Vesnica problema
|
25 Jun 2010, 12:07
|||
|
|||
"-Suntem in siguranta aici??" intreba Helena, cu o urma de ingrijorare in voce.
"-Sa speram ca da..varcolacul era chiar in spatele nostru, dar nu ne'a putut vedea" raspunse Bell, tremurand. "-Ti'e frig..sau frica?!" chicoti Zoya. "-Cred ca amandoua" sopti Bell, speriata. Un scartait de usa si un bufnet puternic le trezi din ganduri. "-Varcolacul!!" urla Bell, cu vocea gatuita de spaima. "-Nu e varcolacul, e Hagrid!" mormai Helena, ducandu'se spre Zoya. "-E cineva aici?!" intreba o voce groasa, mormaind. Fetele tacura, incercand sa nu se dea de gol. "-Cred ca doar ti s'a parut, Poppy" spuse Hagrid, inchizand usa. "-Nu mi s'a parut, chiar a tipat cineva!!" spuse o alta voce, mai subtire. "-Sa mergem! Trebuie sa gasim varcolacul, daca intra in castel!" spuse Hagrid, hotarat. "-Vai doamne, ar fi un dezastru!! Daca ajunge la vre'un elev!" striga Madam Pomfrey, speriata. "-Bell, stiu ca esti acolo. Tu ai tipat adineaori. Vreau sa te duci in tot castelul si sa anunti fiecare portret ce ascunde intrarea in turnurile elevilor sa nu dea drumul nimanui care are blana!" sopti Hagrid, privind pe fereastra. "-Bine" sopti cercetasa, dupa care Hagrid inchise usa in urma lui si pleca. "-Deci, avem ceva treaba" spuse Helena, dupa ce linistea se asternu peste ele. "-Sa mergem! Nu mai putem pierde vremea" le grabi Zoya. Iesira din Hambarul Bufnitelor si incepura sa alerge spre castel. "-Nu..mai..pot.." gafai Bell, asezandu'se pe scarile de la intrare. "-Haide, Bellyshor!" spuse Helena, venind spre ea. Cercetasa se ridica si incepu sa alerge din nou. "-Zoya, tu du'te in hruba viperinilor si ramai acolo!" striga Helena, in timp ce Bell o lua spre turnul Cercetasilor. "Ok, eu ma duc in turnul astropufilor, tu la cercetasi" completa Helena. "-Si Ochi-de-soimii?!" intreba Bell. "-Du'te tot tu, e in drum" striga Helena. Bell incepu sa alerge spre turnul cercetasilor, si in scurt timp ajunse in fata Doamnei Grase. Dupa ce o trezi, spuse: "-Nu ai voie sa dai drumul in turn niciunui animal care are blana. Un varcolac a evadat din Padurea Interzisa si s'ar putea sa intre in castel, bine!?" Femeia din portret tremura usor, dupa care aproba scurt din cap. Revenind din turnul ochilor-de-soim, Bell o astepta pe Helena in holul de la intrare. "-Si acum ce facem?!" intreba Helena, cand ajunse in dreptul lui Bell.. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|