Capitolul I ~:~ Lectia I ~:~ Inceputurile Magiei ::~:: Istoria Magiei
23 Oct 2010, 13:02
Am luat pergamentul, si am oftat.
'Zeii din Paleolitic...Parca..am mai citit undeva despre ei...'
Cand am ridicat capul, am observat-o pe Ema studiindu-ma, interesata. I-am zambit, dupa care m-am intors la bucata aceea de hartie:
1.Erau zei venerati in Paleolitic ? Ce stiti despre acestia ?
1.Oamenii din Paleolitic aveau o religie politeista. Cu alte cuvinte, putem spune ca acestia credeau intr-un numar relativ mare de zei.
Majoritatea prezentau 'coarne', pe atunci simbol al naturii si al puterii divine.
Ne putem da seama de acest lucru, datorita desenelor facute pe peretii pesterilor-singurul adapost pe vremea aceea.
Unul din cei mai importanti zei(si al Incuiatilor si al Vrajitorilor) a fost Beel(sau Bel) care avea coarne de cerb, lipite de scalp, si corp de tap.
Mai tarziu, s-a crezut ca acesta reprezenta 'raul absolut', datorita asemanarii cu Diavolul din religia crestina.
Un alt zeu, reprezentant al vrajitorilor, a fost Raawl( un tigru vorbitor ce ajuta femeile sa nasca baieti sanatosi si puternici).
Binenteles, ca putem enumera la nesfarsit divinitatile din vremea Paleoliticului, insa nu prezinta un interes la fel de mare ca cei de mai sus.

2. Care erau interactiunile dintre vrajitori si Incuiati in Paleolitic ?
2. De fapt, vrajitorii nu doreau sa interactioneze cu Incuiatii, deoarece cei din urma ii credeau o amenintare pentru omenire.
Cateodata, magicienii chinuiau puii de incuiat, incercandu-si abilitatile deosebite pe acestia.
Putin mai tarziu, pe vremea cuceririlor triburilor, se vedeau nevoite amandoua taberele sa coopereze. Dar de cele mai multe ori, se iscau batalii, care ajungeau sa se sfarseasca in mod tragic...cu pierderi enorme.

3. Ce specii de oameni traiau in Paleolitic ?
3. Paleoliticul a fost impartit in mai multe perioade...Datorita indelungatei sale desfasurari.
In Protopaleolitic au trait Homo Erectus (caracteristica Incuiatilor), dar si o 'varianta' mai dezvoltata, fara un nume concret, datorita faptului ca nu este foarte cunoscut...Si nu exista marturii reale din acea perioada.
Apoi Paleoliticul Inferior, cu Pithecantropus erectus(caracteristica la amandoua taberele, cu mentiunea ca tipul enuntat mai sus a aparut mai intai la vrajitori..).
Paleoliticul Mijlociu a fost caracteristica omului de Neanderthal.
Au aparut si culturile, cele mai importante fiind Carasterian, Mousterian, si Eurosterian.
Si ultima, Paleoliticul Superior, cu Homo Sapiens Sapiens, si Homo Ludiens/Homo Ludens(lat. omul jucaus-caract. vrajitorilor, care au descoperit aceasta ramura a culturii, inaintea Incuiatilor).

Am ridicat mana, pregatita sa ii inmanez profesoarei lucrarea.

[Image: nf1dep.png]
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Re: Capitolul I ~:~ Lectia I ~:~ Inceputurile Magiei ::~:: Istoria Magiei - by Iseult Cromwell - 23 Oct 2010, 13:02

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia III ~Istoria Egiptului Antic.~ Ginny Anne Alden 19 3,054 13 Sep 2011, 16:17
Last Post: Ginny Anne Alden
  Inscrieri pentru cursul "Istoria Magiei" Ginny Anne Alden 30 4,312 01 Sep 2011, 19:28
  Elevii cursului "Istoria Magiei" Ginny Anne Alden 0 1,059 15 Jul 2011, 21:00
  ~ Formular de Inscriere la ora de Istoria Magiei ~ Katya Sokorov 33 4,991 06 Jul 2011, 21:24
Last Post: David de Gea
  Capitolul I ~:~ Lectia II ~:~ Mezoliticul Magic. Mezoliticul Incuiat. ::~:: Istoria Magiei Yuuki Rawkuro 9 1,879 22 Apr 2011, 11:52
Last Post: Hermione Padma
  Scurt Rezumat al Istoriei Magiei din Toate Timpurile Katya Sokorov 5 1,580 24 Sep 2010, 21:33
Last Post: Yuuki Rawkuro
  ~ Ora de Istoria Magiei ~ Katya Sokorov 0 1,100 21 Sep 2010, 21:57
Last Post: Katya Sokorov