~Lectia I
22 Sep 2010, 21:12
`Troc-troc-troc`, se auzeau pasii mei grabiti pe holul castelului. Ma indreptam spre Clasa in care trebuia sa predau pentru prima oara Studiul Incuiatilor. Eram foarte emotionata, si toata tremuram, insa increzatoare. Da, niciodata nu puteam sa renunt la optimism.
Am atins cleanta usii, apoi am deschis-o cu putere inaintand in clasa. Am oftat, sperand ca prima mea ora sa nu fie plictisitoare, sau sa se intample vreun accident prostesc. Elevii ma priveau, unii holbandu-se la mine, cu gurile deschisem altii plictisiti, de parca nici nu existam in clasa. Am asezat incet catalogul pe catedra,si am zambind, triumfatoare.

''Buna ziua, elevi !'',am spus, privind catre clasa plina.
''Buuuuu-naaaaa ziiiiii-uaaaa! '',au raspuns in cor, elevii.
''Vreau sa ma prezint, pentru cei care nu ma cunosc. Ma numesc Ashlyn Meester, si voi fii
pentru anul acesta profesoara voastra la orele Studiul Incuiatilor'',am spus, apoi respirand greu, privind elevii, care asteptau sa dezvalui cat mai multe despre mine. ''Sunt in primul an de predare ..’’,am spus, apoi am pufnit in ras.’’Da, stiu ca pare aiuresc, dar.. Ei bine, eu ador felul Incuiatilor de a convietui. Ii ador pentru faptul ca ei nu cunosc complexul, ci ei traiesc in simplitate. Ador tehnologia Incuiatilor, si tot ce tine de un Incuiat ..’’
''Tot ?’’intreba o eleva din primul rand, zambind.
''Ei bine, nu chiar tot.Deci, anul acesta nu vom face mare lucru, insa vreau sa stiti niste regulamente, pe care daca le incalcati .. Ei bine, nu incep de prima oara cu avertismentele ..’’

M-am oprit din vorbit, apoi am rasuflat usurata, spunandu-mi in sinea mea ‘’Ei bine, macar te-ai prezentata calumea, sper ..’’M-am indreptat spre tabla, apoi le-am zambit elevilor, si m-am asezat la catedra, apucand cateva foi de pe masa. Am aruncat cateva priviri catre foi, apoi le-am impartit elevilor.Toti, erau incantati, privind foile, unii chiar chicoteau.Era un desen amuzant cu un elev-Incuiat si un elev-Vrajitor, mai exact era o caricatura, Incuiatul ii punea piedica Vrajitorului.Speram ca acest lucru sa ii inveseleasca.
Am zambit timida, apoi am scos bagheta rotind-o elegant catre tabla, si a aparut lectia.
‘’In primul rand, vreau sa va spun, ceea ce cred eu despre un Incuiat’’,am spus, apoi am tras aer in piept ‘’Un Incuiat este un om simplu, un om de rand, indiferent unde traieste, el este om, si atat.Chiar daca are avere, sau nu, toti se aseamana intre ei, toti au sentimente. O mica legatura este intre noi vrajitorii, si Incuiatii, amandoua tipurile ne numim OAMENI. Amadoua tipurile au sentimente, amandoua tipurile pot convietuii impreuna, de aici rezulta familiie mixte, casatoriile intre Incuiati si Vrajitori, pentru ca noi ne asemanam cu ei , si ei cu noi’’

LECTIA I.

~Incuiatii sunt de mai multe nationalitati, rase, etnii, dar principiul este ca fiecare trebuie sa fie egal in fata legii, lucru care in lumea lor nu se prea intampla.
~Fiecare Incuiat, de orice fel este el, are anumite drepturi :
-- drepturile civile, în special:
1.dreptul la libera circulaþie ºi la alegerea reºedinþei;
2.dreptul de a pãrãsi þara ºi de a se întoarce în þarã;
3.dreptul de a obþine ºi de a renunþa la cetãþenia românã;
3.dreptul de a se cãsãtori ºi de a-ºi alege partenerul;
4.dreptul de proprietate;
5.dreptul la libertatea de gândire, conºtiinþã ºi religie;
6.dreptul la libertatea de opinie ºi de exprimare;
-- drepturile economice, sociale ºi culturale, în special:
1.dreptul la muncã, la libera alegere a ocupaþiei, la condiþii de muncã echitabile ºi satisfãcãtoare, la protecþia împotriva ºomajului, la un salariu egal pentru muncã egalã, la o remuneraþie echitabilã ºi satisfãcãtoare;
2.dreptul la locuinþã;
3.dreptul la sãnãtate, la îngrijire medicalã, la securitate socialã ºi la servicii sociale;
4.dreptul la educaþie ºi la pregãtire profesionalã;
5.dreptul de acces la toate locurile ºi serviciile destinate folosinþei publice.

