Excursie la Beauxbutons
|
10 Apr 2010, 17:28
|||
|
|||
In sfarsit ajunsa. Castigasem o excursie la Beauxbutons impreuna cu alti elevi de la Hogwarts. Dar din pacate nu cunosteam pe nimeni. Am coborat din trasura trasa de cai si se minuna la priveliste. Florile colorate umpleau gradina uriasa de mirosurile lor imbietoare: levantica, trandafiri, crini, gerbera, narcise, petunii, dalii... Era un miros special. Nu mirosisem niciodata asa ceva.
Doamna Olympe Maxime venea alergand inspre grup. Purta o roba violet din satin. Parul ii era prins intr-un coc elegant. Statura ei eleganta te facea sa te simti cea mai neingrijita persoana. Cel putin pentru mine asa era. "Bine ati venit la Beauxbutons. (Avea un ton de falsitate dar poate doar mi sa parut.) Ma bucur ca ati ajuns. Ei sunt tinerii castigatori? Extraordinar." Se indrepta spre o fata din primul an. "Dar tu nu esti cam mica?" "De fapt..." "Nu conteaza! Sa va conduc spre camerele voastre." Ne conduse prin coridoare de toate formele. Castelul era minunat. Urcasem trei etaje cand ne-am oprit in fata unui tablou cu un barbat chipes. Acesta purta o roba cafenie. Parea din matase dar nu eram sigura. Avea un par saten si niste ochii de un verde stralucitor. “Buna ziua doamna Olympe. Acestia sunt oaspetii?” “Da! Se intoarse spre noi. Aici vor sta baietii. De asemenea aici stau baietii din scoala noastra. Sper ca va veti intelege. Edgar… Deschide.” Tabloul se deschise. “Bagajele vau fost aduse in camerele voastre. La ora 3, adica peste o ora, vom face un tur al castelului si al imprejurimilor. Sedere placuta.” Baietii intrara in coridorul intunecat dupa care tabloul se inchise. “Acum fetelor, urmati-ma!” A luat-o in pas alert spre etajul patru dupa niste coridoare destul de intortocheate am ajuns in fata altui tablou. De data aceasta era o femeie. Oare le potrivea dupa gen? Aceasta era o tanara domnisoara. Purta o rochie albastra din matase cu multe ornamente complicate. Parul blond era lasat liber ajungand pana in zona taliei. Ochii albastri aveau o stralucire nenaturala. Era foarte frumuoasa. Se potrivea cu tanarul chips din celalalt tablou. “Aici veti sta voi. Ca si in cazul baietilor, aici stau si fetele din scoala. Mirabela… Deschide. Tabloul se deschise. “Si nu uitati de tur. La ora trei.” Dupa aceste cuvinte pleca impreuna cu profesorii insotitori. Fetele incepusera sa intre in corridor. Cand am intrat am dat peste o perdea rosie ce opera lumina. Am trecut de ea si am descoperit ca eram intr-o camera foarte mare. Semana cu un salon. Era luminat de niste ferestre uriase. Semineul era aprins, iar un foc scapara fara vlaga. Totul era decorat in rosu, portocaliu si maro. Ma simteam ca la Hogwarts. Sala era plina de fete de la Beauxbutons. Erau elegante si aranjate. Eu aveam parul ciufulit si roba putin murdara. M-am dus sfioasa spre o fata si am intrebat-o: “Aaaaa…. Scuza-ma! Nu stii cumva unde sunt camerele de oaspeti?” “Tu esti de la Hogwarts nu?!?” “Da…” “Pai… Urci scarile si vei gasi un corridor lung cu multe usi. Cand iti vezi numele pe o usa inseamna ca acolo trebuie sa stai.” “Bine. Multumesc.” M-am dus inspre scari. Era foarte intuneric. Oare lumea uitase ca aici nu sunt ferestre? “Fireculus!” Tortele s-au aprins. Flacara emana o culoare calda. Am urcat repede si am dat de un corridor cu multe usi. Mi-am cautat numele. Nu a fost asa de greu pe cat parea. Pe fiecare usa erau trecute doar doua nume. Nu m-am sinchisit sa vad cine era cealalta fata asa ca am intrat in camera. Desi parea mica pe dinafara era destul de mare pe dinauntru. Cred ca folosisera o vraja de marire a spatiului. Camera avea o fereastra la fel de mare ca si in salon. Era suficient pentru a lumina intreaga camera. Erau doua paturi. Fiecare avea cate o noptiera langa el. Doua dulapuri stateau impunatoare langa perete. Era o us ace ducea la baie. Totul era foarte aranjat. Pe fiecare pat erau puse niste valize. Pe cel de la geam erau ale mele. M-am dus si am despachetat repede, dupa care m-am dus sa fac un dus rapid. Apa calda ma revigora. Cand am iesit din baie era 2:30. Mi-am uscat repede parul si l-am lasat liber. M-am imbracat cu o camasa bleu si niste pantaloni negri. Din moment ce nu mai eram la Hogwarts ampresupus ca nu mai trebuie sa purtam uniforma. Mi-am luat aparatul si am iesit din camera val-vartej. Am coborat in graba scarile si m-am indreptat inspre iesirea din salon. Tabloul se deschise. Cand vroiam sa plec mi-am dat seama ca nu stiam unde era intalnirea pentru tur. Nu vroiam sa ma mai intorc in salon dar nici nu aveam de unde sa aflu. Singura solutie era sa … “Scuze Mirabela, dar nu stii din intamplare unde se tine intalnirea pentru turul castelului?” “Cum? Aaaa… Nu stiu… De fapt am auzit-o pe doamna Olympe spunand ca se tine in holul central.” “Multumesc.” Cand vroiam sa o iau la fuga mi-a picat fisa. “Te superi daca iti fac o poza?” “Nu! Deloc.” Avea un zambet de un alb stralucitor. Era foarte fotogenica. Mie imi placea sa stau mai mult in spatele camerei. “Multumesc din nou!” Am coborat scarile in fuga. Nu stiam unde era holul central, dar dupa o ratacire printer coridoare intortocheate, l-am gasit. Turul era pe cale sa inceapa. “Dragi elevi! Vom incepe turul castelului Beauxbutons!” Doamna olympe ne-a condus prin sala de mese, coridoare fara sfarsit, gradini pline de flori, tarcuri de cai, paduri cu creature magice, lacuri fara fund, sali de clasa plictisitoare, biblioteci, birourile profesorilor si bucatarii. Turul a durat 3 ore. Dupa atata mers nu credeam ca ma voi mai ridica din pat vreodata. Am intrat in salon si apoi in camera mea. Acolo pe patul de la perete statea o fata… Robert Louis Stevenson once wrote: You cannot run away from a weakness; you must sometimes fight it out or perish.
![]() "Blessed are the hearts that can bend. They shall never be broken." |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Bonjour Beauxbutons! | Jenny Spring | 4 | 2,112 |
28 Aug 2010, 19:14 Last Post: Kasumi Mikoto |