Pride goin' down [ Draco x Harry ]
|
30 Jun 2010, 15:48
|||
|
|||
Colaborare cu Julia
[prologul e facut de Julia] [center]Prolog[/center] Nu are rost sa ma mai uit in oglinda, caci daca ma uit, nu pot decat sa ma intreb cine-i acel strain care se holbeaza incercanat la mine. Nu are rost sa ma intreb de ce, caci motivele imi vor scapa vesnic. Fiindca motivele nu exista. Nu in mine. Nu in noi. Noi doi,ce termeni bizari pentru acest amestec de negura ce-l simbolizeaza fiinta mea. Acum nu mai vreau sa inteleg nimic, caci intelegerea ma sperie. Nu mai vreau nimic. De fapt, nu mai vreau sa vreau nimic. Caci te vreau doar pe tine... [center]Capitolul I. [/center] Imi simteam capul greu, iar sufletul imi sangera - nu cu usurinta m-am fortat sa nu ma prabusesc atunci cand schiopatam spre geam, iar apoi mi-am rezemat fruntea arzanda de sticla inghetata. Cerul fumuriu parca se revarsa peste domeniile Castelului Hogwarts, eliberandu-se de apasarea picaturilor de ploaie cu usurinta - insa sufletul meu era inca apasat, fortat sa fie locasul arzatorului sentiment, pe care nici eu nu-l cunosteam bine.. Parca mai vroiam ceva, cand viata mea era perfecta... ma rog, aproape perfecta - Ginny ma iubea, aveam prietenii aproape, totul era bine. Totusi, cand el trece pe langa mine, sentimentul se intindea in tot corpul meu, din inima pana in varful degetelor, si vibra imperceptibil; nici nu puteam sa zic numele lui in minte, fara ca acea senzatie sa fie din nou activa. Mi-am muscat buzele, inainte de a ofta si de a ma aseza pe pervaz; mi-am inchis ochii pentru o clipa, murmurand ca pentru mine, inainte de a-i deschide inca odata si de a-mi izbi ceafa de cadrul geamului, oftand din toti raunchii. Numele lui imi misuna prin minte, intepandu-ma iar si iar, la fel de tare de fiecare data... era prea tarziu sa-mi clarific problema mie insami, cand piesele erau deja jucate! Mi-am dat jos tricoul, fiindca in camera se facuse prea cald - l-am aruncat cat colo, inainte de a ma uita inapoi pe fereastra. Imi vedeam reflexia, o pereche de ochi verzi, acoperiti de niste ochelari mult prea mari si rotunzi, iar cicatricea fulger de pe fruntea mea se vedea, iesind in evidenta de sub parul meu rasfirat. Mi-am scuturat capul si am pus o mana pe geam, zgariind suprafata acesteia cu varfurile degetelor. Mi-am dat mana la oparte si am respirat peste geam, aburindu-l; apoi, inconstient, am scris numele lui. Am simtit cum mi-au luat obrajii foc si am sters numele cu a miscare a incheieturii, desi inca imi rasuna in minte, ca un ecou... Draco.. Draco... Draco.. *** Cand m-am trezit, mi-era frig, spatele meu era intepenit de la pozitia incomoda in care am adormit, iar gatul ma durea. Desi afara era soare, stiam ca va fi o zi enervanta pentru mine, care sa-mi muste din coerenta de fiecare data cand o sa-l intalnesc pe Dra.. pe el. Aveam Potiuni prima ora, si eu eram sigur ca am intarziat - nu m-am panicat, nu nimic, doar m-am dat jos de pe pervaz si m-am intins, cascand. M-am grabit sa ma imbrac, lasand camasa descheiata la gat si aruncand cravata la intamplare pe acesta. Am luat ghiozdanul si m-am grabit spre clasa de Potiuni, trantind usa dormitorului in urma mea. Stranutand, am iesit prin potretul Doamnei Grase, i-am multumit pentru sanatatea dorita mie, apoi am topait pana la clasa de Potiuni. Am batut la usa cu sfiala si am observat cu stupoare ca profesorul nu era in clasa, dar nici elevii - nici nu m-am uitat imprejurul meu, daca el era acolo, deja vocea lui imi rasuna in minte, iar secventele din viata mea in care aparea si figura lui, chiar si fugitiv, mi se derulau in fata ochilor, ca un film vechi. Am oftat si mi-am pus lucrurile pe jos, langa banca, si pe banca, apoi am iesit pe