~Incuiatii sunt mai numiti si homo sapiens,ei se considera inteligenti, insa fata de Lumea noastra, au un nivel mai scazut, de aceea ei tind spre simplitate, nu perfectiune, asa cum considera ei.
~Generic, Incuiatii sunt denumiți rasa umanã sau umanitatea și membrii sãi sunt cunoscuți ca oameni sau ființe umane.
~Conform studiilor evoluționiste, cele mai apropiate rude actuale ale Incuiatului (specii care se întâlnesc astãzi pe pãmânt, adica nu specii fosile), sunt douã specii de cimpanzeu Pan troglodytes ("cimpanzeul obișnuit") și Pan paniscus ("cimpanzeul pitic" sau "Bonobo"). Alte rude apropiate actuale sunt urangutanii si gorilele.

Tipuri umane (de Incuati )
- Barbat
- Femeie
- Bebelus
- Copil

Principalele activitati de baza ale Incuiatului :
-Visare
- Citire
- Scriere
- Ascultare
- Cunoastere
- Vedere
- Simturi

Am privit inca odata tabla, multumita de prima lectie, care era cam lunga , dar destul de usoara, si puteam sa pun pariu ca elevii deja stiau in mare despre ce era vorba. Am privit clasa zambind. Am asteptat timp de 20 de minute ca elevi sa isi ia notite, apoi am suspinat, plictisita.
‘’Ati terminat ?’’,am spus nerabdatoare’’Deci, suntem noi –vrajitoarii foarte asemanati cu Incuiatii, asa-i ?De ce?Si mai exact, care este parerea voastra?Argumentati. ‘’am spus, privind cateva maini ridicate in sus.

OOC: Nu postati daca nu sunteti inscirsi la curs.
Nu scrieti replicile mele.
Sper ca v-a placut prima ora.

[Image: dieq.jpg]

Nu ezitati ! De la Zonko sa cumparati ! [Image: 2e4wwib.gif]

~Cercetasii sunt cei mai tari [Image: 2iohn6.gif] ~
Find all posts by this user

Messages In This Thread
~Lectia I - by Ashlyn Meester - 22 Sep 2010, 21:12
Re: ~Lectia I - by Hayley M. Alden - 22 Sep 2010, 21:23
Re: ~Lectia I - by Luna Slytherin - 22 Sep 2010, 21:43
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 22 Sep 2010, 21:49
Re: ~Lectia I - by Scarlett Soul - 23 Sep 2010, 15:13
Re: ~Lectia I - by Helena Daphne Rose - 23 Sep 2010, 15:25
Re: ~Lectia I - by Mylene Lycoris OddCat - 23 Sep 2010, 15:31
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 23 Sep 2010, 16:16
Re: ~Lectia I - by Hayley M. Alden - 23 Sep 2010, 16:36
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 23 Sep 2010, 16:48
Re: ~Lectia I - by Alice Morris - 23 Sep 2010, 19:02
Re: ~Lectia I - by Katerina A. Petrova - 23 Sep 2010, 20:02
Re: ~Lectia I - by Bell Evans - 23 Sep 2010, 20:35
Re: ~Lectia I - by Jenny Spring - 23 Sep 2010, 23:34
Re: ~Lectia I - by Luna Slytherin - 24 Sep 2010, 10:52
Re: ~Lectia I - by Scarlett Soul - 24 Sep 2010, 12:25
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 24 Sep 2010, 14:05
Re: ~Lectia I - by Rosalie Vivienne Alden - 24 Sep 2010, 17:52
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 24 Sep 2010, 17:57
Re: ~Lectia I - by Scarlett Soul - 24 Sep 2010, 19:51
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 25 Sep 2010, 15:20
Re: ~Lectia I - by Helena Daphne Rose - 25 Sep 2010, 16:20
Re: ~Lectia I - by Luna Slytherin - 25 Sep 2010, 17:01
Re: ~Lectia I - by Daniel Crawford - 26 Sep 2010, 04:34
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 26 Sep 2010, 16:06
Re: ~Lectia I - by Jenny Spring - 26 Sep 2010, 20:11
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 26 Sep 2010, 20:17
Re: ~Lectia I - by Katya Sokorov - 26 Sep 2010, 22:01
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 27 Sep 2010, 14:47
Re: ~Lectia I - by Alice Morris - 27 Sep 2010, 18:12
Re: ~Lectia I - by Ashlyn Meester - 27 Sep 2010, 18:21

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia III - Masina Incuiata vs. Matura Vrajitoreaca Robert Eric Smith 7 1,849 23 Oct 2011, 12:18
Last Post: Isolde du Maurier
  Lectia II - Mijloacele de comunicare ale Incuiatilor Robert Eric Smith 50 9,837 13 Sep 2011, 14:43
Last Post: Robert Eric Smith
  Lectia I - Acceptarea Incuiatilor si Sange-Malilor Robert Eric Smith 38 5,768 18 Jul 2011, 13:08
Last Post: Robert Eric Smith
  Lectia IV Ashlyn Meester 17 3,734 29 Jun 2011, 11:00
Last Post: Katya Sokorov
  ! Lectia III ! Ashlyn Meester 44 7,727 19 Nov 2010, 20:01
Last Post: Jade A. Crawford
  Lectia II. Ashlyn Meester 35 6,232 09 Oct 2010, 15:07
Last Post: Ashlyn Meester