia. Pur si simplu asta ii ceruse Jobenului deoarece asta ii venise pe moment in minte. Totusi, nu regreta alegerea facuta. Ii placea casa la care fusese trimisa. Coelgii erau simpatici si aveau bunatatea de a o lasa in pace atunci cand o vedeau cu moaca stil nu am chef de nimeni si de nimic. Iesind in curte, Ella observa inca o data cat de frumos era locul in lumina soarelui de dimineata.. Ce bine ca prima mea ora de azi este aceea de Grija fata de creaturile magice. "Vremea este frunmoasa si cu siguranta o sa ma distrez la ore cu Hagrid studiind cine stie ce creatura amuzanta." Dupa ora de Grija fata de creaturile magice, Ella avea o ora de Transfigurare, iar apoi doua ore de Potiuni. Ella se indrepta spre Marea Sala dorind sa manance ceva inainte ca sala sa se umple de lume. Sincersa sa fie, o enerva la culme zgomotul si zarva care se forma la fiecare masa, toate casele facand comploturi despre cum sa castige Cupa Caselor. Ella infuleca repede cate ceva dupa care se duse in camera ei si isi lua cartile necesare. "Trebuie sa am intalnesc cu Reagan in curte peste o ora. Am destul timp pentru a trimite o bufnita." Uitandu-se pe geam, Ella o observa pe Ice, bufnita ei alba precum zapada dand tarcoale casteluilui. Ii facu semn sa vina la ea si ii spuse: "Vreau sa duci o scrisoare Saphirei, in partea cealalta a Padurii Interzise." Ella lua o hartie si incepu sa scrie: Draga Saphira, Am citit ultima ta scrisoare si o sa incerc sa te ajut. Din pacate, abia diseara pot sa ma strecor in pivnita pentru a prepara leacul de care ai nevoie, dar cred ca maine o sa o pot trimite pe Ice cu licoarea. Sper sa te descurci pana atunci, dar ai mare grija de tine si de micul Blackhearth. Cu drag, Prietena ta, Ella Fata impaturi scrisoarea si o lega de picorul lui Ice, care statea mandra pe masa. Ella urmari bufnita ridicandu-se in aer si zburand peste cei mai inalti copaci, pierzandu-se in umbra padurii. "Sper sa ajunga la timp si sper sa am cum sa pregatesc leacul diseara." isi spuse fata in gand. Observand cum trecuse timpul, Ella fugi spre curtea castelului pentru a se intalni cu prietena ei, Reagan. Fugind, fata nu-l observa pe Draco Malfoy care tocmai intra in curte si se impiedica de el, daramandu-l. "Scuze" ii spuse aceasta rece si dadu sa-si continue drumul. "Fi atenta, sange-mal" Ella se opri si ii arunca o privire necrutatoare lui Draco. "Sange-ma? Am sange semi=pur si sunt oricum mult mai buna decat esti tu, domnu' sange-pur de vipera. Daca ma mai insulti o singura data o sa am grija sa te transform intr-un vierme mic mic mic si sa te zdrobesc! Ai inteles?" "Sange mal, semi-pur, tot una imi e! Nu e pur. SI nu ma ameninta!" In acelasi moment cei doi isi scoasera baghetele, pregatindu-se de lupta, dar profesorul Severus Snape, alaturi de Minerva McGonagall intrara in curte. "Pot sa stiu si eu ce se intampla aici? " intreaba doamna profesoara. Aruncandu-I o privire rece si dispretuitoare lui Draco, Ella spuse: "Nu se intampla nimic. Un mic incovenient legat de sangele meu semi=pur care pare sa fie o isnulta pentru aceasta fiinta josnica. Ma scuzati dar trebuie sa plec." spuse Ella, lasandu-l pe Draco sa fie macelarit de Doamna profesoara Minerva care nu accepta ca Viperinii sa insulte elevii de la celelalte case din cauza sangelui si langa profesorul Severus Snape care avea si el sange semi=-pur, deci insultele lui Draco nu-i picasera tocmai bine. Ella fugi spre curte si o observa pe Reagan, care o astepota: "Hei, Reagan! Ce faci?" ![]() ![]() ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Vara - by Katya Sokorov - 02 Jun 2009, 17:17
Re: Vara - by Ella Tamashi - 06 Aug 2009, 13:52
Re: Vara - by Nobilus Senom - 01 Nov 2009, 20:49
|