Recomanda o carte
|
19 Nov 2009, 16:09
|||
|
|||
Am citit si eu Jane Eyre chiar recent, prin septembrie cred. La inceput cartea e chiar frumoasa, povestea micutei Jane fiind una foarte intortocheata. Mi-a placut cel mai mult pentru ca romanul este invaluit intr-o aura istorica, si cuprinde descrieri bogate ale acelor timpuri. Este o carte moralizatoare, un bildungsroman foarte reusit. Cu toate acestea am fost putin descumpanita aproape de sfarsit (spoiler: cand ea fuge de la castel, atunci cand afla de cealalta sotie a domnului Rochester), si am si plans la sfarsit (spoiler: cand afla adevaratul motiv din care a luat-o de sotie pe cealalta femeie, si cand ii relateaza prin cate a trecut dupa disparitiai ei).
M-am plictisit de cateva ori in lectura romanului, pentru ca unele pasaje sunt mult prea lungite, si nu prezint mai nimic, insa actiunea m-au prins rapid inapoi. Merita citit. S-a facut si film (defapt mai multe) insa n-am abut rabdare sa ma uit, erau mult prea lungi.. "Daca exista un lucru pe care Cap-De-Mort nu-l intelege acel lucru e dragostea.El n-a inteles ca o dragoste atat de puternica, asa cum a fost cea a mamei tale pentru tine, lasa urme adanci.Nu o cicatrice sau un semn vizibil.Daca ai fost iubit atat de mult de cineva, chiar daca acea persoana s-a stins demult, dragostea ei te protejeaza pe vecie."
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|