Lectia I - Grija fata de Creaturile Magice
08 Dec 2010, 18:16
Le ascultam pe cele cateva eleve inscrise la cursul meu in timp ce acestea parca ma contraziceau, dovedindu-mi ca acest curs, Grija Fata de Creaturile Magice, nu este in totalitate inutil si plictisitor. Dupa ce ultima dintre cele care au ridicat mana termina de vorbit, linistea se asternu iar, dandu-mi de inteles ca nu mai avea nimeni curajul sa incerce sa raspunda. Nu era tocmai o intrebare unde se putea raspunde in mai multe moduri, dar pentru inceput era bine. Le-am zambit prieteneste si am observat multumit cum cateva imi zambesc inapoi.

"- Foatre bine! Excelent chiar. Cate 10 puncte pentru fiecare persoana care a raspuns. Intradevar, Grija fata de Creaturile Magice este un curs suplimentar care pana de curand accepta doar elevi incepand cu anul III. Dupa cateva discutii cu directorul, cu ministru si cu alte persoane importante care nu au pus niciodata piciorul la aceasta ora, toti elevii pot aplica. Dupa cum ati spus si voi, acest curs se ocupa cu studiul animalelor si creaturilor magice, de la trirame la dragoni si mai departe. Intr-un fel, echivalentul Zoologiei in lumea celor lipsiti de puteri magice, asa cum a spus si domnisoara Blythe. Veti invata cum sa aveti grija de ele, cum sa le hraniti si sa le protejati, cat sunt de folositoare sau, dimpotriva, daunatoare, reproducerea si multe alte lucruri pe care le vom descoperi impreuna pe parcurs. De asemenea, in cazul animalelor periculoase, vom invata cum sa ne protejam astfel incat sa le ranim cat mai putin sau chiar deloc, daca este posibil."

Toate fetele ascultau destul de atente, unele luand notite scurte, altele privindu-ma serioase sau zambind. Se parea ca pana acum totul era bine. Am facut o mica pauza, timp in care cele care luau notite terminara de scris iar cele care doar ma ascultau se relaxara putin. Nimeni nu ne-a deranjat pana acum. Se parea ca toti stateau inauntru, la caldura. Intr-un final, mi-am reluat lectia.

"- Cam asta ar fi in mare Grija Fata de Creaturile Magice. Ca un scurt istoric si cateva curiozitati, primul profesor de la Hogwarts care a predat aceasta materie a fost Silvanus Kettleburn, pana in anul 1993 cand a hotarat ca trebuie sa petreaca mai mult timp cu ultimele sale rude in viata, asa ca a iesit la pensie. Succesorul lui a fost Rubeus Hagrid, care pe vremea aia era Pastratorul Cheilor la Hogwarts. Nu prea le avea el cu predatul, dar eu spun ca s-a descurcat cat de cat bine. Ocazional, cand acesta nu putea ajunge la ore din unele motive, era inlocuit de doamna profesoara Wilhelmina Grubby-Plank. Mai apoi, diferiti profesori au venit si au plecat iar acum.. Cred ca a venit randul meu sa incerc sa fac cursul asta mai popular. Cam asta ar fi despre istoria Grijii Fata de Creaturile Magice."

"- Daca aveti intrebari pana acum, daca nu putem continua."

Scuzati ca a durat atat, am avut o perioada destul de agitata cu tezele and so on.

[Image: xp60xv.gif]
[Image: 3kPCzyr.jpg]
Find all posts by this user

Messages In This Thread
Re: Lectia I - Grija fata de Creaturile Magice - by Matt I. River - 08 Dec 2010, 18:16

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Lectia II-Creaturilor Magice si Incuiatii Edward Kiranov 6 1,486 08 Sep 2011, 20:30
Last Post: Isolde du Maurier
  Lectia I- Clasificarea Creaturilor Magice Edward Kiranov 25 4,544 28 Jul 2011, 18:57
Last Post: Desiree Rose Goth
  Lectia I - Lordul Smoala Ginny Malfoy 31 4,810 29 Jan 2010, 15:37
Last Post: Isabella River