Never again
|
31 Jul 2011, 16:06
|||
|
|||
" - Ardei si rosii. Si vinete. Si morcovi, castraveti, ciuperci... E greu. Dar raman la prima varianta ca si favoritul favoritilor" zambi Ema.
Cati ardei nu mancase ea in ultimele doua saptamani! Parca ar fi fost construita si nascuta sa se hraneasca doar cu asa ceva. Isi lasa capul usor intr-o parte, curioasa. Zambea in sinea ei, fericita ca poate sa afle acum atat de multe despre un prieten drag. Era ca un joc, ca un interogatoriu la care aveai voie sa pui da si nu in propozitie, dar nu prea aveai nevoie de ele. Ii scapa un chicot, in timp ce avea o expresie de genu' 'randu' meu'. " - Care este animalul tau preferat?" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 16:22
|||
|
|||
Ei, asta chiar era o intrebare foarte dificila. Inainte adora cainii. Si acum ii plac, dar prefera pisicile mai nou de cand are una in lumea Incuiatiilor. Daca nu ar fi avut cine sa o ingrijeasca acolo cu siguranta ar fi adus-o la Hogwarts, dar ea era obisnuita acolo .. printre oameni normali. Ii placeau multe animale. Avea sa dea un raspuns lung. Surase la acest gand,dupa care murmura sincer:
"Imi place multe , dar am sa aleg trei. Imi plac cainii, dar mai nou si pisicile. Unele. Ca de exemplu: a mea care am lasat-o la niste vecini Incuiati care se ingrijesc de casa noastra de acolo. Imi plac foarte mult si caii. De multe ori cand simt nevoia sa zbor ma duc printre Incuiati la hipodrom si o iau la galop cu calul meu preferat .. de fapt, faceam asta... " , oftase ea, apoi adaugase scurt: "Dar tie care iti plac? Ce sporturi preferi? " Urmase o pauza indelungata din partea ei. ![]() |
|||
31 Jul 2011, 16:30
|||
|
|||
Ema se gandi o clipa.
" - Da, si asta e o intrebare dificila. Din punct de vedere al zodiacului chinezesc, sunt un caine de lemn, asa ca imi plac foarte mult aceste animale. Mai ales cand vine vorba de loialitatea si prietenia lor. M-am convins de asta cand o cresteam pe Ariadne. Caii, de asemenea, caci obisnuiam sa calaresc cand mergeam la bunici. Nu am mai calarit de cativa ani, de cand a murit Calypso. Era un cal tare bland. Trebuie sa zic ca-mi plac si bufnitele. Daca se afla ca nu le aduceam in discutie, Artemait ar refuza sa duca orice scrisoare pentru o luna" Chicoti la ultima propozitie, dar se potoli ca sa poata raspunde la a doua intrebare. " - Imi place foarte mult inotul si Vajthatul, desigur. Si iarasi, imi face mare placere sa ma dau cu rolele. Tu ce sporturi preferi? A! Si ce personalitati, ca sa zic asa, ti s-au parut importante pentru o fapta sau ceva de genu'?" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 18:10
|||
|
|||
Chicotise dandu-si seama pentru a nu stiu cata oara pe ziua de astazi ca se asemanau la gusturi, atat la animale, cat si la sporturi. Bineinteles, acum avea sa vina o insiruire destul de lunga. Statuse putin pe ganduri, dar apoi se dezmeticise uitandu-se catre Ema care parea ca asteapta nerabdatoare un raspuns. De fapt - se si asteptase la asta, avand in vedere ca rosteau intrebare dupa intrebare. Trase adanc aer in piept si spuse:
"Bineinteles. In lumea magica si mie imi plac bufnitele, in special Sabri,bineinteles." Rase la aceasta afirmatie apoi adaugase: "Ah,pai imi place foarte mult sa innot . Am fost la cursuri in lumea Incuiatilor si m-am 'atasat' de acest sport, daca se poate spune asa. Apoi ..hm,Vajthatul imi place mult,mai ales ca face parte din lumea noastra , iar cu rolele ..Pai mi-am rupt odata mana in lumea Incuiatilor cu ele,dar se mai intampla si de-astea. Iar in legatura cu ultima intrebare chiar nu stiu ce sa iti raspund momentan. Trebuie sa ma gandesc putin. Dar tie? Pufnise scurt. ![]() |
|||
31 Jul 2011, 18:34
|||
|
|||
Ema rase scurt.
