~ Wingardium Leviosa ~
16 Oct 2010, 15:16
Am privit exasperata ceasul de pe perete care arata si 10 minute. Am oftat usor si mi-am indreptat spre pergament. De 10 minute tot ce facusem a fost sa rod capatul penei de scris.
"Proaste obiceiuri mai am!" imi spun cand imi amintesc ca ora asta mai mult am stat in banca.
" Hai totusi, sa scriu 2 chestii, ca sa nu avem puncte scazute din cauza mea. Gandeste...hai ca nu e greu, trebuie doar sa spui...Ce naiba ai facut toti anii trecuti, Aimi?! Ah, da, ai dormit la toate orele. De asta te gandesti la frunze de la inceputul orei."
Am dat ochii peste cap, stupefiata si am inceput sa scriu ceva. Sa dea Domnul sa fie corect.
" Wingardium Leviosa este o vraja importanta care..."
NU, nu si iar nu! Prea sec. Am sters repede cu un corector magic si am reinceput. Trebuia sa imi amintesc ceva din toate cartile citite.
" Wingardium Leviosa...e..o vraja...mare si...tare."
La naiba! Si cica aveam memorie. Memorie stupida, caci nu mai stiu nimic. Am stat ca proasta toata ora si acum nu imi pot face nici macar o tema simpla.
Am sters imediat si iar am privit ceasul de la mana. Am irosit 5 minute din viata degeaba. Tipic pentru mine.
" Hai, Aimi! Hai, hai, hai, da un gol cu tema asta! Poate iei macar un 8!"
Ce legatura are tema cu Vajhatul? Stai sa vad...niciuna. Concentreaza-te!
" Asta nu e punctul tau forte" imi aminti colega de banca prin priviri, care se tot holba la mine de la inceputul orei. Probabil isi inchipuia ca am vreun as in maneca, deoarece tema ei ocupa vreo...2 pagini, iar a mea 0.
- Pot sa stiu de ce te tot holbezi la mine? o intreb eu in sfarsit. Chiar ma exaspera.
Fata si-a dat ochii peste cap si s-a intors spre colega din spatele ei. Cat au vorbit se tot uitau la mine. Cata barfa, omule! Nu ca eu n-as barfi.
" Deci...revenind la tema, cred ca pot incepe. De fapt...TREBUIE sa incep"
Am zambit si ideile au curs. Si amintirile de asemenea.

Wingardium Leviosa

Wingardium Leviosa este una dintre cele mai folositoare vraji, si, desi pare destul de simpla, efectuarea ei cere destul de multa concentrare.
Aparuta la sfarsitul sec XIX, fiind inventata de Pierre Aronoegn, un mare vrajitor francez, aceasta vraja a fost la inceput utilizata pe scara mica, doar de cei mai priceputi vrajitori, fiind considerata de rang A[vraja complicata]. In urmatorii ani s-a pus mai mult accent pe studierea ei si din ce in ce mai multi vrajitori, pentru ca la inceputul sec XX sa fie introdusa si in scoli. Astfel a ajuns la rangul C [vraja medie], fiind studiata de elevii din anii mai mari. Peste 10 decenii a devenit o vraja foarte usoara[ de rang D] si in prezent este studiata de toti elevii.
Wingardium Leviosa este o vraja care presupune suficienta concetrare si timp pentru incepatori, dupa cum am mai specificat, dar in acelasi timp este foarte importanta si schifuirea baghetei pentru ca vraja sa aiba o putere mai mare si sa aiba o tinta directa.
Unele studii franceza spun ca, in incercarea de a transforma vraja folosita cu bagheta, intr-o vraja non-verbala au creat cunoscutul "Levicorpus" [ care este de rang C]. Astfel ca se poate numi ca Levicorpus provine din Wingardium Leviosa.

Am privit multumita eseul, apoi m-am ridicat din banca. I-am multumit lui Dumnezeu pentru corpul meu atletic, deoarece colega mea e banca s-a incapatanat sa mute scaunul pentru a putea trece. Pe drum m-am impiedicat de alta banca si am nimerit cu capul de catedra, insa foaia a ramas intacta.
"Yeah, yeah, very funny" imi spun eu in timp ce ma ridic, in rasetele colegilor mei.
"AAu, asta chiar doare. Barbia mea!".
Ma frec usor si ii inmanez doamnei profesoare tema.
" Poftiti referatul!" ii zic acesteia in timp ce zambesc.
Ma intorc linistita in banca [ tot multumind faptului ca sunt atleta] in timp ce ii injur in gand pe colegii de clasa si astept raspunsul profesoarei. De asta ma mai numesc uneori " Napoleona Bonaparta".

Va rog nu scrieti replicile personajului meu
Find all posts by this user

Messages In This Thread
~ Wingardium Leviosa ~ - by Bella Emily Rose - 27 Sep 2010, 08:35
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Luna Slytherin - 27 Sep 2010, 10:09
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Jenny Spring - 27 Sep 2010, 11:03
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Jenny Spring - 27 Sep 2010, 11:59
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Alice Swan - 27 Sep 2010, 16:16
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Katya Sokorov - 28 Sep 2010, 09:29
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Alice Morris - 29 Sep 2010, 15:16
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Ashlyn Meester - 29 Sep 2010, 16:12
Re: ~ Wingardium Leviosa ~ - by Alice Morris - 12 Oct 2010, 13:52