Desfatari aurii
|
07 Apr 2010, 17:57
|||
|
|||
Bell fu speriata de Anne, care pleca furioasa spre Turnul Cercetasilor.
"-Stati asa, ma duc eu la Snape!" spuse ea, serioasa. "Jucati o tura fara mine!" "-Ok, ai grija ce faci.." spuse Rose, dupa care invarti sticla. Asa, acum cum o scot eu la capat cu Snape? Macar sa nu scada atatea puncte.. se gandea Bell. Ajunse in castel, si se intalni iar cu Astropuful pe care il rugase sa o dezbrace. "-Hey, salut!" spuse el, zambind. "-Buna" murmura Bell, zambindu'i si ea. "-Unde mergi asa grabita???" "-Trebuie sa vorbesc cu cineva ceva..Vorbim mai tarziu, pa!" spuse fata, dupa care fugi spre grota profesorului. Cobori incet scarile si dadu fata in fata cu usa din lemn de mesteacan. Trase aer adanc in piept, si batu de doua ori ezitant. "-Cine e?" intreba o voce glaciala. "-Sunt eu, Bell Evans, domnule" rosti Bell, cu vocea tremurandu'i. Usa se deschise, si Severus o intampina cu un zambet ce ii intindea ridurile din jurul gurii. "-Bell, intra, intra! Ce te aduce la mine intr'o asemenea zi?" intreba el, incercand sa fie cat mai primitor. "-Uhmm, este vorba despre Anne Huston.." sopti Bell, urmarindu'i reactia. "-Aa, puslamaua aia mica. M'a aruncat in lac!!" ulra profesorul, iar fata simti fiori de spaima raspandindu'i'se pe spate. "-Scuze, nu am vrut sa te sperii" rosti Snape, cu un glas ceva mai moale. "-Domnule, trebuie sa va marturisesc ceva. Jucam Adevar sau provocare cu niste prietene. Si a fost ideea mea ca Anne sa va arunce in lac, era provocarea data de mine.." sfarsi Bell, ingrozita. Snape arata de parca primise o palma. "-Domnisoara Evans?!" murmura el, socat. "-Acesta este adevarul..va rog sa ma iertati, nu m'am gandit ca se va ajunge la asta.." spuse fata, facandu'se mica de rusine. Barbatul nu zise nimic. O privea uimit, dupa care in cele din urma spuse: "-Bine, domnisoara Anne a primit provocarea de la tine. DAR DE CE A INDEPLINIT'O? PUTEA SA REFUZE!!!" urla el. "-Pentru ca toate am indeplinit toate provocarile" murmura fata, cu privirile pe papucii sai uzi. "-Bine! BINE!!!" striga Snape, inrosindu'se. "Este prima ta abatere, deci nu voi mai scadea puncte de la Cercetasi..A fost doar o gluma in fond. Dar trebuie sa'mi promiti..Nu, SA'MI JURI!! ca nu ma veti mai implica pe mine in jocurile voastre copilaresti!" incheie profesorul. "-Si detentia Annei?" mai intreba Bell. "-Anulata. Acum pleaca!" raspunse Snape, si ii intoarse spatele. "-Va multumesc.." murmura Bell, dupa care o zbughi pe usa. Ajuse in soarele de dupa-amiaza care ii incalzi pielea aproape transparenta, si ii facu suvitele de par sa para rosiatice. "-Dar trebuie sa o anunt pe Anne mai intai.." spuse ea, dupa care se intoarse in Turnul Cercetasilor. Cum nu o gasi, ii lasa un biletel pe pat, in care ii explica totul. Apoi reveni pe domeniile castelului, langa prietenele ei. "-Deci? Ai rezolvat?" intreba Rose. "-Dap, totul e ok!" spuse Bell. "Acum povesti'mi, cine ce a facut" mai adauga ea. "-Pai, sticla s'a oprit intre..." incepura fetele. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|