Dezvaluirile Profetului
|
14 Oct 2010, 10:08
|||
|
|||
Devenea stupid. Ma simteam strivita. Nu de inghesuiala, ci de invalmaseala de soapte, pareri, voci, ganduri.
Imi facusem abonament la Profet. De data aceasta, pachetul mi-a fost livrat de o bufnita alba, motiv pentru care m-am si holbat perplexa la ziarul ce aterizase direct in farfuria cu mancare. Am ingaimat ceva nu tocmai dragut in sinea mea si am asezat monezile in punguta din catifea rosie legata de piciorul pasarii. Pana si bufnita parea ca s-a saturat de livrari, la drept vorbind, era cam slabanoaga si mi se facuse mila de ea. Am incercat sa o mangai pe cap. Si a stat. Am apucat cea mai apropiata bucata de carne de iepure si i'am azvarlit-o pe ascuns prefacandu-ma ca musc din ea. Pasarea a inghitit-o cu o lacomie caracteristica. In acel moment am avut impresia ca-mi multumeste din ochi, dupa care si-a luat zborul. Am privit perplexa, pentru a doua oara, zborul pasarii. Am clipit des, am scuturat usor din cap, dupa care m-am concentrata asupra bucatii de ziar din mana mea. Aproape ca imi era teama sa-l deschid caci stiam deja ce scrie. Vestile ajunsesera mai repede decat ziarul. Amica din dreapta mi-a dat un ghiont usor, dupa care s-a intors si mi-a soptit la ureche ceva despre cercetasa cu care tocmai vorbise. Era o tampenie. Eu insami nu simteam nimic deosebit. Si totusi era vorba de Harry Potter, tipul omniprezent in fiecare manual de istorie. Toata lumea se agita, dar nimeni nu facea nimic. Nimic. Si totusi era vorba de Hogwarts, a doua lui casa. Si totusi ce ar fi ramas de facut? Si totusi... si totusi... prea mult "si totusi". Imparteam pareri in stanga si-n dreapta. Pana si Cercetasii vorbeau cu Viperinii. Oare eram singura care, totusi, simtea nevoia sa actioneze, simtea nevoia de a pune capat tuturor lucrurilor astora? Bineinteles ca era cu neputinta intr-un fel... Quote:Toti eram pregatiti sa mergem la ore, insa un incident ne opri sa ramanem in sala. Si in acel moment o bufnita-uliu uriasa ateriza extenuata pe masa lunga, orientata vertical fata de bancile elevilor, daramand niste tacamuri. Vreo 2 profesori se ridicasera injurand. Dar nimeni nu a ras. Zarva s-a mai potolit. Pasarea, avea legata de picior un pachetel. "Oare ce se intampla?" ![]() "And so I'll be reborn like the fire bird from ashes!" "Wit beyond meansure is man's greatest treasure!" ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|