Cu totii vorbim.Dar lumea, ea ce ne spune?
09 Sep 2010, 20:55
Lupta

Simtea mirosul ierbii proaspete, vedea picaturile mari de roua care se asezasera cat timp el privise in golul imens, in prapastia ce o lasase inima lui in urma.
Acea prapastie se numea SUFLET..., sufletul lui....

Nimic nu-l mai putea readuce la viata, nici mancarea, nici macar o zi splendida de primavara, nici macar el insusi.
Nu se considera viu, dar era fericit. Stia ca ceea ce fusese greu lasase in urma, ca trecuse peste etapa in care ii era frica de ziua de maine, acum se simtea liber, se simtea liber sa alerge, sa vorbeasca in mii de culori, numai sa iasa din acea pictura cenusie care parea a fi viata lui. Vroia sa iasa dintre gratiile de fier care erau propria-i fiinta.
"Cea mai grea lupta este cu tine insuti.
Te afli in ambele tabere."

Acum simtea de parca lumea se invartea in jurul lui, de parca lumea a vrut sa vada cine este de fapt, a vrut sa-i arate prin suferinta, caci il iubea prea mult ca sa-l faca egoist prin fericire...
Era o zi de primavara atat de sugestiva, atat de trista si totusi se simtea fericit...
"O viata-n care fericirea sa aiba-ntotdeauna ceva din nostalgia si inocenta primaverii..."

Nu-si mai putea tarai corpul, iar greutatea gandurilor il facea sa para slab, asa ca se opri sub un copac imens, impunator si totusi, fara nici macar o pata de verdeata !!!
'Copacul inimii !', isi dadu el seama.
Un copac, a carui fiinta fusese candva un om, un copac care acum isi avea caile adanc infipte in pamant, un copac al carui singura speranta era sa ajute...
Lupul se uita hotarat si cauta miezul problemei, dar nu gasi decat:
"Singurul secret in viata este sa nu iti fie teama.Niciodata sa nu iti zie frica de ce vei deveni."

Cand termina de meditat la aceste ganduri, Copacul Inimii isi facu loc in golul din sufletul lui si incalzi spatiul spunand : "Cand nu mai aveam nimic de pierdut, am primit totul. Cand am incercat a fi cine eram, m-am gasit pe mine insami..."
Chibzuit, se aseza pe radacinile copacului si incepu al zgaria, aratand cate palme primise el de la viata...

Now, it's my turn

[Image: 10glirl.gif][Image: 15z4mya.gif]
... to torture you.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply

Messages In This Thread
Re: Cu totii vorbim.Dar lumea, ea ce ne spune? - by Scarlett Soul - 09 Sep 2010, 20:55