Hmm...tocilari
05 Jan 2011, 21:43
Notele nu inseamna tot.Poti sa fii foarte destept si sa nu ai note mari din cauza ca: profesorul poate poarta pica , uneori nu ai invatat etc.
Tocilarii sunt aia care stiu tot si totusi nu stiu nimic Finna. Tocesc lectiile pe care le stiu in ora aceea si poate retin maxim o saptamana si in rest nu stiu altceva.Stiu o informatie minima dar daca ii pui o intrebare nu stie sa raspunda
Eu invat destul de bine , cu cateva exceptii de note mici , dar niciodata nu am fost considerata tocilara.
Faza e ca daca stii sa te integrezi printre colegii, ori cat de bine inveti nu o sa ai probleme gen :"Esti tocilarul/tocilara dracu'!"

No music = No life!

Dacã lumea îþi dã motiv de plîns , atunci tu dã-i motiv sã rîzi din toatã inima!

To be free,to be wild and to be just like a child and if i get lost,i really don't mind,cause i'll be doing just fine...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
05 Jan 2011, 21:51
Bine mãcar cã mai e cineva care gândeºte ca mine.

I'll be back one day !

[Image: 420717.gif]

06 Jan 2011, 13:11
ah pai eu sunt orice numai tocilara nu.Finna tocilar nu inseamna om inteligent, inseamna... da... ala care invata foarte mult si, de regula, asta e pasiunea principala. nu poti numi tocilara o persoana care toceste DOAR la examene.toata lumea face asta => toti suntem tocilari. eu invat foarte foarte foarte putinSmile. si nu ma raportez la notele mele, pt ca am si note proaste, n'ai ce sa'i faci... unii profi poarta pica ani de'a randul (e chiar foarte aiurea faza.), ci la performante la niste materii pe care nu le suport (adica unaFinna ). si eu trag profit din asta. in principiu ore tarzii de stat afara la party'uri si faze.
si urasc matematica!! e cea mai ingrozitoare materie posibila si o urasc din tot sufletul:|:| tot ce imi place este logica si asta ma caracterizeaza.ma bazez pe intuitie si am dreptate. am fost a doua pe tara la olimpiada cu med.aur huhCool desi clar, aia de pe'acolo invatasera mai mult ca mine, parca e nedrept ca vin eu total dezinteresata si le fur premiile alora care chiar iubesc materia asta.nu ca ma plang [hell noFinna] dar sunt atat de superficiala si e mai corect sa castige alde muritorii de rand care invata saracii decat cei care se bazeaza doar pe inteligenta si ceva lucru in plus de voie, de nevoie. am ajuns la apogeul carierei meleFinna si ma tot duc la cacaturi d'astea pentru BANI.Finna 11 milioane +concursurile astea locale/judetene pnm sa zic 3milioaneFinna stiti cate rochii &pantofi inseamna asta?Love merita sa te prefaci ca te pasioneaza matematica pentru asta. inseamnaa un dulap plin plin cu piese de vara, adica atat cat dureaza banii [sa zicem din iunie cand se dau premiile pana in iulie].adica inseamna ca in fiecare iarna sufar.=))))) si totusi, eu sunt asa anormala, imbin caracterul cheltuitor de balanta cu zgarcenia de scotian pe care o am in sangeFinna =imi vine sa plang cand ma gandesc cat am cheltuit, dar zgarcenia vine imediat dupa ce imi fac achizitia, nu inainteWhistle
adica de ce sa las saracii bani tocilarilor alora urati si cu ochelari care ii vor consuma pe carti cand eu ii pot folosi in scopuri nobileHappywide [pentru cauza mea] serios/Smile
dar tocilar nu inseamna nici om prostSmile e imposibil sa inveti o groaza si sa uiti chiar tot, tot. adica eu am o tipa de genul asta in clasa...e mai uratica putin, nu are viata sociala in sensul asta, dar na..e mai buna ca mine la franceza si la romana si la engleza la gramat[doar la acest capitol], daca te gandesti bine. desi eu am accentul mai klumeaCool si stie orice daca o intrebi, desi nu e chiar desteapta [la mate nu poti toci decat teorie, si daca nu stii sa o aplici pnm]
habar n'am.eu ma simt oribil cand nu sunt prima, pur si simplu din vanitate. adica eu ma astept sa fiu din nou cea mai buna fara niciun stres cum a fost intotdeaunaCool asa sunt eu mai rasfatataFinna.de ce sa iti dai silinta cand stii ca esti bun genetic? nu o sa tina mult faza asta, dunno. dar momentan e perfect.

ooc: de ce nu ma pot rezuma la 10 randuri?=))))
06 Jan 2011, 13:51
Ai dreptate ca toti tocim la un moment dat.Dar nu suntem tocilari /Smile. Doar daca tocesti la un examen pentru ca stii ca ai nevoie de aceea materie si stii ca te lasa total rece , dar totusi ai nevoie, n-ai ce face.Cumva trebe sa inveti.Dar cand faci asta mereu inseamna ca acolo deja esti doar un calculator care memoreaza si apoi delet Finna. Atat.
Si eu cunosc un baiat care deabea daca viziteaza scoala si e asa destept de bubuie.Deci asta e ceva genetic cum se pricepe la matematica , literatura , fizica si culmea are si simt artistic
De asta am zis ca notele nu sunt tot.De multe ori o nota nu arata ce stii ci cum a considerat profesorul ca stii.Asta nu inseamna ca nu stii mai mult.Tounge

OOC: Ginny si eu urasc matematica. \m/

No music = No life!

