Ignoranta
|
12 Oct 2010, 11:09
|||
|
|||
Ch . 3 . E ceva intre carti
Hermione pov.: Ploua incet peste Hogwarts in data de 15 Septembrie,anul la ce bun sa fie mentionat?Sunete usoare sparg linistea , de altfel atat de adanca cat sa imi sfasie fiinta din interior.Sau ar putea,daca eu,eu asi mai exista.Dar nu,acum eu nu mai reprezinta definitia obisnuita pentru o persoana,acum eu sunt cineva cu totul nou,cu totul schimbat care nu accepta nimic din partea nimanui. Sortarea este pe terminate iar eu ma las sa alunec in abisul mintii mele care a reprezentat odata infinitul idioteniei,etern si indispensabil ca flacara ce arde in mine din acea seara cand am hotarat sa fac acest pas pe o carare cu totul necunoscuta. Cele cateva zile petrecute la Casa Cumplita Numarul 12 au fost mai mult decat tortura inceata a muscaturii unui sarpe,mai exact un basilisc.Nimeni nu prea mi-a dat atentie,cei mai multi erau ocupati sa il sprijine pe Sirius,ori sa isi faca treaba.Nici cu Snape cu vorbeam mai mult,chiar ma ignora de fiecare data.Poate ca inca mai e suparat.Poate,nu-mi pasa. Ai mei nu au mai vrut sa auda de mine nimic,lucru care ma deranja la inceput dar cu timpul am inchis si asta in strafundurile mintii mele.La fel cum am facut cu tot ceea ce reprezenta veche Hermione Jean Granger.Au spus tuturor ca sunt la un spital … ceva de genul,habar n-am. Cand Mcgonagall striga ultimul nume (Gerald Dick Chad Varza-Murata al 5- lea) , cu sange pur , mi-am indreptat atentia spre masa Viperinilor,cei pe care ii voi face sa plateasca cel mai mult anul asta . In special Riddle si Malfoy,cei mai enervanti dintre toti.Josephine discuta ,,cat se poate de serioasa” cu Pansy Parkinson (a,da,si Pansy) iar blondul ala gandila furculita cu bagheta si ii schimba culoarea.De la roz la verde,albastru,mov si iarasi verde,dupaia ros,galbes,albastru,verde iar.Plictisitor.Dar ceea ce mi-a pastrat atentia a fost cicatricea perfect vizibila de pe unul din obrajii Josephinei,demult vindecata dar semnul arata ceva ca o gheara perforand acel obraj odata atat de fin.Pansy spusese in vizita ei ceva de cum arata oribil,ceva in genul oricum dar nu m-am gandit deloc la ea.Probabil ca a vazut-o cand era proaspat lovita.Ei bine,Devoratoare,ce sa-I faci?Nici nu stiu de ce Dumbledore o lasa sa invete aici,dar totusi,Dumbledore?Dumbledore are incredere in oricine.Pariu ca daca Voldemort ar veni la el pritinzand ca s-a schimbat i-ar da o alta sansa?A doua sansa.Batran smintit.Incepeam sa fiu de acord cu ziarele noastre.Hei,nimeni care poate sa arunce Avara Kadavra de cand era in tren spre anul 1 nu este potrivit.Dar,Dumbledore e Dumbledore. -Bine ati venit!spuse directorul cand si cel din urma soptit se potoli.In primul rand trbuie sa va spun : masurile de protectie din jurul scolii au fost intarite , unii dintre voi stiu cum este , Dementorii patruleaza in jurul castelului , vocea ii deveni nemultumita cand vorbi despre Dementori , si nu vreau sa prid vreun Patronus pe acolo , indiferent de intentie , decat in cazuri de urgenta . Elevii nu vor avea voie sa paraseasca scoala decat impreuna cu unul sau mai multi profesori.Nu are nici un rost sa iesiti pe culoarele secrete,ingrijitorul nostru le-a baracadat pe toate.Trebuie sa fim atenti si uniti acum ca Lordul Voldemort si-a recapatat puterea. Cativa tresarira dar directorul continua : -Nu aveti voie – cu sau fara permis – in Sectorul Interzis. Inca ma mai uitam la partea unde ascultau Viperinii si am vazut un zambet pe buzele Josephinei.M-am incruntat la ea,cine stie ce punea la cale. -In randul profesorilor nu vor fi schimbari majore,doar ca profesoara Abigale Hailey Smith a acceptat sa preia catedra de D.A.D.A. , aveti un an nou scolar fericit !!! Sa mancam !!! Ceea ce m-a surprins cel mai mult cand m-am uitat la profesori a fost expresia incarcata de ura a lui Snape cand