Primul weekend in Hogsmeade
|
29 Apr 2010, 21:30
|||
|
|||
Bell hotari sa se reapuce de lectura cartii abandonate. Era mult prea devreme sa se intoarca la castel, iar afara era ger.
"-Bell?" murmura Alice, cand aceasta se intoarse spre geanta sa. "-Da?" raspunse cercetasa. "-Ma gandeam, ai putea sa'mi mai spui despre vrajile de aparare? Cred ca sti mai multe ca mine" spuse ea. Abadonand ideea cartii, Bell se intoarse la masa, si incepu sa spuna. "-Pai, vraja Expeliarmus! este cea mai usoara si folositoare. Dar asta trebuie sa o sti, sigur ti'a fost predata". Alice aproba scurt din cap, asa ca Bell continua. "Cave Inimicum!" este o vraja mai complexa, pe care o inveti in anul VII. Nici eu nu o stapanesc prea bine, este folosita de obicei in dueluri grele, pentru a consolida un spatiu impotriva inamicilor" murmura cercetasa. "-Wow, asta nu o mai stiam" spuse Alice, rugand'o sa continuie. "-Asa, mai este vraja Colloportus! care se foloseste pentru inchiderea usilor, atunci cand esti urmarit, nu presupune prea multa experienta. Apoi Confringo! este ceva mai grea, fiind folisita pentru a face unele obiecte sa explodeze in flacari" spuse Bell. "-Continua" o ruga astropufa. "-Vraja Confundo! este de asemenea importanta, folsind la ametirea adversarului, chiar pierderea memoriei daca te concentrezi prea tare. Defodio! este asemanatoare cu Diffindo! fiind utilizate amandoua la taiat obiecte. Vraja Expecto-Patronum! este una dintre cele mai utile, doar ca necesita ani de studiu pentru ca patronusul sa fie perfect conturat" spuse Bell. "-Stiu ca patronusii au forme, al tau ce e?" intreba Alice. "-O veverita de zapada" raspunse Bell, zambind. "-Super!" "-Asa, mai este vraja Expulso! ce face obiectele sa explodeze si Incarcerous! care imobilizeaza adversarul, legandu'l cu funii. Vrajile scut sunt insa foarte folositoare~ Protego! si Impedimenta!" murmura Bell. "-Mai spune!!!" se ruga Alice. "-Dar mai intai voi comanda inca o ciocolata calda, asta s'a racit" spuse Bell, zambind si ridicandu'se.. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Daca e weekend e relaxare... | Alessandra R. Light | 4 | 1,363 |
15 Jan 2012, 17:08 Last Post: Alessandra R. Light |
|
A trip to Hogsmeade | Valentino Gaunt | 3 | 1,301 |
11 Dec 2011, 05:23 Last Post: John Miller |
|
In Hogsmeade | Alice Morris | 11 | 2,226 |