Dezbatere adulti (I)
|
03 Oct 2010, 20:26
|||
|
|||
Un subiect foarte bun, asta ca sa spun ceva de inceput. Ca sa intru cat mai repede in ceea ce vreau sa spun si sa nu aberez sau sa trag de timp.. Voi spune simplu ca mie, personal, mi s-au parut.. inutile unele morti ale unor persoane din Harry Potter.
Ca sa o iau de la inceput: Parintii lui Harry. Cu asta nu am nimic impotriva, pentru ca, moartea lor contrasteaza mult cu supravietuirea lui Harry, deci, trimf pentru el asupra lui Voldemort. Daca stam bine sa ne gandim la cum ar fi fost daca parintii lui nu ar fi murit.. am ajunge la concluzia ca totul ar fi fost mult, dar mult mai usor pentru Harry sa il infranga intr-un final pe Voldemort. Pentru ca James, tatal lui, si Lily, stiau destul de multe lucruri si chestii cat de mici, dar importante prin care il puteau dobori pe dusmanul lumii vrajitoresti. In schimb, ei fiind omorati inca de cand Harry era foarte mic, acesta a trebuit sa incerce sa afle singur, poate ajutat de prieteni, dar in principiu, singur cum sa-l infranga pe Cap-de-Mort. Deci nu ar mai fi fost mister, nu ar mai fost bataie de cap si nevoie de cunoastere tot mai mult, din partea lui Harry daca parintii lui ar fi trait sa il ajute. Si oricum, dupa parerea mea, Voldemort nu si-ar fi indreptat ura si atentia pe Harry, daca acesta nu supravietuia atacului sau. Si nici n-ar mai fi existat verile acelea cu familia Dursley de care Harry era tat de.. ingrozit. In concluzie.. moartea parintilor lui.. are o logica. Cred ca moartea lui Cedric l-a afectat foarte mult pe Harry, mai ales ca el asistase la cum il omorase Voldemort si el a fost cel care i-a dus inapoi corpul la familia sa.. Asta a influentat putin modul in care au decurs lucrurile intre Harry si Cho. Pentru ca Cho s-a.. folosit de Harry ca sa il uite pe Cedric. Si asta l-a facut s-a inteleaga faptul ca Cho nu este cea mai potrivita pentru el. Si Hedwig.. Harry tinea mult la ea, si modul simplu in care a murit, lovita de un blestem de neiertat. In schimb m-a afectat foarte mult moartea lui Dumbledore. Nu m-as fi asteptat niciodata. Aveam o vaga senzatie ca Dumbledore va ramane alaturi de Harry pana la sfarsit and so on. [chiar daca a ramas oarecum.. ![]() Moartea lui Snape.. sunt in dubii. Pentru ca daca m-ai fi intrebat pana in punctul in care a murit, daca as vrea sa dispara de pe fata pamantului Snape.. as fi zis fara indoiala DA! Dar cand am vazut cum a murit si ca pana la urma l-a ajutat oarecum pe Harry.. mi-am cam schimbat partial parerea. Desi in legatura cu el nu ma puteam decide.. bun.. rau.. Si nu cred ca moartea lui a afectat in vreun fel radical actiunea din continuare. Alte decese cum ar fi cel al lui Dobby, al lui Fred si al lui Moody au afectat in mare parte atat restul personajelor, cat si pe Harry. De exemplu, dupa moartea lui Fred a fost afectata familia acestuia, prietenii. Si asta a insemnat un ajutor in minus pentru lupta contra lui Voldemort si Devoratorii Mortii. Moartea lui Sirius cred ca a fost cea mai grea de suportat pentru tanarul Potter. Pentru ca Sirius era nasul lui, singurul [din afara de familia Dursley, dar care nu puteau fi numiti "rude" dupa cum se comportau cu el] din familie care mai era in viata si care se preocupa pentru el. Harry simtise in sfarsit ca nu a pierdut totul.. iar in momentul in care a disparut si Sirius.. a fost ca o lovitura sub centura pentru el. De asemenea moartea lui Tonks si a lui Remus.. nu mi-a venit sa cred. Adica ei erau genul la care ma asteptam sa traiasca fericiti in final, cand totul avea sa se termine. Ce-i drept, au murit la datorie, asa ca tot este ceva. Dar mortile lor au fost ca o alta lovitura de pumnal in stomacul lui Harry si a celor apropiati. Iar ultimul deces, care a fost probabil cel mai spectaculos, a fost al lui Voldemort. Acesta pot spune ca a afectat radical actiunea pentru ca in final, cand Harry invinsese.. el se putea simti liber, alaturi de prietenii lui si mai tarziu, in epilog, alaturi de noua sa familie. Si odata cu disparitia lui Voldemort, toata lumea vrajitoreasca era libera. Era oarecum de asteptat ca Harry sa invinga.. pentru ca mi s-ar fi parut cam.. sadic sa piarda in fata lui Cap-de-Mort mai ales dupa toti anii in care suportase atatea si incercase sa-l invinga. In mare parte nu am fost de acord cu decesurile de pe parcursul actiunii. Dar daca nu existau, parca totul ar fi fost prea roz pana la final. Ca toti sa scape atat de usor si sa fie fericiti. Trebuiau sa existe si niste pierderi ca totul sa fie mai dramatic. Insa multe mi s-au parut.. fara rost sau in plus. You run. I con.
Tiger don't change their stripes.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Dezbatere adulti (I) - by Kennya Allen - 03 Oct 2010, 18:01
Re: Dezbatere adulti (I) - by Isabella River - 03 Oct 2010, 20:26
Re: Dezbatere adulti (I) - by Kennya Allen - 03 Oct 2010, 20:44
Re: Dezbatere adulti (I) - by Matt I. River - 03 Oct 2010, 22:48
Re: Dezbatere adulti (I) - by Isabella River - 03 Oct 2010, 23:27
|