Thread Closed 
Durere in gat, Febra mare, frisoane si gatul meu
16 Apr 2011, 21:16
"Pai, imi place foarte mult Apararea Contra Magiei Negre si Astronomia, dar nu m-am gandit inca la nimic. Mai am inca mult timp..." am spus eu, bucuroasa ca am ce sa vorbesc si ca mi-a atras atentia de la soimeanca bolnava.
M-am urcat pe pervazul de la fereastra si am stat acolo, adancita in ganduri.
Ema ma privea si se mai uita din cand in cand pe fereastra..
"Ei bine, tu? Ce planuri ai?" am intrebat-o, amintindu-mi ca nu eram singura ca sa pot visa ore intregi cu privirea pe fereastra.

[Image: anigifemilyswan2.gif]
Visit this user's website Find all posts by this user
17 Apr 2011, 10:29
" - Psihologie" zambi Ema oarecum ciudat.
Se uita cateva clipe la Snorri, asteptand parca o reactie de indignare. Apoi continua.
" - Vreau sa devin profiler, iar din cauza asta lumea poate avea senzatia ca vreau sa le intru in minte. Dar lucrurile nu stau asa. Un profiler nu este un cititor de ganduri. El analizeaza actiunile si le compara cu trecutul, descoperind astfel un faptas."
Ema isi aminti ca sora sa facuse intr-un timp psihologie, intr-una din incercarile ei de a-si gasi meseria. Atunci descoperise Soimeanca cat de mult ii place, iar de indata ce Dawn s-a retras, psihologia a devenit "chestia" ei in familie. Mama sa nu era prea multumita ca vroia sa lucreze intr-un domeniu ce insemna gasirea unor criminali, dar Ema stia ca se va simti multumita.
Privi spre cerul rosiatic, spre soarele ce apunea si casca scurt, involuntar.

[Image: F3NHsVq.png]
The darkest hour is just before the dawn.
17 Apr 2011, 21:40
"Mda, super. O prietena de familie este profiler si chiar e super meseria ei. Adica, mi-a explicat si mie ceva chiar daca nu am inteles.." am spus eu, zambind.
Zambetul meu se transforma intr-un ras si Ema incepu sa rada si ea.
Stateam acolo, langa patul de spital si radeam.
Hurio statea intins pe pat, cu ochii inchisi.
Singurul semn de viata era ca pieptul sau se misca in sus si in jos, dupa respiratie.
Ema observa ca ma uit la Hurio si zambetul ii pieri de pe buze. Dintr-o data ne-am amintit amandoua de ce suntem aici...

18 Apr 2011, 10:23
Ema se simti datoare sa o inveseleasca pe Astropufa.
" - Daca prietenul de familie e profiler... Ai mare grija!"
Soimeanca o privi cateva secunde cu dojana, arcuindu-si sprancenele intr-una din privirile ei serioase. dar nu dura prea mult si incepu sa zambeasca.
" - Glumeam" chicoti Ema incet. " Stiu ca nu poti face nimic rau si nu vreau sa sune ca o provocare sau o insulta"
Fata ii zambi calduros.
" - Ai un suflet bun"

18 Apr 2011, 11:32
"Mersi. Si tu ai un suflet bun. . Nu-mi dau seama cum, dar se vde in ochii tai." m-am uitat la ea si am zambit. "Esti foarte draguta cu mine."
Amandoua am zambit si ne-am indreptat privirile spre fereastra.
"Mama mea a fost la ODS. Tata la Cercetasi. Cand eram mica imi doream foarte tare sa pic la ODS. Dar cu timpul am citit despre toate casele si eram sigura de la inceput ca voi fi la Astropufi..." am spus eu, ca sa mai vorbim putin.
Imi facea mare placere sa vorbesc cu Ema, chiar daca in aceste circumstante.
"Ei bine, tu? Voiai sa fii altundeva decat la ODS?" am intrebat.

