Peripeţii la Hogwarts
|
30 May 2010, 12:57
|||
|
|||
Capitolul IX- Partea a II-a
La înãlþime Albus fãcu un pas în faþã cu sfialã ºi zburã în aer cu o vitezã ce îl uimi chiar ºi pe James. Justin zburã cãtre cei ºase candidaþi pentru postul de cãutãtor ºi le dãdu indicaþii. Cei patru se aliniarã de partea cealaltã a terenului, la mare înãlþime. Justin aruncã mingi în aer, pe care, când începeau sã se întoarcã spre pãmânt, cãutãtorii trebuiau sã le prindã. Aruncã prima minge. Aceasta ajunse pânã la înãlþimea celui mai înalt dintre cele trei cercuri, dupã care se îndreptã rapid spre pãmânt. Albus îºi îndreptã mãtura cãtre minge ºi dupã o cãdere liberã de aproape cincisprezece metri, o prinse dupã care se ridicã exact înainte de a atinge pãmântul. Din cele optsprezece mingi aruncate de Justin, Albus prinse ºapte. Pentru cea de a treia minge se întrecuse cu un bãiat din anul II, care aproape îl doborâ de pe mãturã ºi care, în final, prinse doar cinci mingi. Justin le fãcu semn sã coboare pe pãmânt ºi spuse puþin surprins: -Felicitãri, Albus! Te-ai descurcat foarte bine! Vi-l prezint pe noul nostru cãutãtor, Albus Potter. Alice începu sã aplaude alãturi de ceilalþi elevi prezenþi. De asemena, Liam, te-ai descurcat bine, doar cã Albus a fost mai bun, oricum te felicit ºi pe tine. Albus veni parcã plutind cãtre Alice iar ea îl îmbrãþiºã ºi spuse: -Bravo! Ai reuºit! Eºti în echipã! Tatãl tãu va fi foarte mândru! ªi la fel ºi mama ta, pentru cã ºi ea a jucat pe post e cãutãtor în echipa Cercetaºilor. ªi, eºti primul elev de anul I care eºti în echipa unei case de mulþi ani încoace. -Alice, totul e datoritã þie, spuse Albus recunãscãtor. ªi mama a jucat Vâjthaþ ºi dupã ºcolã dar nu pot sã-mi amintesc în ce echipã. -Oricum, se pare cã e moºtenire de familie. Tu eºti deja în echipã, iar James participã ºi el. James, se adresã Alice bãiatului brunet ce stãtea cu mãtura în mânã în stânga ei. Tu ce post vrei sã ocupi în echipã? -Vreau sã fiu înaintaº, nu e logic? Dacã vroiam altceva, dãdeam probã pânã acum. ªi, în plus, mama a jucat pe post de înaintaº în Harpiile din Holyhead. -Ãsta e numele echipei! exclamã Albus iar Alice rãmãsese mutã de uimire. Cei trei înnaintaºi au fost aleºi pe urmã. Alice ºi James urcarã pe mãturi, îºi urarã unul altuia baftã ºi aºteptarã instrucþiuni de la Justin. În afarã de ei doi, în aer se mai aflau alte ºase persoane. Justin luã un balon ºi îl aruncã unei fete blonde, cu pãrul creþ, care stãtea la dreapta lui Alice. -Bravo, ai reflexe bune Victoire, spuse el când vãzu cã fata prinse mingea. Acum, vreau sã aruncaþi balonul de la unul la altul spre cele trei cercuri. Vã îmãrþiþi în patru: James, Victoire, dacã tot sunteþi veriºori, intraþi în aceiaºi echipã. Alice, eºti ºi tu la ei, ºi Monique, vino ºi tu! Ceilalþi patru, strângeþi-vã în partea asta. Monique era fata care în prima zi de ºcolã îi conduse pe Cercetaºi cãtre Camera de zi. Pãrul ei castaniu ºi creþ era prins într-o coadã la spate iar câteva ºuviþe i se desprinserã din coadã ºi îi acopereau fruntea albã. Balonul era la Victoire, veriºoara lui James, dupã cum spusese Justin. Aceasta îi aruncã balonul ºi Alice îl prinse cu mâna stângã, în timp ce cu mâna dreaptã se þine strâns de mãturã. Îi aruncã balonul lui James care se îndrepta cãtre cele trei cercuri din partea opusã a terenului. Balonul fusese aruncat cãtre Alice de încã câteva ori pânã au ajuns în preajma celorlalþi patru, care deja zburau printre ei, încercând sã-l