Lectia I - Grija fata de Creaturile Magice
|
03 Dec 2010, 20:38
|||
|
|||
Priveam elevele cum vorbesc intre ele, cum se distreaza in zapada sau cum privirea li se pierde in timp ce se uitau in departare sau inspre vazduh. Ochii mei poposira cateva clipe pe sageata ceasului ce indica minutele. Era aproape timpul sa inceapa ora dar inca lipseau doi sau trei elevi. Am hotarat sa nu ii mai astept si pe ceilalti. Daca aveau sa apara, totul va fi bine. Daca nu, asta e. Fiind prima ora, nu aveam sa le pun absenta.
Mi-am dres vocea ca sa le fac atente pe cele cateva fete din fata mea. Cursul de Grija fata de Creaturile Magice era putin mai popular ca baia lui Myrtle. "- Bun, mai sunt doua minute pana incepe cursul deci cred ca cei trei care trebuie sa mai vina nu au de gand sa isi faca aparitia. Probabil au renuntat deja la Grija fata de Creaturile Magice. Eu spun sa incepem. In primul rand, dati-mi voie sa ma prezint. Matt Isildur, profesorul vostru. Puteti uita de formalitati ca "domnule" sau "domnule profesor" la ora mea. Tot ce va cer este sa fiti atenti si sa dati dovada de respect. Si, desigur, sa participati la ora si sa va dati silinta cand va dau o tema sau un test. Voi incerca sa fac totul cat mai placut pentru voi. Acum, ce spuneti de o mica plimbare?" Le-am aratat portile domeniului si acestea au aprobat din cap, mergand usor pe langa mine sau in spatele meu. Mergeau in liniste, de parca le era frica de mine. Nu imi placea asta la elevii mei. Cand eram elev uram profesorii care tineau clasa sub control cu ajutorul fricii. Curand am ajuns aproape de Hogsmeade. Fulgii se oprira si vremea parea sa se incalzeasca putin, doar atat cat trebuie. Era o zi care putea candida cu succes pentru titlul de "Zi perfecta". "- Ce-ar fi sa ne asezam aici?" am spus, indicand niste bancute maronii, probabil din lemn de stejar. Elevele mele se asezara una langa alta, ocupand trei banci. Eu am ramas in picioare in fata lor, privindu-le si zambind. Dupa cateva momente de tacere le-am atras din nou atentia scotand din buzunarul interior al hainei un saculet de dimensiuni medii. "Inainte sa incepem lectia propriu-zisa, vreau sa va cunosc mai bine. Cine ar vrea sa spuna cate ceva despre ea?" am intrebat, scotocind in continuare in saculet, cautand ceva.. ![]() ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|
Possibly Related Threads… | |||||
Thread | Author | Replies | Views | Last Post | |
Lectia II-Creaturilor Magice si Incuiatii | Edward Kiranov | 6 | 1,486 |
08 Sep 2011, 20:30 Last Post: Isolde du Maurier |
|
Lectia I- Clasificarea Creaturilor Magice | Edward Kiranov | 25 | 4,543 |
28 Jul 2011, 18:57 Last Post: Desiree Rose Goth |
|
Lectia I - Lordul Smoala | Ginny Malfoy | 31 | 4,808 |