18 Apr 2011, 18:04
" - Esti prima care imi pune intrebarea aceasta" zambi fata.
Se gandi la detalii.
" - Parintii mei au fost Cercetasi, desi bunicii au fost toti Astropufi. Sora mea a fost si ea la Ochi-de-Soim, iar eu... sincer, nu prea ma chinuia ideea. Am avut momente in care ma gandeam ca daca pic la Cercetasi imi fac parintii mandri. Dar imi place sa fiu Soimeanca. Ma face sa ma simt ca nu m-as potrivi altundeva atat de bine. Numai sa intri in Turn e o aventura" chicoti Ema, amintindu-si de prima ei incercare.
Nu stiuse raspunsul la intrebarea soimului, asa ca statuse la intrare aproape toata noaptea.
" - Dar am invatat un lucru sigur. Nu conteaza din ce Casa faci parte. Important este cine esti si cine vrei sa devii"

19 Apr 2011, 10:50
"Da. E adevarat. " am spus eu, gandindu-ma la Eliza Cyreno pe care am judecat-o gresit dar care s-a dovedit a fi o prietena extraordinara...
Ema se uita din nou pe fereastra deschisa.
"Hei, iti place Vajthatul? Adica, esti in echipa sau ti-ar placea sa fii?" am intrebat eu, vazand in departare terenul.
Asteptam raspunsul ei, gandindu-ma la momentele frumoase petrecute pe matura....

19 Apr 2011, 12:26
Ema chicoti.
" - Cui nu-i place? Am fost cam ocupata pentru a juca in echipa, dar mi-ar placea sa fac parte. Desigur, precum orice tanar amator de Vajthat, visez la o cariera de cautator, dar ma descurc mai bine ca simplu jucator."
Se intoarse cu fata spre sala si se ridica pe pervaz. Atata timp cat Madame Pomfrey nu o va certa, era in regula. Cu toate astea, isi intoarse privirea spre fereastra, caci daca se uita atent, pute zari terenul de Vajthat al scolii.
O privi pe Snorri si intelese aproape instantaneu un sentiment.
" - Si tie iti place, nu? Ce post e preferatul tau in echipa?"

20 Apr 2011, 10:12
"Da. Si mie imi place foarte mult. Cel mai mult imi place postul de Inaintas. Mi-ar placea mult sa joc in echipa, dar nu stiu daca ma pricep destul de bine pentru asta", am spus eu.
Madame Pomfrey iesi din celalalt salon. Amandoua ne-am indreptat spre ea. Vazand ca Hurio nu se trezeste, ne-am ingrijorat putin.
"Madame Pomfrey, de ce nu se trezeste Hurio?" am intrebat eu.
"Oh, draga, Hurio are nevoie de odihna. Ar trebui sa se trezeascaimediat. Puteti astepta aici, in loc de pe pervaz" spuse Madame Pomfrey, aruncandu-ne o privire intelegatoare.
"Bine, multumim" am spus eu, acum putin rusinata ca am stat pe pervaz.
Ne-am asezat pe fotolii siam inceput din nou sa discutam. Chiar daca eram in Aripa Spitalului unde se presupune ca esti trist pentru ca unui prieten i s-a intamplat ceva, eu nu mai eram asa de trista cand vorbeam cu Ema, pentru ca imi atragea atentia de la asta. M-am hotarat sa incep si eu un subiect de discutie:
"Ei, bine, tu cum te descurci cu notele?"

20 Apr 2011, 16:40
Pentru o clipa, fata isi aminti de o discutie cu sora ei mai mare. ' "Dawn, cum stai cu notele? Emm, nu invat mereu?" '. Amintirea o facu sa zambeasca.
" - Sunt la un nivel decent" raspunse Ema. " Nu am mereu punctaje maxime, dar nici nu ma paste corijenta. Sunt un copil destul de potolit, asa ca profesorii nu ma privesc cu rautate. De fapt, am facut destul de multe prostii, precum orice elev de aici, doar ca profesorii nu au aflat de ele... inca..."
Ema isi rezema coatele de genunchi si se apropie de Snorri, ca sa nu fie auzita accidental de Madame Pomfreu.
" - Cred ca stii genul de prostii. Vizite in castel dupa ora de culcare, intrari in sectoarele interzise, nopti intregi petrecute in Camera Necesitatii..."
Ema zambi ispasitor.
" - Cum ti se par lectiile pana acum?"

Thread Closed 

Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  Moarte. Durere. Lacrimi. Veronique A. Dupont 32 5,726 11 Dec 2010, 22:15
Last Post: Raizen Isildur