Cãrþi ºi ºerbet
|
15 Aug 2010, 14:55
|||
|
|||
Am intrat în bibliotecã deºi prietenii mei erau afarã, fugãrindu-ºi animãluþele. Intrasem cu un scop - voiam sã citesc mai multe despre istoria magiei.
Mi-am luat cu mine un castron cu ºerbet de lãmâie. În timp ce mâncam cu grijã, citeam pe rând despre Merlin, Grindewald ºi mulþi alþii. M-am plictisit repede. Mi-am dat seama cã nu de-asta eram aici. Voiam sã citesc despre Devoratori, mai ales despre cei care umblau numai în grupuri ºi luau formã umanã. Da, pare ciudat. Dar moartea lui Mikael m-a pus pe gânduri. Nu cred cã Layla ºi specimenele ei l-au ucis pe Mikael. Adicã da, ei au fãcut-o. Dar nu aceea era forma lor realã. Îmi amintesc cã mama mi-a vorbit cã existã o vrajã de transfigurare foarte rarã, ºtiutã de cei mai întunecaþi Devoratori. În Istoria Magiei pentru Prostãnaci ºi Grãsani nu scria despre ce cãutam eu. Numai istoria pe înþelesul gurmanzilor ºi al proºtilor. Am rãsfoit pe rând cãrþi precum "Poveºti despre Devoratori pentru copii", "Magia pentru bunici", "Sunt un Devorator - ºi ce?", "Devoratorul cel Bun", "Devoratorul Anului", "Reþete culinare pe placul Devoratorilor", "Devoratorul de ieri. Devoratorul de azi - generaþii", "Devoratorii nebuni ºi blondele proaste" - pãreau lecturi plãcute, dar nu mã ajutau. "La naiba! Cãrþi de pitici..." Abia atunci am gãsit o carte groasã, numitã "Secrete". O vãzusem întâmplãtor ºi am zis cã dupã ce am îndurat poveºtile despre bunici ºi blonde, o sã rezist în faþa unei cãrþi cu secrete. Pe pagini, la anumite paragrafe, erau diverse note scrise cu creionul. "Vezi Sectorul Interzis, rândul 7, raftul 19, cartea <<Scopuri>>." sau "Vezi Sectorul Interzis, rândul 26, raftul 8, cartea <<Secrete Întunecate>>, continuarea acestei cãrþi." Era un scris neglijent, dar totuºi lizibil. În carte am gãsit Secretele Vârcolacilor, vampirilor, diferiþilor deþinuþi de la Azkaban, ale lui Grindewald, ale lui Merlin, ale Devoratorilor. Am citit despre obsesia lui Merlin de a avea o barbã moale. ªi cum o spãla cu sãpun din excremente de dragon. Uhh, oribil! Am citit despre Devoratori ºi dorinþa lor de a fi de neînvins, ºireþi ºi ascunºi ca niºte ºerpi. În dreptul acestei fraze stãtea scris "Vezi despre Hogwarts." "Viperini... e ceva cu viperinii." mi-am spus gândindu-mã la Case. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Cãrþi ºi ºerbet - by Klavdia Belikov - 15 Aug 2010, 14:55
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Katya Sokorov - 15 Aug 2010, 16:42
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Klavdia Belikov - 15 Aug 2010, 16:50
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Katya Sokorov - 15 Aug 2010, 17:21
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Klavdia Belikov - 15 Aug 2010, 17:36
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Katya Sokorov - 15 Aug 2010, 17:43
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Klavdia Belikov - 15 Aug 2010, 17:58
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Katya Sokorov - 19 Aug 2010, 15:20