Thread Closed 
Cãrþi ºi ºerbet
15 Aug 2010, 17:36
I-am fãcut Sophiei un semn în loc de "mulþumesc".

"Mã duc sã caut câteva cãrþi ºi vin imediat," i-am ºoptit Sophiei.

Nu m-am îndepãrtat foarte mult ºi am încercat sã am grijã cu bibliotecara. Am mers târâº, în vine, în limbã, oricum era nevoie ca sã nu mã vadã.
Am scos din buzunar o bucatã de hârtie mototolitã. Am netezit-o cu palma ºi am citit:

"Vezi Sectorul Interzis, rândul 7, raftul 19, cartea <<Scopuri>>; rândul 26, raftul 8, cartea <<Secrete Întunecate>>, continuarea acestei cãrþi. Mai ales - vezi Hogwarts!"

Ultima parte era mai dificilã, nu prea ºtiam ce sã vãd la Hogwarts. Aºa cã m-am ocupat sã iau cele douã cãrþi, Scopuri ºi Secrete Întunecate.
M-am aºezat din nou pe scaun, lângã Sophie. Am vãzut cã scria ceva. Dar mi-am zis cã nu era prea politicos sã vãd ºi ce anume, aºa cã m-am uitat peste cãrþile mele, citind ºi memorând pasaje importante:

"Noapte, nimic nu îi împiedicã. Noaptea parcã înnebunesc ºi atacã totul. Nu le pasã cã sunt vãzuþi de Încuiaþi sau Vrãjitori. Vor sã curgã sânge ºi lacrimi. ªi vor rãzbunare. Merlin relateazã cã a avut de-a face cu un Devorator aproape de miezul nopþii. ªi cu cât de apropia ora 12, cu atât Devoratorul era mai însetat de putere. Merlin a reuºit doar cu Lumina Magicã sã îl opreascã. ªi a reuºit"

"Iau forme neînchipuite aceste fiinþe. Nu se aratã dupã adevãrata formã, cea odioasã, vicleanã, lipsitã de sentimente. Se aratã dupã bunul plac ºi intrã în orice fiinþe doresc ei - de la plante la animale, oameni, vrãjitori, încuiaþi, bacterii. Nimic nu e sigur pânã nu dispare El. El, cel care a cauzat totul. El, duºmanul meu, ºi al tãu, ºi al tuturor Vrãjitorilor."

"Suntem singuri într-o lume pustie. O lume pustiitã de suflete negre, de personaje malefice, care nu ne vor numai spiritul, ci ºi energia, puterea, fiinþa - absolut totul. Merlin povesteºte despre prima sa moarte - când era pe cale sã îºi piardã sufletul în faþa Devoratorilor."

Mã simþeam ºi mai confuzã. Nu ºtiam sigur ce trebuia sã caut mai departe. Mi-am notat într-un caiet toate aceste pasaje, am fãcut câteva desene gãsite în cãrþi ºi... alte notiþe ºi ghicitori?!

"Vezi Sufletul Castelului"
"Vezi Creierul Castelului"
"Uitã-te prin tine, ca sã te vezi mai bine"

Am privit-o pe Sophie ºi i-am zâmbit.
"Mulþumesc."

[Image: userbar1.png]
Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
Cãrþi ºi ºerbet - by Klavdia Belikov - 15 Aug 2010, 14:55
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Katya Sokorov - 15 Aug 2010, 16:42
Re: Cãrþi ºi ºerbet - by Klavdia Belikov - 15 Aug 2010, 16:50