^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
|
10 Oct 2010, 12:43
|||
|
|||
Lucas o urmari pe Lily indeaproape in timp ce isi prepara potiunea, de aceasta data urmand instructiunile si ii aprecie efortul cu care isi dorea sa ii reuseasca. O vazu ca ridica mana si ii dadu voie sa intrebe.
"- Domnule profesor.. aa daca nu am timp sa strecor potiunea si o pun asa in eprubeta ce se intampla?” “ – Pai, domnisoara Malfoy, cred ca ai vazut si atunci cand te-ai grabit sa adaugi cenusa de Phoenix, ca nu este indicat sa sarim peste pasi daca vrem sa iasa corect. Atunci cand nu ai urmat instructiunile indeaproape, potiunea a explodat, ceea ce nu a fost tocmai un eveniment fericit. Totusi, din fericire, daca sarim peste acest ultim pas, ca sa zic asa, adica nu asteptam cele 20 de minute si punem potiunea nestrecurata in eprubeta, nu se va produce nici o explozie. Dar efectul potiunii va disparea. In cele 20 de minute in care totul trebuie lasat, ingredientele si substantele adaugate in ceaun, se amesteca, formand un compus omogen. Daca ingredientele adaugate nu se dizolva, potiunea nu mai are nici un efect. Iar daca nu strecuram amestecul la sfarsitul prepararii, pot aparea efecte adverse la consumarea acestuia. Prin strecurare, se elimina toate impuritatile si cantitatile in exces care nu s-au dizolvat. Sper ca te-am lamurit in aceasta privinta, domnisoara Malfoy. Oricum, pentru intrebarea pusa, Casa Viperinilor castiga 30 de puncte. Acum intoarceti-va cu totii la prepararea potiunilor si nu uitati sa asteptati 20 de minute inainte sa o strecurati!” The things of life are most valuable - Love, self-confidence & friends.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|