Thread Closed 
O noua cale, sau doar o simpla plimbare ?
20 Nov 2010, 15:40
Stateam pe piatra rece ca gheata si ma uitam la privirile celor doua fete.Vedeam cum incet,incet amandoua de pierd in amintiri si rascolesc jurnalul vechi a vietii reluand tot ce erau mai bun odata si tot ce a fost mai rau in lume.Incet mi'am indepartat privirea spre stelele care reuseau sa straluceasca in toata splendoarea lor.Apoi pentru cateva secunde mi 'sa taiat respiratia.: Oare eu nu pot sa stralucesc de fiecare data cand mie greu?Eu nu as putea suporta bolta cereasca care e pe cale sa se darame?Sunt chiar asa de slaba sau nici macar n'am incercat sa sustin pana acum nici o idee termibila?
Am ramas fara sa respir inca doua minute.In fata ochilor mi'a aparut o lumina slaba si auzeam zumzetul unui motor......deja visam.

~Amintire~

Rotile masinii alunecau pe asfaltul peste care se asternea noapte.Doua persoane si un radio,atat se auzea in masina.In fata se vedea doar drumul care era luminat de farurile slabe a masinii si in rest era intuneric.Nimic nu se mai vedea,era ca o cursa din care asteptai sa scapi.Timpul a trecut la fel de repede cum parasesc pasarile calatoare taramul nostru,spernad ca dincolo de lumea asta sa fie ceva mult mai primitor si calduros,dar tot se intorc inapoi nu’i asa ?Timpul nu se intoarce niciodata,dar merge in fata si iti creaza noi aventuri si amintiri.
Dupa aproximativ o ora,rotile masinii au incetat sa se invarta,iar masina statea pe loc parcat sub o fereastra a unui bloc oarecare.Am coborat din masina si mergeam pe bordura intr’un frig culmplit.Am ajuns la un bar de unde se auzea muzica tare.M’am uita la panoul destul de mare unde scria numele acestuia.In fata noastra era o usa mare de lemn cu o clanta micuta de fier ce astepta sa se deschida.Am apasat clanta puternic insa usa a ramas nemiscata.Statea fara sa fac nimic si asteptam.Dincolo de usa aceea se afla o lume pe care eram gata s’o infrunt.Peste cateva clipe poarta spre o lume noua s’a deschis.Am pasit inauntru cu incredere si tot ce se afla in fata mea era o cortina de fum dupa care se afla spectacolul din care eu numai facusem parte pana acum.In salon se aflau doar cateva persoane,dintre care una a venit sa ne intampine,ea era singura pe care o cunosteam de cand eram ‘fetita mica’.
Am imbratisat’o cu putere si am pupat’o pentru ca nu o mai vazusem de foarte mult timp.Imediat dupa ce bratele nostre incet au alunecat din imbratisare m’am uita in jurul meu.Doua fete isi invarteau parul in aer,unii baieti erau pe ringul de dans si jucau la chitara imaginara creata de ei.Cel care mi’a atras atenita imediat a fost un baiat inalt cu parul castaniu si ondulat prins in coada.Avea niste ochi albastri ca oceanul in zori de zi luminat de razele soarelui puternic de dimineata. ‘El trebuie sa fie’am gandit eu imediat dupa ce am vazut ca el este magicianul care punea muzica serii.Am inaintat printre lumea dezlantuita care se uita la mine,insa eu nu m’am uitat in ochii nimanui.Mi’am dat jos geaca si am ramas in tricoul negru peste care era o alta geaca mai subtire de blugi tot negru si medalionul meu care semnifica ‘o noa viata’.La mana purtam bratara mea de piele si un siret negru,strans bine de mana mea dreapta.De dincolo de tejghea priveam lumea de rock plin de oameni carora nu le pasa de nimeni si nimic.Dincoace de tejghea erau oamenii pe care ii cunoastea,doua finte extrem de importante din viata mea,insa dincolo nu cunoateam pe nimeni.
-Hai sa ti’o prezint pe fica mea !se auzii vocea ferma a mamei mele care arata cu mainile spre mine.M’am intors catre ea stind deja cu'i vroia sa ma prezinte.Am intins mana politicoasa si m’am prezentat baiatului care acum se afla in fata mea.
Era imbracat cu un pulover negru si niste pantaloni de o culoare semi-inchisa.Era al doilea zambet oferit de un strain,pentru ca prima a fost a unei fete inalte cu un par lung si negru.Muzica era tot ce se putea auzi in salon.Mergea o muzica lenta,si ringul de dans imediat era umpluta de fete si baieti care dansau in perche.[...]

Am continuat sa dansam dansul lent,dupa care brusc s’a schimbat ritmul.Era o schimbare radicala la care nu ma asteptam desii ma puteam astepta.Asa e si in viata,multe lucruri se schimba neasteptat,dar trebuie sa te acomodezi.Muzica lenta si linistita,s’a schimbat in muzica tare si dura de rock caru’ia trebuia sa ii fac fata.Am lasat ca notele muzicale sa intre pe usa vietii mele si sa rascoleasca fiecare coltisor.Incet capul cadea in fata si am lasat ca parul meu sa rupa ca o sabie aerul din fata mea.Eram ca un cal salbatic pe campul de lupta ce se zbatea pentru libertate.Suvite din coama mea alunecau pe fata mea si loveau ochii mei inchisi spre visare.Tot ce mai auzeam a fost muzica si atat.Lasam ca sangele sa curga peste mine si sa ajunga in capul meu.Loveam aerul cu putere si dorinta de libertate.
Dans.........muzica......liberate !
Erau cele trei cuvinte ce mi se invarteau in cap.Ciudat era ca muzica tinea cam 3-4 minute,dar mie mi se parea ca tine o eternitate.Imediat dupa ce prima lupta se termina,m’am dus inapoi de unde priveam oamenii sa beau ceva.Am mers dupa tejghea sa privesc oamenii din fata mea cum se luptau cu realitatea lor.In fiecare ochi se gasea o triste profunda.Erau ei impreuna ca o familie si vedeam dorul de a nu se duce acasa si a ramane numai ei pe Pamant.Mi'am luat sticla de cola in mana si dupa doua inghitituri.....
Din nou eram pe ringul de dans sau de lupta,si ma uitam in jurul meu.La oricine ma uitam imi ofera ca dar un zambet care mi se pareau sincere.Toate privirile erau fixate spre mine,insa nu intelegeam de ce.Eu doar faceam ce facea toata lume,ma eliberam !Mi’am scos telefonul din buzunar si m'am uitat la notinuea timpului.Era ora doua seara.
‘Si inca de abea a inceput’m’am gandit eu pentru cateva clipe dupa care urma sa arunc din nou parul meu,si din nou,si din nou.

No music = No life!

Dacã lumea îþi dã motiv de plîns , atunci tu dã-i motiv sã rîzi din toatã inima!

To be free,to be wild and to be just like a child and if i get lost,i really don't mind,cause i'll be doing just fine...
Find all posts by this user
Thread Closed 

Messages In This Thread
Re: O noua cale, sau doar o simpla plimbare ? - by Layla Wong - 20 Nov 2010, 15:40