Lectia V
|
12 Oct 2010, 15:44
|||
|
|||
Era a cincea ora de Previziuni despre Viitor, si deja trecusera la cititul in cafea. Helena isi aduse aminte de matusa sa care adora acest fel de ghicire si care bause cafea, gustand aroma amara doar pentru a se bucura de urmele misterioase din zat si deslusind semnificatiile lor. Lua destul de curioasa ceasca goala, care din fericire nu trebuia sa o fii baut inainte de lectie si cauta cu privirea urme in fundul cestii ca parea a fii un hau obscur, "luminat" din loc in loc de portiuni neatinse de zat. Dupa ce o studie indelung, o puse jos suparata. Insa buna-dispozitie nu-i disparu asa usor odata cu descifrarea dîrelor nenorocite din ceasca; nu vroia sa fie bantuita de alte ganduri care arfii trebuit sa o lase in pace de mult timp. Lua pana sa de uliu si incepu sa noteze pe pergament:
1. Cititi in ceasca de cafea,iar dupa criteriile pe care vi le-am oferit mai sus, doresc sa scrieti pe pergament ce ati vazut in ceasca.
In ceasca de cafea am vazut niste linii care despart ceasca in doua, de-a lungul toartei pana in partea opusa ei. Bun, pana aici totul ok. Apoi am mai descoperit un cioc si o forma asemanatoare ca a unei pasari mari. M-am gandit ca e poate papagal; iar asta e tot ceea ce se poate deslusi in ceasca mea. 2. Notati pe pergament cum ati interpretat ceea ce ati observat in ceasca. Pai, am citit oricum intr-o carte veche de ghicitul in cafea de-a bunicii ca liniile care despart ceasca in doua semnifica calatorii. Pasarea acea mare m-a cam pus pe ganduri, pentru ca de obicei pasarile inseamna vesti, iar cum asta e una destul de mare, probabil ca va fii ceva ce ma va marca emotional. 3. Credeti in asemenea mod de a citi viitorul? Si da si nu, dar depinde persoana. Daca e un adevarat clarvazator care iti ghiceste in cafea, ar trebui sa fii sigur de rezultate, pentru ca mine m-au uimit astfel de vrajitori cunoscuti prin lumea Magiei. Dar daca esti destul de neexperimentat si nesigur pe calitatile in previziuni sau sa nu poti deslusi semnele corect, poti ghici eronat si vei prezice gresit. Am pus pana jos si am privit din nou ceasca pe care o abandonasem acum cateva minute. Nu, nu trebuia sa ma las influentata doar de niste urme de zat sau de niste preziceri de-ale mele care se pot dovedi usor niste tampenii. Am inmanat pergamentul profesoarei si asezandu-ma in banca, am ridicat mana destul de hotarata. Am asteptat incuviintarea profesoarei si am intrebat: "-D-na profesoara, vroiam sa va intreb, ce stiti despre Sceptru?" ![]() I see nothing in your eyes, and the more I see the less I like. I know nothing of your kind, and I won't reveal your evil mind. Is it over yet? I can't win. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|