O noua cale, sau doar o simpla plimbare ?
|
26 Nov 2010, 23:08
|||
|
|||
Interiorul meu plangea cu valuri cristaline ce se spargeau in nemarginita mare a Necazurilor, a Singuratatii si a Vinovatiei. Simteam ca aveam sa ma rup chiar acolo in mii de aschii mici, aproape neobservabile si nimeni nu avea sa-si aduca aminte de mine, nici macar TU ...
Imi simteam inima deja sfasiata de durerea lui Layla si de a mea. Nu aveam aceasi poveste, dar aveam un lucru un comun : Noptile nedormite cand stii ca nu-ti mai pasa de tine, in mijlocul noptii trezindu-te tipand de durerea amintirii din trecut si de rimelul curs peste intreaga ta fata alba. "Cat mi-as dori sa pot sa mai stau o clipa afara sa simt vantul si prietenii ce ma inconjoara, dar nimic nu a fost prielnic, iar acum stau aici singura inconjurata de cel mult 10 prieteni adevarati, din inca 30 de oameni pe care-i vad zilnic.", am spus eu sec, fara nici o urma de compasiune. "Cat mi-as dori sa simt macar o data o iubire adevarata nu doar o atractie de o vara. Nu doar pipairi si saruturi incete pe obrazul drept, lucru care niciodata nu-mi intareste interesul.", am continuat eu la fel de indiferenta de mine insami. Seara aceasta era doar una dintre noptile in care simteam cum viata se scurge rapid din mine lasandu-ma ca o lebada murinda pe marginea tare a lacului in care nu mai aveam sa ajung niciodata, ca sa simt fiecare frunza ce se sfarama sub mine, fiecare vis ce-si gasea sfarsitul sub mainile mele inocente ce nu apucasera nici macar sa pipaiasca acel vis neimplinit. Un vis frumos, dar ingropat de viu si lasat sa putrezeasca sub pamantul tare, mai fiind din cand in cand dezgropat de catre o fetita ce spera si va spera in continuare ca poate trai cu aceasta abatere puternica de pe poteca nedefinita a vietii sale. Acea fetita noapte de noapte adauga cate o floare la mormantul unde-i murise cea mai draga virtute : Dragostea ! ~ Amintire ~ "Atunci cand nu iti place ceea ce se afla inprejurul tau, doar inchide ochii si inalta cu mana ta propria-ti lume, universul unde te vei putea refugia cand iti va fi frig de la atatea lacrimi in zadar, suferinta-n dar si iubiri ratacite prin seife aruncate. ", imi spusese cineva cu ceva vreme in urma. Acum ii dadea dreptate desi as fi vrut sa mai aud o data rasul cristalin si lipsit de griji al unui copil, as fi vrut sa mai traiesc o clipa iubirea nesfarsita de animale si nimic altceva, nici un alt sentiment, nici o alta Dragoste. Si daca visele nu se implinesc, ce facem ? ---> Tot le iubim, le adoram pentru ca sunt singura noastra alinare din plicul cu sperante. "De ce nu ii zici ?", am intrebat-o brusc pe o fata inalta, cu o frumusete ce impunea ceva mult mai departe decat stil, niste ochi cand albastri cand verzi si niste maini atat de fine, incat aveai impresia ca atingeai matasea stransa la poatra pentru intrarea in Rai. Da, ea era, cea mai buna prietena a mea. "El e singurul baiat pe care pot sa-l iubesc, nu mai vreau sa sper si la altceva, doresc doar sa fim prieteni fiindca stiu ca si el m-a iubit o data, dar de mult... E mai bine asa. ", veni ea cu argumentul ce parea destul de mototolit si nesigur. Mi se parea ca atarnea de un singur fir de ata si acesta atat de subtire incat doar asteptai sa se rupa. "Nu fa aceasi prostie ca si mine, caci singura greseala in dragoste este ca ne dam seama ca iubim doar atunci cand e prea tarziu, pana atunci doar suferind in tacere." "Si ce ? Crede-ma ca si-a dat seama !", spuse ea din nou, putandu-se vedea ca defapt fiecare cuvant era o povara mult prea grea. "Oare ? Chiar crezi ca un sentiment ce tine 3 ani poate sa dispara in doar cateva zile, 4 luni sau 10 ani ?" 'Nu ... Dar asta ma fortez sa cred !', parea sa gandeasca Layla. "Acest cuvant murdar ce ma straduiesc sa nu-l folosesc, dar care mereu intervine ... POATE , poate ca ar fi mai bine daca ai destrama ceata alba ce te tine la un pas de el. Daca nu-i vei spune acum, mai tarziu iti va parea rau si atunci nu vei mai vrea decat sa simti suferinta ce o vezi in fiecare zi uitandu-se la tine din banca a doua.", i-am soptit eu din nou pe un ton sfarsit. 'Asculta-ma de parca ar fi ultima data si incearca sa intelegi ce-ti spun. Eu stiu cum e si intr-adevar noapte de noapte simt cu bestia din mine se dezlantuie.', m-am gandit usor, de data aceasta doar tacand. ~ Revenire ~ "Suflet de gheata, lasa ca lumina sa patrunda din nou si sa-mi redea speranta clipei de odinioara, inima de cerneala, da-mi din tusul tau negru ca sa pot sa-mi fac o viata ..... " Now, it's my turn
![]() ![]() ... to torture you. |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|