se uita la noua profesoara.Aceiasi pe care o avea si Josephine,imposibil sa nu iti dai seama.Trebuie sa investighez,mi-am spus.Maine,cand voi avea timp. In jur nici unul intre asa zisii mei prieteni nu mai vorbea cu mine.Harry si Ron erau in aceiasi picatura de apa,inseparabili.Ca de obicei Harry gandea si pentru Ron,iar Ginny facea tot ce facea Harry doar ca sa il impresioneze.Luna Jolie Lovegood era asa de distrata,zici ca in orice secunda o sa se impiedice de o funie invizibila (probabil plina cu nargi) langa clasa de Transfigurare.Cam atat,a si gemenii Weasley dar ei au ramas repetenti,vreo doi ani deci sunt in an cu noi.Si nu am chef sa pierd vremea cu repetentii. Ne-am dus cu toti in camerele noastre . Sau cel putin asa ar fi trebuit . Am intrat cu ei in camera de zi a Cercetasilor,asta e adevarat.Dar imediat ce Flitch a batut de stingere toba aia a lui imensa eu am iesit direct pe scari in jos si spre Sectorul Interzis.Trebuia neaparat sa vad ce e acolo,de nu avem voie.Nici in ceilalti ani nu am avut,dar acum ne-a spus strict si clar ca este INTERZIS deci … ceva este acolo,poate ceva fioros sau cu multi colti.Dar cineva scapa carti. Undeva,undeva unde ni s-a spus clar ca este interzis cineva fusese mai rapid (sau rapida) decat mine si acum darama pe acolo. -Porcarie , zise o voce teribil de cunoscuta . Instantaneu am recunoscut-o pe Josephine. -Mai bine incearca … stiu si eu , Accio? Intrebai sarcastica iesind de langa rafturile unde ma ascunsesem. Ea ma privi la fel cum era si tonul meu . Josephine … nu renunta niciodata la obiceiul ei de a se afla exact unde nu trebuie sa fie . Si nici eu . -Esti invitata mea. Zambi,cateva cicatrici adancindu-se putin. M-am dus acolo , sigura pe mine si am indreptat bagheta spre un raft. -Ce vrei. -Spune : Accio Carte Interzisa . Repetai dupa ea si atunci izvora groaza , ura , socul. Nu mai exista o particica din mine care sa nu doara,fiecare celula ardea ca focul interior inimii mele . Incercam sa ma apuc de ceva dar vedeam doar cosmar oriune ma uitam , iar intre toti Devoratoarea Mortii zambind increzuta la mine . Ei bine , cat mi-ar placea sa ii stalcesc si desfigurez fata aia mai mult decat e ceva , i-as arde cu mana mea fiecare membru inutil , incepand cu buzele , degetele pana la inima neagra . Nu are cum sa fie altfel , este exact ca cei mai rai dintre adeptii Lordului Voldemort , daca nu chiar mai rea . -Vezi sange-mal? -Ai facut-o intentionat , mincinoaso . Ea doar zambea in continuare,dar parca fata ei exprima acum pe langa ingamfare si orgoliu si ceva ca … multumire?sau aia era mila?nu … nu mila,asta ar fi fost imposibil (IMPOSIBIL!!!,va spun) pentru ea.Deci ramanea la prima varianta. -Deci ce cauti?am intrebat-o cand tacerea se prelungea.Poate ceva ca sa ii ajuti pe cei ca tine sau pe Voldyyy … maimutaream intre carti . Orice urma de amuzament disparu de pe chipul ei odata atat de frumos , inlocuit de calota glaciara atat de tipica ei . Indrepta bagheta spre pieptul meu acoperit de fasii usoare si spuse , riscand sa se supuna siesi la o durere atat de proaspata in mintea mea . -Nu ma enerva. -Sau faci ce?Ma omori?Ma omori asa cum ti-ai ucis fiinta ta?Suni exact ca Voldyy … In spatele nostru o usa se tranti,facandu-I loc siluetei masive a lui Albus Dumbledore ( plus restul de 1000 de nume pe care le are ) , urmat indeaproape de Mcgonagall si Snape.Iar in spatele lor profesoara de D.A.D.A. , rosie la fata . Brusc m-am simtit putin cam naspa cand i-am vazut silueta inalta , cu barba lunga si argintie a directorului scolii . Pierdusem horcruxul , ii inselasem increderea . Mcgonagall isi puse o mana pe piept si scoase un strigat inabusit si mocirlor , ca si cum malul din sange ii ajunsese in gat . Pe de alta parte Dumbledore parea cel mai calm dintre toti , privindu-ne de la un metru nouazeci pe toti ceilalti din