Never again
|
31 Jul 2011, 19:26
|||
|
|||
" - Foarte mult! Acasa, am un perete plin cu fotografii. Printre preferatele mele de acolo se afla cea cu surorile mele, una de cand a spart mama o sticla la o cina... Am luat o floare si am pus-o peste vinul rosu si cioburi. Poate e putin cam sadic, dar mi-a placut foarte mult ideea de floare ce sangereaza."
Vorbise dintr-o singura suflare. Se vazu nevoita sa inspire. Incerca sa se gandeasca la o imagina demna de pozat in aceasta incapere, in acel moment. Putea sa faca cateva reflexii dragute cu geamurile. Se bucura ca in pozele incuiate, imaginea era statica. Desigur, era interesant sa vezi un personaj miscandu-se, dar Emei ii placea idea de a surprinde o anumita secunda, intr-o infinitate de nemiscare. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 19:43
|||
|
|||
Ascultase incantata cuvintele Emei si isi putuse imagina poza in care trandafirul acela se presupunea ca sangera. Poate odata va avea ocazia sa vada acele poze. Brusc, zambise complice gandindu-se la ceva care cu siguranta le-ar da ceva de lucru, prin urmare nu s-ar mai plictisi. Mai ales ca amandurora le placeau sa faca poze. Rosalie isi scoase bagheta si facuse sa apara aparatul ei de fotografiat. Era o firma Incuiata 'Canon' care facea niste poze grozaaaave. Isi imaginase ca ar fi frumos sa aiba ambele o amintire, asa ca murmura cu o voce entuziasta:
"Ce spui sa ne facem cateva poze .. normale? Sa avem amintire, ce spui?" Se incruntase dandu-si seama ca s-a repetat, dar nu mai conta asta acum. Avea impresia ca Soimeanca va fi de acord in secunda doi de acum incepand. ![]() |
|||
31 Jul 2011, 19:56
|||
|
|||
Corpul Emei reactiona din instinct la cuvintele fostei Soimence.
Zambetul i se largi, ochii se deschisera larg, iar spatele i se indrepta. Isi dadu parul dupa o ureche, ca sa nu-i mai vina in fata. " - Ar fi o onoare" zambi ea. " De fapt, stii ca nu am nicio poza cu tine?" Se incrunta usor, uitandu-se spre Rose cu ochii mici. Dar zambi aproape instantaneu. Isi puse mana dupa umerii prietenei sale si zambi spre aparat. " - Spune Magic" chicoti Ema, aducandu-si aminte de fraza pe care tatal ei o folosea cand faceau poze. Daca s-ar fi chinuit putin la developare, ar fi putut sa faca atat o copie Incuiata, cat si una Magica. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 20:02
|||
|
|||
Urmase intocmai spusesele Emei si rostise 'Magic' . In clipa urmatoare poza era facuta si se uitasera impreuna la ea. Iesisera amandoua frumos, cel putin ea iesise respectabil fiindca 'frumos' era mult prea mult spus pentru sine. Chicotise la acest gand, apoi se uitase catre aparat din nou alaturi de Soimeanca , doar ca de data aceasta se strambasera pentru a iesi o poza haioasa. Acum putea sa spuna : 'frumos'. Rase la acest gand dupa care parca isi revenise din transa mormaind:
Cum nu ai nicio poza cu mine? Ar trebui sa fie in Turn la pozele cu Sefii de Casa ... De fapt si cu tine ar trebui sa fie una!" , rase din nou Rosalie. Stia ca avea dreptate si ca nu avea cum sa se insele. Timp de patru ani a trait acolo in afara de vacante. ![]() |
|||
31 Jul 2011, 20:16
|||
|
|||
Ema se uita buimaca la ea. Dur ceva ca acele cuvinte sa se faca intelese. Isi lovi usor fruntea cu mana, razand.