hol, adancindu-mi mainile in buzunare si rezemandu-ma de perete. Nici nu am bagat de seama atunci cand cravata mi-a alunecat de la gat si a aterizat pe podeaua holului, fiind preocupat de amintiri. Primul meci de Vajhat... Orele de Potiuni... Duelul... Meciurile... Fuga de Umbridge... Cand l-am gasit, plangand, si l-am ranit... Era chiar insuportabil sa ma gandesc la asta, si rusinos.. Aveam sentimente pentru Ginny, dar parca mai aprinse erau pentru Draco... Am tresarit cand m-am gandit la numele lui, si m-am trezit din visare. Am rosit, apoi m-am aplecat sa iau cravata si am mers inapoi in clasa goala, uitandu-ma la lemnul de pe podea, incercand sa nu exprim nici o emotie. M-am asezat in banca si mi-am ridicat picioarele pe aceasta, inchizandu-mi ochii, incercand sa ma dezatasez de lume, si de orice ganduri. Mi-a reusit... in mare parte. Draco, uh, numele Draco imi tot aparea in minte, bantuind pe aici si pe acolo in fiece secunda. Am fost intrerupt de o voce rece, sarcastica, rasunand in intreaga sala, inca goala. - Potter, ce cauti aici? E cumva o iluzie sau un miracol? Am scasnit din dinti si m-am balansat pe scaun, ignorand vocea profesorului. Mi-am inchis ochii inca odata, dar m-am trezit aruncat in perete cu o forta uimitoare, ce-mi zdrobea cutia toracica si plamanii. M-am fortat sa respir, iar ochii mi s-au deschis si l-am fulgerat pe Plesneala, apoi am marait printre dinti, fiind intr-o pasa proasta. Exact cand am vrut sa formez cuvintele, Plesneala si-a sfichiuit bagheta si am simtit cum sangele-mi a inceput sa curga siroaie dintr-o rana de la tampla, iar apoi "profesorul" m-a eliberat din vraja, eu prabusindu-ma pe podea cu un mic buf!. Pipaindu-mi tampla dreapta, am agatat lichidul rosu si m-am uitat apoi la degetele mele, pline de sange. Revolta se involbura in capul meu, atunci cand l-am privit pe Plesneala cu ura, si m-am ridicat cu greu. Asezandu-ma inapoi pe scaun, mi-am ingropat fata in ghiozdan si am oftat imperceptibil, inclestandu-mi pumnii pe material. Am auzit pasii lui Plesneala, si atunci cand m-a impuns in ceafa cu bagheta, doar ca sa ma enerveze. Mi-am ridicat capul si am tresarit din cauza privirii profesorului, o privire plina de ura. - Ce... ce doriti? am intrebat eu, naucit. - Potter, imi raspunse el, ranjind, pentru ca ai fost astazi primul venit la ora mea si pentru ca te-ai comportat necuviincios, esti in detentie. O luna. Sambata, in biroul meu. Am ramas inmarmurit, holbandu-ma la fata sa. - Acum ce-am mai facut?! am exclamat eu, ridicandu-ma in picioare. - Potter, Potter.. facu el, inainte de a se arunca asupra mea, ca un sarpe, fortandu-ma sa-mi balansez scaunul asa ca spatele mi-era lipit de perete. Potter, eu sunt profesorul, tu esti elevul, daca vreau sa te pedepsesc, te pedepsesc! - Dar n-am facut nimic! N-aveti nici un drept sa ma inchideti intr-o camera pentru nimic! i-am strigat in fata. - Chiar crezi, Potter? suiera el. O suta de puncte de la Cercetasi! striga el. - Da, chiar cred! Nu am facut NIMIC! Daca am facut ceva, dovediti! am atacat eu. Plesneala isi apropie chipul de al meu si-mi urla, facandu-ma sa cad de pe scaun si sa-mi izbesc corpul de peretele din spate. - Ba da, tocmai ai facut, Potter! O suta de puncte de la Cercetasi! Mai bine taci, Potter.. Ranji catre mine si se duse catre catedra, si se aseza acolo. M-am ridicat si am facut la fel cu scaunul, inainte de a ma aseza. Inca odata, mi-am ingropat fata in ghiozdan si mi-am inchis ochii, dorind tot si toate sa se termine, lacrimile prelingandu-mi-se pe obraji, in timp ce suspinam imperceptibil, ca Plesneala sa nu auda.. ...Si inca odata, gandul mi-a zburat la el. Draco... ![]() ![]() ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|