Pisica Neagra
07 Jun 2010, 08:35
Soarele stralucea puternic si, comparabil cu ziua precedenta, dimineata mareata parea sa anunte inceperea unei zile... normale. Samantha venise la Hogwarts numai cu strictul necesar: imbracamintea, o parte din cartile usor de procurat, bagheta si pisica. Acum avea sa se ocupe de ingredientele pentru Potiuni, balanta, telescopul si alte detalii pe care Samantha a insistat sa le cumpere de una singura, parintii sustinand cu inflacarare sa-i aduca toata lista de obiecte sub nas, gata procurate.

Cum ar mai fi ajuns sa cunoasca altfel lumea vrajitorilor, fara sa se "aventureze" in ea?

Acestea erau gandurile unei fete de 12 ani, in primul sau an la Hogwarts, in cea de-a doua sa zi de la sosire, si acum aflandu-se pe Aleea Diagon...

Yura, Albastra sa de Rusia, o insotea loiala precum un caine, mergand galant si gratios ... in fata lui Sam. Cine ar fi privit scena, ar fi crezut ca pisica a scos-o la plimbare pe fata.
Yura era inca tanara pentru o pisica, insa ceva mai mare ca si dimensiuni decat alte "surate" din aceiasi rasa. Samantha o avea cu putin dinainte de a primi invitatia la Scoala de Magie si Vrajitorie, asadar, deja se stabilise un fel de relatie intre cele doua.

"Nu, nu la Magazinul de Animale vroiam sa merg, te am deja pe tine, nu-i asa?..."
A inceput Sam, amuzata de comportamentul animalului ce, sarind pe o margine, a inceput sa-si plimbe labuta pe suprafata transparenta a geamului, sperand probabil sa prinda una din Bufnitele Pitice de vanzare.
Cine ar fi auzit-o pe fata, ar fi spus ca vorbeste singura, dar ea considera ca animalele nu sunt chiar doar niste fiinte proaste nedemne de o lauda sau vorba buna, au sentimente, ba chiar Yura i-a dat pana acum nenumarate semne cum ca simte sentimentele stapanei si le interpreteaza uimitor de bine.

Samantha, apucandu-si pisica cu o mana, si-a rotit privirea prin incaperea destul de inghesuita. 2 fete pareau sa discute aprins. Nu a dat atentie scenei, ba chiar a facut un mic ocol, si, dupa cateva minute, a ajuns in fata librariei cu o inghetata in mana, formata din doua cupe: una cu tiramisu si alta verde, de fistic.

Punand-o intr-o cutiuta cu forme drepte, speciale pentru inghetata, caci avusese grija sa-si ia asa ceva, intra sa-si cumpere manualele necesare pentru anul I.

Dar mergand alene spre iesire si cu privirea atintita asupra cine stie carei pasari dand raite pe cerul senin, si-a scos inghetata si a inceput sa o savureze. Numai ca in secunda doi, s-a pomenit dand cap in cap cu o... eleva, spre marea groaza a samanthei.

Nu mai e nevoie sa adaugam cum hainele albe ale fetei lovite avea o mare si impunatoare pata verde de inghetata de fistic. Si bluza lui sam devenise maron de la ciocolata.

Cele doua s-au privit exasperate pentru o clipa, si au izbucnit in ras.
"Oh, d-doamne, te rog frumos sa ma scuzi" a inceput Sam mai mult balbaindu-se din cauza rasului, dar a fost intrerupta
"Ooo, nu, bluza mea, hei, si eu ar fi trebuit sa fiu mai atenta la drum..."
"Oh, nu pot face cunostinta cu cineva decat lovindu-ma de el... sau mai bine zis ea" a adaugat, acum mai mult chicotind, gandindu-se la fetele cunoscute pe Peron.
"Uite..." a incepuit fata, acum ceva mai serioasa. Lumea se holba curioasa la ele si trebuiau neaaparat sa-si stearga bluzele. "Eu sunt Samantha Hawkins, eleva in anul I." si intinzandu-i mana, a adaugat, privind cum fata se uita curioasa la Yura, dandu-i tarcoale lui Destiny.
"Iar aceea este Yura, pisica mea"
"Ah, eu sunt Zoya Rose! Tot in anul I! Iar aceea e Destiny" si facand acelasi gest, a aratat inspre ghemotocul sau de blana, care, mic fiind, era mai degraba interesat de fluturele ce reusise sa-l prinda intre labute decat de pisica mai mare.

Pana acum privind toata scena, o fata a inceput sa inainteze spre ele.
"Iar ea este alice Morris! Anul VII."
"Incantata!" i-a spus aceasta zambind, dand mana cu samantha ec se prezenta inca odata.

Cele 3 au intrat in cel mai apropiat local ce beneficia de baie si au iesit inca odata cu bluzele... normale, de data aceasta, zambind si chicotind impreuna cu Alice Morrris.
Urmau sa se indrepte catre Gringotts, caci ramasesera cu destul de putini Galleoni.

OOC: M-am bagat si eu, sper ca nu-i nicio problema Happywide. restu' posturilor le fac mai scurte

[Image: Signature___Incendia.png]

"And so I'll be reborn like the fire bird from ashes!"

"Wit beyond meansure is man's greatest treasure!"

[Image: Ravenclaw_student.jpg]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Pisica Neagra - by Veronique A. Dupont - 24 May 2010, 10:15
Re: Pisica Neagra - by Alice Morris - 06 Jun 2010, 15:05
Re: Pisica Neagra - by Veronique A. Dupont - 06 Jun 2010, 15:57
Re: Pisica Neagra - by Alice Morris - 06 Jun 2010, 18:16
Re: Pisica Neagra - by Veronique A. Dupont - 06 Jun 2010, 18:33