Reunirea![S.P.A.S. se intoarce]
|
24 Aug 2009, 18:34
|||
|
|||
In aceeasi dimineata, Mary se trezi devreme, cu zece minute inainte de a suna ceasul.Somnoroasa inca, se ridica mecanic si se duse la baie, ca in fiecare dimineata, insa cand se intoarse, pregatita pentru o noua zi, una dintre colegele sale de camera o informa ca tocmai primise ziarul.Cercetasa il rasfoi rapid pentru a cauta un articol pe care o privea in mod direct.
"Asta e! L-au publicat!" Era vorba despre anuntul cu privire la clubul S.P.A.S., care isi relua activitatea.Lipise si ea anunturi in camerele de zi ale elevilor, insa cineva, iar Mary stia prea bine cine, le luase.Noroc ca editorul ziarului a fost dragut si a acceptat sa publice anuntul, iar in acea dimineata probabil 90% din elevi stiau ca S.P.A.S. a revenit.Era deci momentul sa mearga la sediul organizatie si sa discute cu membrii.Isi lua rucsacul pe care il aruncase cu cinci minute inainte pe pat si iesi alergand din dormitor, iar apoi din Camera de zi a Cercetasilor. In mai putin de cinci minute, Mary ajunse in fata sediului S.P.A.S. din castel.Se intreba daca inca mai sunt sustinatori S.P.A.S. si, emotionata, deschise usa si intra.Langa geam se mai aflau inca trei fete, Yara, Sanara si Ginny. "Fetelor, ce bine imi pare sa va vad!" striga Cercetasa, iar apoi alerga spre ele si le imbratisa. "Ai vazut asta, Mary?" o intreba Sanara inmanandu-i un plic cu o invitatie.Cercetasa o deschise si citi rapid.De la primul rand intelese ca era din partea grupului nou format care consuma carne de spiridus.'Dezgustator... E ca si cum ai manca oameni' se gandi Mary, dupa ce ii inapoie scrisoarea Sanarei. "Si eu am primit o invitatie de la ei..." le spuse Mary,amintinu-si de bufnita neagra care ii adusese plicul cu o zi in urma. "Doar nu credeau ca vei accepta?" continua Yara razand. "Nu stiu ce credeau, insa sunt sigura ca doresc sa atraga si fost membri S.P.A.S. Recunosc ca m-am temut putin ca cineva ne va parasi in favoarea lor, insa acum nu cred ca este posibil." ii raspunse Cercetasa indreptandu-se spre masute, iar apoi le invinta pe fete sa se aseze pentru a discuta putin pana vor ajunge si ceilalti membri. "Cine sunt cei care au infiintat grupul?Presupun ca Viperini... Doar ei ar putea..." spuse Sanara, care inca se mai gandea la scrisoarea primita in dimineata aceea. "Nu chiar.Un viperin si doi astropufi.Scuze Yara, insa nu toti Astropufi detin caracteristicile casei.De fapt, am auzit ca exista si un membru de la Ochi-de-Soim si chiar un Cercetas." "Dar cum de sunt lasate sa infiinteze un astfel de club?Nu e ilegal?" intreba Ginny. "Nu am studiat foarte bine cazul.Cred ca ar trebui sa ne interesem la Minister, sa aflam clar legile in vigoare.Personal, cred ca un profesor este implicat in asta pentru ca altfel nu puteau deschide clubul." "De parca nu era de ajuns ca spiridusii sunt greu de convins ca merita sa fie liberi..." spuse Yara, oftand si gandindu-se la bietii spiridusi. [ Mary Mystery ]
![]() ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|