Vraja secretelor
|
12 Jan 2011, 00:49
|||
|
|||
Al asculta cu rasuflarea taiata cuvintele lui Alice, in timp ce aceasta impinse jurnalul spre ea si deschise primele pagini.
Quote:"Bagheta ta ma va cauta acolo unde cocosul plange cu sange si nisipul se scurge la conacul Moon precum orele pe ceasul prafuit al camerei tale,asa ca nu ma cauta caci luna se trezeste din somnu-si adanc.Da-mi data peste cap de trei ori,insa te rog n-o lasa sa se transforme cu timpul intr-un balaur."Era greu ca Al sa isi dea seama de insemnatatea acestor cuvinte, trebuia sa ia fiecare expresie in parte, sa ii inteleaga sensul, dar nu putea, cand nu cunostea autorul. Ochii ii cazura pe cuvintele "conacul Moon". Suna cunoscut. Auzise numle undeva, dar nu isi putea aminti unde. Ridica ochii si intreba: "Moon..., un nume, nu?" ![]() |
|||
12 Jan 2011, 21:47
|||
|
|||
Nu ma asteptam ca Aly sa inteleaga ceva avand in vedere ca nici eu nu pricepusem mare lucru.Am recitit din nou acel paragraf incercand sa inteleg ceva,insa mintea mea era precum o foaie alba de hartie in acele momente nu puteam sa ma gandesc la nimic.
"Moon...un nume nu?"Am auzit-o pe Aly intreband.Mi-am ridicat privirea din paragraf si i-am zambit. "Da numele prietenului meu Jasper A.Moon,iar conacul Moon este unul dintre multele case pe care le detine!"Aceasta imi zambi coborandu-si din nou privirea in jurnal. "Nisip..."Am zis cu voce tare simtind cum acea pagina alba incepe sa se scrie singura.Atunci mi-am dat seama ca acesta avea o resedinta in vest la ceva departare de desertul Arizonei. "Cred ca mi-am dat seama unde se afla sau unde se afla!"I-am zis zambind emotionata asteptand rectia fetei. ![]() |
|||
13 Jan 2011, 12:42
|||
|
|||
Ronnie se aseza tacticos langa cele doua. Nu stia despre ce vorbeau sau ce faceau.
" Nisip" o auzi pe viperina zicand si incepu sa-si aduca aminte de zilele in care ea si William isi pierdeau zile intregi tolanti pe nisipul incins al unei dintre plajele Californiei " Cred ca mi-am dat seama unde se afla sau unde se afla" ii intrerupse Alice gandurile cu vocea sa melodioasa Viperina nu prea intelegea ce vroia sa zica. Ce ar fi putut semnifica nisip? In afara de o plaja sau un ghiveci cu pamant si nisip, nu reusea sa gaseasca nicio alta explicatie. " Poate ca este vorba despre o metafora" spuse Ronnie ganditoare my momma { raised } me a prophet
|
|||
13 Jan 2011, 18:10
|||
|
|||
Arunca inca o data ochii peste text, mai exact peste cuvintele "nisip" si "conacul Moon". Se gandea la exclamatia lui Alice.
"Poate e doar o metafora" spuse Ronnie care se aseza de curand la masa lor. Incepu sa gandeasca foarte repede, cum face de fiecare data, si spuse cu teama, sa nu se insele, privind'o pe Alice in ochi: "Nisip la conacul Moon...Nu crezi ca e o casa din cele pe care spuneai ca le detine, doar ca aflata pe nisip? O plaja poate, tu stii..." O privi si pe Ronnie. Isi arunca si ea ochii peste text, si citea ganditoare. "Se scurg orele...luna se trezeste...e simplu, insemana noapte...dar...ceasul prafuit al camerei tale...ce'o insemna asta?" se gandea Al. Nu isi ridica ochii din paginile ingalbenite de vreme, si citea din nou si din nou fiecare cuvant, se gandea la fiecare sens al acestuia, dar nu putea sa'i dea de capat. Nu fara ajutorul lui Alice. ![]() |
|||
13 Jan 2011, 19:52
|||
|
|||
Eram foarte fericita ca fetele doreau sa ma ajute si se vedeau ca se straduiau si cu fiecare cuvant pe care il reciteam simteam cum acea foaie alba se umple din ce in ce mai mult cu tot felul de lucruri.
