Severus si Lily
|
24 Sep 2010, 19:49
|||
|
|||
Oficial mi-am schimbat parerea despre Plesneala. Dupa ce citesti cartile de o mie de ori incepi sa vezi lucruri pe care nu le-ai observat pana acum.
Contemplam la persoanje cand mi-am dat seama ca Plesneala nu este neaparat bun. Repet, lumea nu este impartita numai in bine si rau. Recunosc, Severus chiar a fost omul lui Dumbledore. Si-a aratat loilatitatea fata de el. Dar sa recunoastem, nu este deloc un personaj "bun". El nu l-a iubit niciodata pe Harry, nu a vrut niciodata sa se imprieteneasca cu cei din Ordin, nu a avut niciodata prieteni, doar dusmani, inca era innebunit dupa magia Neagra, de aceea nici Dumbledore nu a avut incredere totala in el, altfel i-ar fi dat postul pentru Aparare Contra Magiei Negre... De fapt rectific si partea cand am zis ca ii era loilal lui Dumbledore. Ii era loial lui Dumbledore, asa cum sunt eu loiala matematicii. Din obligatie, faci. Pur si simplu. Adevarul este ca Severus ii era loial lu` Lily. Nu l-a salvat de atatea ori pe Harry pentru ca il iubea sau tinea la el cum erau ceilalti, ci pentru ca era fiul ei. El, Harry, era rodul persoanei iubite si a omului pe care il ura din tot sufletul. Era inevitabil sa nu-l urasca pe baiat. Dar si-a calcat pe mandrie si si-a riscat viata numai pentru Lily. Pur si simplu Plesneala este un personaj neinteles si da, era rau. Neinteles, rau si egoist. Cand am citit scena in care moare si i-a spui lui Harry sa se uite in ochii lui. Nu o facea din cauza afinitatii lui pentru baiat. Vroia sa vada ochii femeii iubite. Inteleg ca este o moarte eroica si tot tacamul. Dar sa recunoastem, eroismul asta a luat fiinta din egoismul lui si dragostea peste care nu a reusit sa treaca niciodata. PS: Faza tare=))))) Scriam acolo ca Plesneala e rau si egoist si apare fereastra Oanei Xiiiiiiiiiiiiiiiiiiin: de ce "Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring."
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Revelatie despre Snape si Lily | Hermione Anne Granger | 12 | 3,491 |
25 Jun 2010, 14:58 Last Post: Luna Slytherin |