Capitolul I ~:~ Lectia I ~:~ Inceputurile Magiei ::~:: Istoria Magiei
|
14 Oct 2010, 11:21
|||
|
|||
- Multumesc! i-am zambit profesoarei.
Aveam vocea ragusita. In treacat, m-am gandit ca ar trebui sa iau un medicament, ceva. Eram destul de ragusita in ultima vreme, un lucru ciudat pentru mine. Mi-am potrivit pergamentul pe banca si am inceput sa scriu repede, dar caligrafic: 1. Erau zei venerati in Paleolitic ? Ce stiti despre acestia ? Incuiatii venerau unul sau mai multi zei. Fiecare trib avea zeii sai in general. Dovezi despre existenta zeilor, sau mai bine spus credinta in acestia, sunt reprezentate in special de picturile rupestre. Printre cele mai importante se numara desenel rupestre din Tasili (Africa), Altamira (Spania), Lascaux (Franța), Cuciulat (județul Sãlaj, România). Unii cercetatori din Lumea noastra sustin ca zeii Incuiatilor erau in realitate vrajitoii din Paleolitic. Nu exista dovezi foarte clare, in picturile rupestre Incuiate fiind prezentate atat vraji existente cat si alte scene. 2. Care erau interactiunile dintre vrajitori si Incuiati in Paleolitic ? Pe langa posibilitatea ca Vrajitorii sa fie zeii Incuiatilor, se pare ca cetele de oameni "normali" se ciocneau din cand in cand cu triburile vrajitorilor. Se presupune chiar ca Incuiatii au "imprumutat" anumite ocupatii de la vrajitori, cum ar fi pescuitul si culesul. Izvoarele istorice nu specifica totusi adevarul, asa ca exista sustinatori de ambele pai ale teoriilor. Unii vrajitori le sustin, altii nu. 3*. Ce specii de oameni traiau in Paleolitic ? Daca ar fi sa ne luam dupa teoria lui Darwin, Paleoliticul cuprinde destul de multe trepte din evolutia omului din maimuta. Spun aceasta, deoarece se presupune ca omul modern, Homo sapiens sapiens, a aparut prima data acum 100,000 de ani. Homo Neanderthalensis populau estul si centrul Europei, incepand de acum 100,000 de ani si pana acum 35,000-40,000 de ani, cand au disparut. Fosile de Homo sapiens, mai diferite, au fost gasite si in alte parti ale lumii. Deci, luandu-ne dupa schema evolutiei hominidelor, existau ca specii de oameni: Ardipithecus ramidus Australopithecus anamensis A. afarensis A. africanus Homo rudolfensis H. ergaster H. heidelbergensis H. neanderthalensis Homo sapiens Multumita de ce am scris, i-am inmanat doamnei profesoare pergamentul. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia III ~Istoria Egiptului Antic.~ | Ginny Anne Alden | 19 | 3,054 |
13 Sep 2011, 16:17 Last Post: Ginny Anne Alden |
|
Inscrieri pentru cursul "Istoria Magiei" | Ginny Anne Alden | 30 | 4,317 |
01 Sep 2011, 19:28 Last Post: Ginny Anne Alden |
|
Elevii cursului "Istoria Magiei" | Ginny Anne Alden | 0 | 1,059 |
15 Jul 2011, 21:00 Last Post: Ginny Anne Alden |
|
~ Formular de Inscriere la ora de Istoria Magiei ~ | Katya Sokorov | 33 | 4,992 |
06 Jul 2011, 21:24 Last Post: David de Gea |
|
Capitolul I ~:~ Lectia II ~:~ Mezoliticul Magic. Mezoliticul Incuiat. ::~:: Istoria Magiei | Yuuki Rawkuro | 9 | 1,881 |
22 Apr 2011, 11:52 Last Post: Hermione Padma |
|
Scurt Rezumat al Istoriei Magiei din Toate Timpurile | Katya Sokorov | 5 | 1,580 |
24 Sep 2010, 21:33 Last Post: Yuuki Rawkuro |
|
~ Ora de Istoria Magiei ~ | Katya Sokorov | 0 | 1,100 |
21 Sep 2010, 21:57 Last Post: Katya Sokorov |