"Da Ronnie ai dreptate,insa intreg jurnalul din pacate este o metafora si asta in caz ca il pierde ca cei ce il vor gasi sa nu il poata intelege!"I-am spus plecand privirea in pamant de tristete gandindu-ma ca nu voi putea descifra intreg jurnalul niciodata. "Si da Aly sunt sigura ca ai dreptate deoarece stiu ca printre discutiile noastre el imi spusese de o casa la ceva departare de desertul Arizonei prin vest,iar plansul cu sange al cocosului asta ar trebuii sa insemne vestul,asfintitul ce se vede pe cer!"Mi-am spus ca si cum as fi descoperit o mare enigma a omenirii.Eram toata un zambet,insa acesta pieri imediat cand vazusem ceea ce urma. "Insa ceea ce urmeaza chiar nu am habar de ceea ce poate sa insemne!"Mi-am zis cu voce tare privindu-le pe fete care ma urmareau cu atentie. ![]() |
|||
13 Jan 2011, 21:06
|||
|
|||
Al asculta cu atentie toate cuvintele viperinei. Incepu sa bombane fara sa realizeze:
"Asfintit...ceas...se scurg orele...luna...de la asfintit la noapte...conacul Moon...luna...se trezeste...somn adanc...Ah, e greu sa iti dai seama la ce se refera. Sigur are ceva referitor la luna, noapte, lucruri de genul asta. Dar nu pot sa stiu, nu il cunosc pe Jasper..." Ridica privirea si le privi pe ambele viperine in ochi. Avea o banuiala despre ce ar putea insemna textul. Luna, noaptea, si ultimele cuvinte, "sa se transforme...balaur" ii dadeau de gandit. Dar nu voia sa faca presupuneri incorecte, spunea doar ce era evident...cel putin pentru ea. ![]() |
|||
14 Jan 2011, 19:01
|||
|
|||
Imi venea atat de greu sa ma exprim liber deoarece nu doream ca fetele sa afle ca Jasper era vampir si ca luna il afecta foarte tare, deoarece imi era frica ca ele sa nu il poata intelege,insa desi intelesesem acea parte in care luna devine periculoasa chestia cu a da ora peste cap chiar nu o puteam pricepe.Mi-am dres glasul si le-am intrebat.
"In fine, lasati partea cu noaptea poate aveti vreo idee la ce vrea sa se refere cu data si cu balaurul ca eu chiar nu pricep!" Le-am zis simtid cum sangele imi clocotea de furie si probabil daca l-as fi avut pe Jasper langa mine cu siguranta i-as fi dat o bataie zdravana.Fetele ma privira ganditoare incercand sa isi dea seama la se refereau cuvintele.Am luat creionul scriind data in care ne aflam privind-o intens si lanaga scriind propozita aceea.Trebuia sa fac toate combinarile posibile daca doream sa stiu exact ceea ce insemna. ![]() |
|||
14 Jan 2011, 20:59
|||
|
|||
Astepta sa vada ce parere au viperinele despre parerea ei. Alice inchise ochii, dupa care rosti repede:
"In fine, lasati partea cu noaptea poate aveti vreo idee la ce vrea sa se refere cu data si cu balaurul ca eu chiar nu pricep!" Al incepu sa se gandeasca. Isi alegea cuvintele cu grija, pentru a nu spune ceva nepotrivit, iar in final, zise: "Dupa cum gandesc eu, si din cate pot sa imi dau seama, "balaur" cred ca are legatura cu "luna" si poate "a se transforma" dar nu vreau sa fac presupuneri pripite" Privi din nou textul cu privirea atintita asupra cuvintelor depsre care nu avea nicio idee. "Dar nu stiu ce ar putea sa insemne partea cu datul orei peste cap. Nu imi vine nicio idee..." ![]() |
|||
16 Jan 2011, 00:44
|||
|
|||
Toate trei ramasesem in tacere privind data pe care o scrisesem pe hartie.Atunci am scos un calendar pe care il cumparasem de la un magazin de pe Aleea Diagon.Apoi am privit de trei ori in spatele acelei data.
"15.01.2011..."Am soptit data in care ne aflam uitandu-ma pe calendarul cu cativa vrajitori care zambeau cuceritor.Am privit cu trei saptamani in urma privind data 1.01.2011.Atunci mi-am dat seama ca el in fiecare luna se muta si nu imi dadusem seama cum de nu realizasem pana atunci si era cam logic ca mometul trecerii intre ani sa si-l preteaca cu fostii servitori cei care il crescusera. "De pe 1.01.2011 este la acest conac din vest uitati daca dat data de trei ori peste cap asta vom obtine,iar chestia cu balaurul nu stiu ce poate fi poate putin condiment peste aceasta ghicitoare!"Fetele imi zambira fericite ca reusisem sa descifram in mare parte ghicitoarea. ![]() |
|||
17 Jan 2011, 16:58
|||
|
|||
Al incepea sa puna piesele cap la cap. Mare parte din ce descifrasera pana acum pareau sa se potriveasca. Iar astropufa spera ca isi ajutase pe cat posibil prietena viperina.
Noaptea se asternuse de'a binelea peste imprejurimile Hogwarts'ului, invaluind domeniile castelului intr'o liniste deplina. Doar pe geamul bibliotecii lumina patrundea in exterior, in rest, liniste si pace. Al respira sacadat. Privi ceasul mare de pe peretele din spatele ei. Orologiul indica o ora mult trecuta de ora ei de culcare, si de mult nu mai intarziase cu somnul, aflata fiind in interiorul scolii, daramite in biblioteca. Oboseala isi spunea cuvantul, si nu isi putu abtine un cascat. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|