spatele ramelor ochelarilor . Smith , parca , cealalta femeie inca parea sa incerca sa isi dea seama ce se intampla in jurul ei din spatele lor , nu o vedeam prea bine , iar Snape o privea – furios ? – pe Josephine. -Explicati-mi ce se intampla aici , comanda proprietarul ramelor in forma de semiluna pe un ton care nu admitea contrazicere . Domnisoara Granger , sunteti prima . Am tras aer adanc in piept , timp in care speram ca o sa imi vina vreo poveste credibila . Inca mai eram naucita de durere si sangele imi pulsa in urechi . -Am auzit zgomote si … -Minte , se apara Josephine , a venit aici inainte sa scap cartile . -Pe rand , latra MCgonagall . -Bine , continuai , si dupa am venit sa vad ce se intampla , era ceva ca un animal torturat , minteam in continuare . -Ba nu!Domnule director , inventeaza. Dupa bombani ceva care semana destul de mult cu ,,sange – mal bun de nimic” si isi atinti privirea in ochii lui Dumbledore,parca vrand sa ii transmita mesaje . -Nu este cum zice ea !!! Si peorma am vrut sa iau ceva din partea neinterzisa folosins ,,Accio!!!” si nu stiu de ce- foc,ceva asemanator. -In regula,spuse MCgonagall desi era evident ca abia se mai tinea sa nu lesine acolo . Riddle? Josephine imi imita miscarea de inspiratie spuse totul dintr-o suflare : -Faceam ceea ce mi-ati zis dumneavoastra sa nu fac , domnule director . Aici pentru prima data am vazut o tresarire pe fata zbarcita a directorului . Poate ca niciodata nu a existat o exteriorizare a surprinderii mai bine ascunsa sau mai camuflata dar eu vazusem . Desi il priveam el isi concentra toata atentia pe Josephine . -Haide in biroul meu , Riddle . Pentru prima data il auzeam pe el spunandu- i cuiva pe numele de familie .Si atat de taios . Dupa privirile schimbate intre Snape si MCgonagall am banuit ca era la fel si pentru ei . Chiar si profa de D.A.D.A. se uita surprinsa , probabil ca ii fusese eleva . In schimb pe cealalta parte Josephine nu schita nici macar o farama de neobisnuita , ca si cum faceau asta in fiecare zi . -Iar tu , Granger , te duci in camera comuna a Cercetasilor . M-am intors pe calcaie si am urcat repede , impiedicandu-ma de d-na Norris si trezind-o pe femeia grasa care dormea in tablou cand sa-mi dau seama ca habar n-am parola . Ce porcarie !!! -Hai , ma cunosti , lasa-ma sa intru ! tipam intruna dar fara nici un folos . Nimic de la Hogwarts nu se misca doar daca te agiti pe langa inutil . -Bine , grasanco . -Ah , facu femeia jignita . -Exact. Nu am mai avut timp sa zic ceva ca am si auzit pasii lui Flitch urcand scarile pana la mine . -Ce zbieri asa?urla el la mine.E trecut de ora de culcare ! -Stiu!Dar nu stiu parola ! raspundeam pe acelasi ton aruncandu-mi mainile in aer . -Esti pedepsita ! Treci in biroul meu! -E vreo problema Argus? Cea care vorbi nu am fost eu si in mod clar nici el . Vocea ii apartinea noi profesoare . -Nu , doamna profersoara . Doar ii dau detentie acestei tinere . -Atunci , pretinde ca nu s-a intamplat . Hermione , intra inauntru . Parola este : ,, Nu este “ . -Multumesc , doamna profesoara , am spus in timp ce intram si ma intrebam de unde imi stie numele . Vrajitoare idioata . Si mai incepuse si sa tune , asa ca o adaugire la mormanul pietros ce imi apasa inima . Inca imi mai era gandul spre catri , lucruri interzise , Devoratorii si incet , cufundata in perne am adormit nici nu mi-am dat seama cand . ![]() Nu faceti power-play cu personajul meu |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Messages In This Thread |
Ignoranta - by Luna Slytherin - 18 Sep 2010, 09:35
Re: Ignoranta - by Luna Slytherin - 08 Oct 2010, 11:29
Re: Ignoranta - by Helena Daphne Rose - 08 Oct 2010, 12:02
Re: Ignoranta - by Jessica F. Jersey - 08 Oct 2010, 15:57
Re: Ignoranta - by Luna Slytherin - 12 Oct 2010, 11:09
Re: Ignoranta - by Luna Slytherin - 19 Dec 2010, 12:09
|