^ Lectia I - Potiunea Lucky Fire ^
|
10 Oct 2010, 15:33
|||
|
|||
Potiuni...hmm...inca o potiune preparata...invatasem si practicasem aceasta arta a potiunilor...dupa ce mi-am asezat ingredientele strategic pe masa...am deschis caietul...
LECTIA 1 Lucky Fire...Potiune pentru fericire... 7 frunze de alun - 0.5 l apa de ploaie - 300 g de cirese amare - 5 picaturi esenta de vanilie - 50 grame cenusa pasare phoenix - o radacina de migdal pitic - 4 aripi dantelate de musca Destul de putine ingrediente...ma gandeam atunci punchul magic parea mai complicat...cu exceptia fatului ca acela nu putea exploda...imi parea rau pentru ce patise Lily... M-am pregatit sa prepar potiunea... Am luat frunzele de alun le-am maruntit si le-am asezat la fiert impreuna cu apa de ploaie adaugand si ciresele amare intregi. In timpul fierberi mi-a venit o idee.. -Domnule Jade...am o intrebare am spus...ridicand mana... -Daca potiunea nu este inbuteliata in eprubeta si va fi pusa intr-un pocal...si lasata ceva vreme ...la aer isi va pierde din din calitatile sale...deoarece apa de ploaie in timp isi pierde din calitati...datorita aerului...asta ar avea efect si asupra potiuni?...am intrebat foarte decis... Apa statuse la fiert 20 de minute. Apoi a trebuit sa adaug cenusa pasarii phoenix, in timp ce asteptam raspunsul profesorului.. Am strecurat o radacina de migdal pitic, pe care o maruntisem prima data cu latul cutitului. Apoi am dat ciaunul la oparte ca sa se raceasca potiunea... Cand sa racit potiunea, am pus 5 picaturi de esenta de vanilie si c 4 aripi dantelate de musca lasand amestecul alte 20 de minute Inca asteptam raspunsul domnului Jade... M-am apucat sa strecor potiunea.Intr-o eprubeta noua cu numele meu pe ea...potiunea avea culoarea potrivita si eram sigur ca era foarte bine facuta datorita miresmei care o dadea... Acum ma uitam atent la domnul Jade care se pregatea sa imi raspunda... ..... Dupa raspunsul domnului profesor m-am dus sa las eprubeta pe catedra sa...multumit de munca mea... |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|