Egipt.. Si alte chestii ciudate..
|
14 Feb 2010, 18:50
|||
|
|||
Imi cer scuze pentru dublu post..
Insa am gasit cate ceva interesant despre Nefertiti.. :> Nefertiti a fost o regina de de dinastia a 18-a, care a domnit intre anii 1379-1361 i.Hr. Ea a fost casatorita cu faraonul AMENofis al IV-lea. A avut sase fiice si, ( desi nu exista nici o dovada ) nici un fiu. Chiar inainte de moartea faraonului, ea a disparut complet din istorie, nestiindu-se motivul. Niste zvonuri spun ca Nefertiti a fost mama vitrega aa lui Tutankamon, insa nimic dovetid clar. Istoria acestei regine este invaluita in mare parte in mister, nu se stie exact cine au fost parintii ei, sau daca a avut frati, surori. Moartea ei este foarte controversata, deoarece a disparut fara urma si nu se stie nimic nici de mumia ei. Nefertiti a ocupat totusi un rol foarte important in Egipt si a participat activ la viata politica, dar mai ales la viata religioasa. Ea purta la ceremonii pe cap o oglinda mare, rotunda cu foita aurita, ce reflecta puternic razele soarelui si crea o impresie deosebita celor ce priveau si primeau direct aceasta lumina divina solara. Se spune ca ea provenea din neamul hititilor. Putini istorici stiu ca hititii erau foarte inruditi cu tracii, stramosii nostrii, si prin anii 800 i.Hr. au fost ajutati de acestia in razboiul Troiei, descris in Iliada lui Homer. Nefertiti a fost si va ramane in istorie cea mai frumoasa, influenta si puternica regina. You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Vise ciudate | Alice Swan | 57 | 9,111 |
21 Sep 2012, 21:35 Last Post: Julieta D. Thibault |