Dimineata "Perfecta"
|
18 Mar 2010, 00:29
|||
|
|||
" - Fii sigur ca nu voi spune! E minunat!! Dar ce este acest loc??" intreba Rose, citindu-i-se curiozitatea in glas...
" - Asteapta, si ai sa vezi!" ii raspunse jucaus Alexander. Fata se uita in jurul ei si observa cu atentie fiecare coltisor. Era fascinata de ce vedea. Era o camera inalta ca o catedrala, insa in loc de tavan era...cerul??? De fapt era o iluzie a cerului, exact ca in Sala Mare. Incaperea era invaluita intr-o mare de intuneric. Peretii erau pictati intr-un albastru marin, iar pe ei se observau incrustate, luminand mii de stele. Unele dintre ele erau unite de un fir subtire de praf auriu, formand constelatii, dar unele straluceau singuratice. Impreuna formau galaxii cuprinse de praf stelar. Era absolut magic sa privesti acele lumini, sa privesti intregul Univers desfasurandu-se in jurul tau. In coltul din partea stanga a camerei se afla o scara in spirala care ducea in varful turnului. Rose si Alexander urcara sus si descoperira ca se aflau in cel mai inalt punct al Hogwartsului. Aici nu mai exista tavan...Erau pe un fel de balcon, dar era diferit. Langa balustrada din lemn de abanos erau asezate cu grija, telescoape cu care urmareai pozitiile corpurilor ceresti. Pacea care ti-o transmitea acel loc era zapacitoare. Aveai senzatia ca esti cel mai fericit om de pe Pamant, dar in acelasi timp si cel mai trist. Era deja ora 18:00, iar soarele dadea sa se ascunda timid dupa Padurea Interzisa. Cerul era pictat in nuante rosiatice, dar pe alocuri se vedeau dare portocalii sau violet. Peisajul era incredibil. Se intoarse spre Alexander care era si el naucit de splendoarea locului ce i se intindea in fata ochilor. " - Iti multumesc ca m-ai adus in acest loc. E incredibil. Nu am cuvinte sa-l descriu..." ii sopti Rose nestiind ce sa spuna... " - Nu e nevoie sa spui nimic. Stiam ca o sa-ti placa. Eu vin adeseori in acest loc, mai ales cand sunt nelinistit"... " - Dar hmm.. ce este de fapt acest loc?? Este cumva un observator??" " - Da, este Observatorul Astronomic al Scolii Hogwarts. Este renumit si are si de ce..." ii explica Alexander fetei. " - Hmmm..." ezita Rose" stiu ca ti-am promis ca nu voi spune nimanui despre acest loc si bineinteles ca nu o voi face fara acordul tau, dar as putea sa o aduc o data si pe sora mea aici? Sunt sigura ca i-ar placea si nu ar spune mai departe. Am incredere in ea..." " - Pai..." Alexander se gandi o clipa apoi raspunse hotarat " nu vad de ce nu...Atata timp cat o sa pastreze secretul poti sa ii dezvalui si ei magia acestui loc." " - Iti multumesc...Pentru tot...M-am simtit grozav cu tine azi" zise Rose zambindu-i noului sau prieten. " - Cu placere. Se innopteaza deja, si sora ta isi va face griji. Ar fi bine sa plecam." ii sugera baiatul privind ingandurat spre soarele care se retragea agale dupa copaci, luand stralucirea Pamantului o data cu el... Rose Evans
Half-Blood ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|