Concurs-Prima mea zi la Hogwarts
|
08 Feb 2010, 22:44
|||
|
|||
Prima mea zi la Hogwarts.
Trenul se opri cu un scartait usor in gara.In timp ce multimea de elevi se imbulzea sa iasa mai repede din tren,Drake statea linistit pe bancheta sa asteptand sa se mai elibereze putin.Aceasta toamna adusese zapada in loc de ploi,lucru foarte ciudat pentru el,dar nu se mai obosi sa isi puna alte intrebari,asa ca se uita linistit pe geam la fulgii de nea ce cadeau lin prin fata ferestrei. Cand mai ramasera cateva minut pana sa plece trenul,Drake cobora,indreptandu-se spre o trasura.Vantul rece de afara ii sficuia fata,care in scurt timp se facu rosie,iar troienele de zapada ii ingreunara mersul.Inauntru ii gasi pe ceilalti prieteni cu care facuse cunostinta in tren. -DRAKE!Ia loc amice.Ne si intrebam pe undei rataceai,exclama Harvin. -Da,de exemplu ce ti-a luat atata sa cobori din tren?Ai avut cumva o intalnire secreta,zise Edgar ranjind. Zambin,Drake spuse: -Nu,nu,am asteptat sa se mai elibereze putin ca sa pot cobora.Nu prea imi place sa ma inghesui. Tot drumul pana la Hogwarts,Drake discuta cu prieteni sai.Ajungand aproape de portile de fier ale scolii,se uita pe geam admirand peisajul neted si alb ce inconjura zona.Nu se asteptase sa vada o asemenea priveliste uluitoare.Copaci ingreunati de coroana lor alba se aplecau in fata lui,micile pasarele dantuiau in aer in jurul trasurii incantand-ul cu glasurile lor. Intrand in castel,observa o podea bine slefuita si putin alunecoasa facuta din marmura.Cativa copii alunecara pe ea cand intrara pe portile uriase de lemn,ce strajuiau intrarea in castel. Dupa ceva timp veni si profesoara McGonagall care ii chema in Marea Sala pentru sortare.Uriasa incapere avea patru mese mari ce musteau de elevii,iar in partea de sus era masa profesorilor,care se uitau curiosii inspre noii veniti. Profesoara de Transfiguratii aduse un scaun cu trei picioare si un joben magic,ce urma sa sorteze elevii in cele patru case. Sortarea decurse rapid deoarece nu erau prea multi nou veniti. -Drake sa se prezinte pentru sortare. Cand isi auzi numele,se duse solemn inspre joben,il lua si si-l puse pe cap dupa care se aseza tacut pe scaun.Statea asa de incordat de parca urma sa isi i-a la revedere de la viata.O soapta usoara ii rasuna in ureche: -Drake,esti un copil foarte interesant.Ai o inima curajoasa,esti dispus sa faci fapte vitejesti pentru a proteja oamenii din jurul tau.De asemenea esti si un dragon. -Da!Am un scop pentru care am venit la scoala asta.Am venit fiindca vreau sa invat si sa aflu cum sa imi protejej neamul de necaz si de rau,zise el solemn. -Atunci te voi trimite la Vi…..CERCETASI!! Ultimele cuvinte le zise tare.Imediat masa la care erau cercetasii izbucnii in urale.Drake se aseza la masa batut prieteneste pe umar de multi cercetasi sau felicitat de altii.Se aseza chiar langa Edgar si Harvin care reusisera si ei sa ajunga aici. -Felicitari amice.Ai reusit.Pentru un moment am crezut ca o sa pici la Austropufi,zise Edgar razand. Auzind gluma Harvin si restul elevilor din jur incepura sa rada in timp ce Drake,rusinandu-se,se uita in jos la farfurii,care se umplura instantaneu de mancare. Dup ace se ospatara totii elevii din sala,noul director se ridica de la masa vrand sa tina o cuvantare inainte ca ei sa plece in dormitor. -Dragi elevi vechi si nou veniti.Bine ati venit sau revenit la Hogwarts.Va urez un an nou si fericit,plin de rezultate bune aici la Scoala de magie si farmece.De asemenea as vrea sa va zic ca este interzis acesul in Padure Interzisa,asta doar daca nu vrei sa ai parte de o moarte tragica.Mai am doua cuvinte sa va zic:Noapte Buna!zise directorul zambind larg si calduros. Cu aceasta toata sala se umplu de vuiete in timp ce elevii incercau sa iasa din incapere pentru a ajunge in dormitoare.Dupa cateva minute de chin si inghionteli,Drake reusi sa iasa din sala impreuna cu un grup de cercetasi.Ajungand in camera cercetasilor urca in goanna scara catre dormitor,deschizand usa pe care scria Anul I.Afla imediat ca impartea camera cu Edgar,Harvin si un baiat numit Mani. Obosit dupa toate agitatia de azi,se tranti in pat cu fata inspre tavan.Dupa ce se schimba in pajama,trase baldacinul rosu,punandu-si capul pe perna moale.Inainte sa adoarma ultimul lucru care ii trecu prin minte era acela ca aceasta fusese o zi de neuitat la Hogwarts,defapt prima sa zii la Hogwarts! |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by Myriam Sowdware - 07 Feb 2010, 19:35
Re: Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by DragonForce - 08 Feb 2010, 22:44
Re: Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by Matt I. River - 08 May 2010, 15:11
Re: Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by Klavdia Belikov - 16 Aug 2010, 13:53
Re: Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by Raizen Isildur - 16 Aug 2010, 16:30
Re: Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by Klavdia Belikov - 16 Aug 2010, 16:58
Re: Concurs-Prima mea zi la Hogwarts - by Michaela Weigel - 28 Aug 2010, 16:45
|