obþinã. Alice i-l aruncã lui Monique dar aceasta nu fu destul de rapidã ºi un bãiat din anul IV îl prinse ºi îl aruncã altui membru al echipei sale. Balonul a fost recuperat de echipa în care se afla ºi Alice iar cei care mai participau la selecþie se pricepeau destul de bine. Dupã cincisprezece minute de zburat dupã balon, ºi aruncatul lui în cele trei cercuri, Justin îi opri ºi le fãcu semn sã coboare pe pãmânt. Puse mingea în cutie, se ridicã ºi spuse: -V-aþi descurcat destul de bine, unii mai puþin bine dar, asta e. Trebuie sã le urãm bun venit noilor înaintaºi ai echipei Cercetaºilor: Victoire, James, ºi, deºi mi-a fost foarte greu sã aleg între Monique ºi Alice, Monique s-a descurcat mai bine când trebuia sã aruncaþi în cele trei cercuri. Alice, ºi tu te-ai descurcat foarte bine, sper sã nu te superi nu? -Nu, stai liniºtit, spuse Alice tristã ºi puþin dezamãgitã. ªi-ar fi dorit foarte mult sã joace în echipã dar nu a fost destul de priceputã pentru a deveni Înaintaº. Se mai întâmplã, continuã ea încercând sã nu plãngã. Felicitãri Monique, te pricepi foarte bine. -Mulþumesc, rãspunse ea binevoitoare, ºi tu la fel. Poate cine ºtie, o sã ai ºi tu ocazia sã joci vreun meci. -Sau poate anul viitorrr, spuse Victoire cu accent franþuzesc. Alice înþelese acum. Singura mãtuºã a lui Albus care sã fie blondã ºi sã o fi putut învãþa francezã pe Victoire era Fleur Delacour. Eu oricum sunt în anul ºapte aºa cã voi pleca la varrã. -Mulþumesc, spuse Alice nesuportând felul în care ceilalþi o tratau doar pentru cã era în anul I. Felicitãri ºi þie Victoire, ºi þie James, adãugã ea, îndepãrtându-se de grup ºi îndreptându-se cãtre Albus, la marginea terenului. -Bravo, te-ai descurcat foarte bine, spuse el încercând sã o consoleze. Ai fi putut intra în echipã! -Mulþumesc, spuse Alice mai puþin tristã decât înainte. Pur ºi simplu se pare cã Monique s-a descurcat mai bine. Oricum, chiar dacã nu joc, o sã fiu fanul vostru numãrul unu! adãugã ea zâmbind. -Aºa sã faci, râse Albus. Mã bucur cã þi-a revenit simþul umorului. Erai cam tristã când ai venit. -Pãi da, eram tristã pentru cã era cât pe-aci sã intru în echipã. Dar mi-am revenit ºi, stai liniºtit, simþul meu al umorului nu pleacã nicãieri. În timp ce Alice vorbea cu Albus, portarul echipei a fost ales. James înscrise patru goluri când fu testat cel mai slab dintre portari, fapt ce dovedea cã James îºi merita postul de înaintaº. Noul portar era Lawrence Anderson, un bãiat înalt, roºcat, cu ochi negri, din anul IV. -Felicitãri tuturor! spuse Justin la sfârºitul probelor. Noua echipã de Vâjthaþ este acum formatã din: Albus ºi James Potter, Victoire Weasley, Monique Cromwell, eu, Justin Braxton, Edward McGregor, ºi Lawrence Anderson. Antrenamente vor începe cât de curând. Alice ieºi de pe teren împreunã cu Albus fiind fericitã pentru el, ºi pentru James. Era incã dezamãgitã fiindcã nu ajunsese în echipã dar entuziasmul care i se citea în ochi lui Albus o fãcea sã-ºi revinã. Lãsau în urmã terenul mare, ºi largul vãzdu care avea sã reprezinte urmãtoarea provocare a lui Albus. PS1:am terminat azi dimineata capitolul asa cum am promis PS2:scz pentru ca e cam scurt PS3: slavã Domnului ca sau inventat generatoare de nume ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Aventuri la Hogwarts | Jack Diggory | 4 | 2,042 |
15 Apr 2011, 16:28 Last Post: Fleur Delacour |
|
La Hogwarts | Anaella L. Hathway | 101 | 20,624 |
03 Apr 2011, 14:42 Last Post: Anaella L. Hathway |