Lectia I - Istoria Transfigurarii
16 Oct 2010, 16:48
M-am aplecat peste pergament si mi-am notat repede intrebarile, dar cu grija, pentru a scrie citet:

● Ce puteti spune despre contributia pe care a adus'o Moticelli asupra lumii vrajitoresti? A fost buna sau nu? Argumentati!

Domnul Moticelli a adus cu siguranta o contributie enorma si buna lumii vrajitoresti. Moticelli a scos la inveala "poezia" din spatele lucrurilor. De-a lungul timpului, datorita Transfigurarii, vrajitorii au inteles mai bine structurile fizice si proprietatile ascunse de obiecte.

● Cum credeti ca i'a venit inspiratia sa scrie cele doua carti care l'au consemnat in Istoria Transfigurarii - "Arta transfigurarii" si "Manual pentru transfigurari"?

Este destul de greu de spus, deoarece inspiratia poate veni de oriunde. Totusi, consider ca domnul Moticelli a scris cele doua carti din dorinta de a face Transfigurarea mai cunoscuta si mai indragita. De asemenea, se poate spune ca a scris cele doua carti pentru a lamuri anumite aspecte, Transfigurarea fiind o materie complexa, si pentru a-i invata si pe altii aceasta arta a preschimbarii, pentru a-i ajuta sa patrunda in secretele ei.

● Ce vraja i'a adus moartea marelui vrajitor Bernardo Moticelli? De ce credeti ca i'a fost fatala?

Personal, presupun ca vraja care i-a adus sfarsitul domnului Moticelli a fost chiar cea cu care vroia sa transfigureze omul intr-o statuie de cupru. Cat despre motive, am doua presupuneri.
Prima este aceea ca vraja a ricosat cumva. Moartea putea fi datorata faptului ca vraja initiala nu era perfecta si favorabila.
A doua presupunere este ca putere imensa de concentrare a fost pur si simplu prea mare pentru un om atat de inaintat in varsta si pentru un creier "antrenat" precum al domnului Moticelli.

M-am ridicat si i-am dat doamnei profesoare pergamentul.

[Edit by Arwen] 90 de puncte pentru Ochi-de-Soim!

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
Visit this user's website Find all posts by this user

Messages In This Thread
Re: Lectia I - Istoria Transfigurarii - by Ema Snow - 16 Oct 2010, 16:48

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia I - Introducere Veronique A. Dupont 31 4,675 16 Jan 2012, 18:38
Last Post: Veronique A. Dupont
  Lectia III - Fera Verto Bell Evans 20 3,417 05 Aug 2011, 21:36
Last Post: Bell Evans
  Lectia II - Vraja Nallaw Arwen Jade 60 7,362 10 Apr 2011, 11:10
Last Post: Anaella L. Hathway
  Lectia IV - Vraja Kndun Bell Evans 30 6,364 25 Aug 2010, 20:25
Last Post: Kasumi Mikoto
  Lectia III - Animagi. Varcolaci Bell Evans 59 12,139 15 Jul 2010, 16:32
  Lectia II - Transfigurarea animalelor Bell Evans 42 8,525 08 May 2010, 18:50
  Lectia I - Principalele categorii de Transfigurari. Notiuni elementare Ginny Malfoy 26 6,043 17 Mar 2010, 10:06
Last Post: Guest