Dacã lumea îþi dã motiv de plîns , atunci tu dã-i motiv sã rîzi din toatã inima!

To be free,to be wild and to be just like a child and if i get lost,i really don't mind,cause i'll be doing just fine...
06 Jan 2011, 16:51
Oameni buni, in dictionar, termenul tocilar este tradus cum s'a mai spus, prin persoana care invata lectii mecanic, si apoi le uita
Eu in generala am fost numita tocilara, pentru ca aveam cele mai bune note din clasa, cand intrebau profii ceva mai mereu stiam raspunsul, si alte chestii. Si stiti cate ore petreceam acasa invatatand? Niciuna! Eu sunt genul care vin de la scoala si ma asez la calculator, si stau pana ma da cineva la o parte, apoi merg sa vad daca am teme la vreo materie, ultima lectie predata, imi fac temele care nu am timp sa mi le fac in pauza si atat. Sunt genul care prinde repede in clasa, daca sunt atenta la ce vorbeste proful. Sunt momente cand ma gandesc la cu totul altceva, si ma trezesc dupa 10 minute cu jumatate de pagina scrisa, dar nu stiu ce am scris si, la istorie nu pot sa ma concentrez pur si simplu nu imi place istoria, nu imi intra in cap, imi raman in cap date si evenimente importante, dar asa in mare, si cateva nume, dar nu pot sa o scot la capat daca nu tocesc cand sunt fara nota si stiu ca ma asculta. Dar tot nu invat acasa in pauze deschid caietul si citesc fiecare paragraf de cateva ori dupa care trec la urmatorul, ceva ceva imi ramane in cap, dar mai greu, deci, tocesc doar la istorie, in rest nu ma strofoc
Iar acum in liceu nu mai sunt numita tocilara, pentru ca, fiind la al 4'lea judet din oras am in clasa colegi cu coeficientul de inteligenta mai ridicat decat fostii mei colegi din generala, doar colega mea de banca ma numeste tocilara, si ma intreaba "fata de unde stii atatea?"
Informatiile le acumulezi in timp, si trebuie sa te si intereseze domeniul, altfel degeaba. Cum mie nu imi place istoria nu pot sa invat, dar cum imi place logica, sunt atenta si inteleg imediat. Materii preferate sunt engleza, logica, si cam atat, in rest imi plac geografia, chimia, romana, desi ma enerveaza cand ne da teme multe, sunt lenesa, si ne da de citit mult, si desi imi place sa citesc, nu imi plac cartile care ni le da proful.
Obisnuiam sa fiu buna la mate, si sa ma straduiesc sa invat, imi placea geometria, si faceam perfect probleme grele, ma ducea capul, vedeam chicite mici, dar de cand am inceput clasa a 9a, de cand cu proful asta, o urasc mai tare decat o uram inainte.
Si, am o colega in clasa care stie informatii din orice domeniu. Ne preda azi la geografie de campii si eu am zis altitudinea 0-300 m, uneori mai mica de 0 metri, si am dat exemplu campia precaspica, si face ea "are -28 m adancime" dar geografia e materia ei preferata. Citeste si retine orice informatie folositoare, dar e si sociabila, si foarte de gasca, si nu sta deloc doar in casa, din contra chiar.
Mie imi place sa stau in casa, sa ma relaxez, televizor, calculator, o carte,nu prea dau eu startul la ieseala, dar daca ma intreaba cineva daca ies raspunsul e automat da. Deci, nu ma consider tocilara....[asta era concluzia pentru care am scris eu tot de mai sus Finna]

[Image: 2igkmd1.png]
06 Jan 2011, 17:04
Ok nu petreceai timp acasa invatand - daca zici ca in timpul ala ieseai in oras cu prienii nu avea de ce sa te faca tocilara cineva . Am avut si eu colege de liceu cu 10 pe linie care ieseau cu noi zi de zi in oras si weekend de weekend se urcau pe mese la Fratelli . . . si nu zicea nimeni ca sunt tocilare . In schimb aveam alte colege care stateau acasa , citeau carti se uitau la filme si la scoala luau note relativ mici ca nu invatau - ele erau tocilare
06 Jan 2011, 17:24
O prietena buna de-a mea e foarte buna la istorie si foarte ambitioasa. Si ea invata din placere. A avut, mi se pare, in clasa a zecea un singur 9 in al doilea semestru sau ceva de genul asta. Si nu e deloc genul de persoana care nu socializeaza; are si prieten de vreo 2 ani deci mna. E o persoana foarte deschisa, foarte vorbareata si doreste mult sa ajunga departe in viata si din aceasta cauza a transformat invatatul in ceva placut.

Mna, e muult mai usor sa inveti daca iti place sa inveti.

Soul Meets Soul On Lover's Lips.

[Image: 160u9ms.png]