" - Desigur, in lumea noastra trebuie sa avem respectul cuvenit pentru marii vrajitori, incepand cu Merlin. Insa in lumea incuiata lucrurile stau altfel. Ii apreciez foarte mult pe Winston Churchill, Kennedy si, ca sa fim sinceri si sa le dam si animalelor partea lor, Laika." Soimeanca isi lasa capul intr-o parte. Erau multe 'suflete' pe care le respecta si le aprecia, dar pur si simplu nu era in stare sa aleaga acum sau sa creeze o lista, o ordine anume. Ii scapa un mic oftat, ceva ce se dorise la inceput un cascat. Dar nu era obosita. Valurile constante de informatii ii tineau mintea ocupata. Abia astepta o ocazie ca sa-si puna cunostintele dobandite recent in practica. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 18:40
|||
|
|||
Ce mai putea sa spuna? Timpul parca se oprise in loc si ideile ii strafulgerau prin minte, dar pur si simplu nu isi mai gasise cuvintele. Se intrebase ce altceva ar mai fi putut sa faca, dar totusi .. se uitase catre oglinda lui Erised parca vrand sa o atinga, dar se abtinuse. Nu avea sa cada din nou prada tentatiei. Mai ales dupa ultimele intamplari si patanii in fata acelui obiect. Isi daduse ochii peste cap dandu-si seama ca incepea incetul cu incetul sa urasca oglinda aceea care ii facuse atat de mult rau, voluntar sau involuntar nici macar nu mai conta.
"Emm, ce as mai putea sa te intreb? Am auzit atat de multe astazi .. am invatat atat de multe despre tine, dar acum am ramas fara idei. Practic nu stiu ce sa iti mai spun!" Chicotise fiindca stia ca in urmatoarele minute un nou subiect de discutie va aparea la orizont. Intre ele nu existase niciodata o tacere lunga sau o lipsa de subiect. ![]() |
|||
31 Jul 2011, 18:50
|||
|
|||
Se vedea in fata faptului implinit! Neah.. Fals! Minciuna! Se gandi doar ca nu mai aveau despre ce sa vorbeasca si deja ii aparura alte intrebari in minte. Ar fi vrut sa i le spuna lui Rosalie imediat, dar i-a fost imposibil. Incepuse sa rada si sa pararada, amuzata de situatie.
" - Ce moment al zilei iti place cel mai mult? Si care e anotimpul tau preferat?" Pusese cele mai scurte intrebari, caci inca mai radea cu pofta. Incerca totusi sa se abtina, ca sa nu devina nepoliticoasa. Spre satisfactia ei, reusi. Se aseza mai bine in fotoliu si se uita spre Rose. Cum de avusesera atatia si atatia ani in care sa se cunoasca si nimic?! Era un raspuns ocolit. Cum de aveau doar cateva ore si aflasera atat de multe? Poate ca lucra subconstientul, tinandu-le curiozitatea treaza. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 19:00
|||
|
|||
O prinsese in capcana , de data aceasta . Decizii grele, alegeri complicate .. Ah, de ce era atat de usor sa spui unele chestii fara sa te gandesti si acum cand chiar te concentrai nu prea puteai sa fii in stare sa dai un raspuns cooerent si concret? Era mai mult decat ciudat, dar Rosaliei ii placeau toate cele patru anotimpuri. Ei bine,nu chiar .. dar totusi. Era o decizie la care nu avea un raspuns pe masura. Totusi - se fortase sa se gandeasca la asa ceva, apoi isi indrepta privirea catre Ema spunand:
"Pai ca parte .. as alege noaptea. Si nu stiu daca sa te intreb si pe tine fiindca faptul ca suntem aici in miez de noapte e o dovada clara ca si tu ai face la fel. Dar nu stiu .. noapte sau zi tu? Si anotimpuri .. fiecare are ceva deosebit, dar imi place mult primavara. " ![]() |
|||
31 Jul 2011, 19:06
|||
|
|||
" - Noaptea e mai linistita" murmura Ema, ca o aprobare.
Anotimpurile se jucau intotdeauna cu timpul, iar Soimeanca se trezea nerabdatoare sa vina urmatoarea perioada. Vroia frigul iernii, iar cand cadeau primii fulgi de zapada, tanjea dupa caldura verii. Cu toate astea, exista unul favorit. " - Iarna. Cred ca se datoreaza sarbatorilor si pentru ca, in general, rezist mai bine la frig decat la caldura." Zambi, amuzata din nou. Nu trebuia sa o surprinda atata aceasta afirmatie, tinand cont de propriul ei nume. Isi amintea ca cineva zisese ca zapada s-a asezat langa ea cand Ema luase loc la aceeasi masa. Chicoti scurt. " - Iti place sa faci fotografii? Orice fel, artistice sau comice" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 19:13
|||
|
|||
Si ei ii placea iarna pana intr-un anumit punct. Adora sarbatorile si dupa cum spusese si Ema si ea rezista mai mult la frig decat la caldura. Ura caldura aproape la fel de mult ca si gheata pe care aluneca ea mereu in fiecare iarna. Ei bine,avea cateva gusturi contradictorii, de ce sa nege asta daca asa era? Noua intrebare a Soimencei o facuse sa se simta de-a dreptul in elementul sau. Acum puteau sa dezvolte un subiect farea mult prea multe intrebari tinand cont de altele.
"Da, ador sa fac poze. De orice tip. Pana si mie singura. Rase usor,apoi adaugase cateva cuvinte. "Imi place sa fac poze si oricarui element din natura, pana si cerul instelat sau nu. Imi place sa fac poza la orice,aproape orice .. pana si la niste carti cu niste coperte deosebite! Dar tie iti place sa faci poze? ", intrebase aceasta clipind des din ochi fiind foooarte curioasa. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|