Lectia VI
|
23 Oct 2010, 16:41
|||
|
|||
Erau semne ca imi va placea foarte mult ora aceasta. Inainte de inceperea scolii, petreceam multe ore intinsa in pat, citind superstitii. M-am aplecat peste pergament usor, avand grija sa stau cu spatele drept. Incepusem sa ma cocoses cand scriam, in ultima vreme.
1. Care vi se pare cea mai interesanta superstitie? Personal, consider ca cea mai interesanta superstitie este cea cu pisica alba: "Aduce noroc sa vezi o pisica alba cand mergi spre scoala". Este foarte interesamodul prin care este creata aceasta superstitie, in antiteza cu cea in care pisica neagra care iti trece calea aduce ghinion. 2. Ce superstitii ale Incuiatilor cunoasteti si voi?Puteti sa imi dati exemple? Superstitiile Incuiatilor sunt numaroase, dar printre cele mai cunoscute se afla: Nu trece pe sub o scara sau vei avea ghinion; Daca vezi o stea cazatoare, aceasta iti va aduce noroc; Daca ploua in ziua nuntii vei fi spalat cu noroc; Daca iti ard obrajii se zice ca vorbeste cineva despre tine; Daca te mananca palma dreapta, dai bani. Daca te manaca palma stanga inseamna ca primesti bani; Nu e bine sa lasi mancare in farfurie pentru ca vei avea parte de un sot urat; Daca versi sare sau piper pe masa vei avea parte de cearta. 3.Credeti in asemenea superstitii? Depinde. In unele cred, iar in altele nu, cum ar fi cel cu spargerea oglinzii. Totusi, e un mod interesant de a-ti ghici viitorul. Am rulat pergamentul si i l-am inmanat doamnei profesoare. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|