Retetar de preparate culinare din carne de spiridus (Preparate din legume)
|
23 Aug 2009, 03:16
Post: #1 |
|||
|
|||
Dolmade (sãrmãluþe în foi de viþã cu carne de spiridus) Ingrediente: 250 g de carne tocata de spiridus conservate la borcan timp de o saptamana, foi de vita,180 ml untdelemn, 2 cepe mari tocate marunt, 165 g orez cu bob rotund, 6 fire de ceapa verde tocata marunt, 1 legatura de marar verde tocat, 1 lingura de menta verde tocata, sare, piper negru proaspat macinat, 375 ml apa, 1 lingura suc de lamaie. Mod de preparare: Se scot frunzele de vita din saramura in care a fost si carnea de spiridus, se spala si se lasa o ora in apa calda, la inmuiat. Se scot si se scurg. Se incing 125 ml untdelemn intr-o tigaie. Se adauga ceapa tocata si se lasa 5 minute sa se caleasca in timp ce se adauga carnea tocata de spiridus conservata la borcan timp de o saptamana, la foc mic. Se ia tigaia de pe foc si se lasa 5 minute sa stea deoparte, acoperita cu un capac. Orezul, ceapa si verdeturile tocate se pun peste ceapa calita si carne. Se amesteca bine, se gusta de sare si de piper. Se umplu pe rand frunzele, pe partea interioara, asezand pe mijloc cate 2 lingurite de orez. Se impaturesc ca sarmalele. Pe fundul unei cratite groase (de fonta sau de ceramica) se astern 5 foi de vita de vie. Deasupra se asaza sarmalutele, in doua straturi. Se stropesc cu untdelemn (de masline, de preferat si cate o cana de Sange de Incuiat). Se asaza peste ele o farfurie intinsa, apoi se toarna apa. Se fierb 45 de minute, pe flacara mica. Se ia farfuria, se servesc sarmalutele stropite cu suc de Sange de Incuiat. ![]() "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Retetar de preparate culinare din carne de spiridus (Preparate din legume) - by Kennya Allen - 23 Aug 2009, 03:16
RE: Retetar de preparate culinare din carne de spiridus (Preparate din legume) - by Melisse Y. Carter - 09 Aug 2011, 16:42
|