" - Am uitat de acel panou" chicoti ea. " Niciodata nu m-am ingramadit sa-l admir. Cel putin, nu de cand sunt eu acolo" Se stramba. I se parea ca acel panou era o metoda de a o face 'vizibila', iar ea fusese intotdeauna mai retrasa. Ridica din umeri si schimba subiectul mai delicat. " - Si oricum, nu aveam o poza cu tine alaturi" zambi ea. " Hai sa mai facem o strambatura" Ema se pregati sa se uite crucis, iar faptul ca radea cand se facuse poza oferea un aer... comic nu era un cuvant sficient. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 20:32
|||
|
|||
Facuse un semn cu capul in semn de 'da'. Avea mare dreptate. Ele nu aveau o poza in care sa fie una langa alta, cel putin nu pana acum. Si tocmai asta era ideea: sa aiba cat mai multe. Ii suradea aceasta idee prin pur si simplul fapt ca se gandise ca dupa ani buni se vor uita intr-un album si vor gasi poze de pe vremea cand aratau ele asa. Facuse o pauza la gandurile sale, parca simtindu-se de parca ar fi murit maine. Asa vorbea. Scuturase usor din cap si isi inchise ochii.
"Cred ca de acum inainte vom avea mult timp sa facem poze! Ani,probabil .." De data aceasta se hotarase sa nu mai neglijeze sa vorbeasca una despre cealalta. Astazi aflasera multe, dar probabil asta trebuiau sa stie de cand s-au vazut pentru prima data in Hogwarts, adica de cand se imprietenisera atat de bine. ![]() |
|||
31 Jul 2011, 20:42
|||
|
|||
Ema privi visatoare tavanul. Viata se intindea in fata lor, cu atatea si atatea posibilitati. Zambi incet.
" - Stii, deja imi pot imagina cum vom arata peste ani de zile. Probabil vom fi pe peron, cu copii de mana, sau in parcul londonez, dandu-i in leagane." Zambi iar. Nu era o diferenta mare de varsta intre cele doua, asa ca aceste ganduri erau posibile. Ei bine, chiar erau. Emei i-ar fi placut sa aiba parte de aceeasi soarta alaturi de o prietena veche, Maria. Dar aceasta era cu 16 ani mai mare decat Soimeanca. Probabil ca atunci cand Ema va pasi iar pe peronul 9 si 3/4, Maria va avea primele riduri, iar pruncii ei vor termina scoala. Isi scutura capul. Nu vroia sa se gandeasca acum la asta. Se intoarsa sa-i zambeasca lui Rose, in timp ce se imagina batrana. " - Vai! o sa arat ca o stafida!" ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
31 Jul 2011, 21:40
|||
|
|||
Ramasese cu gura cascata si imitase un gest de parca era nervoasa, dar apoi pur si simplu pufnise in hohote. Adevarul era ca nu voia sa se gandeasca tocmai acum la asa ceva, dar intr-un final il gasisera moment de rasete, nicidecum de plansete. Pana la urma nu isi luau ramas-bun, ci pur si simplu isi imaginau viitorul. Noroc ca nu ii venise prin minte sa il citeasca fiindca cu siguranta ar fi iesit ceva nu tocmai prea placut. Se uitase catre Ema in timp ce radea in continuare si rostea:
"E curand sa ne gandim la asa ceva, dar posibilitatile sunt mari .. sunt doar cu un an si jumatate mai mare ca tine, deci doar imagineaza-ti cum vom fi doua babute stand pe banca intr-un parc!" Acum radea de-a binelea. Era practic imposibil sa isi imagineze o asemenea ipostaza care acum parea extrem de ridicola!!! ![]() |
|||
01 Aug 2011, 10:52
|||
|
|||
Ema se incrunta, incercand sa-si imagineze situatia prezentata.
" - Neah..." se dadu ea batuta dup cateva clipe. " Singurul lucru care-mi vine in minte este cat de ridicol vom arata pentru ceilalti. Adica, sunt destul de convinsa ca daca asa ceva se va intampla, in acel moment ne vom aminti de clipa aceasta. Si va fi imposibil sa nu radem" Zambetul ii crestea cu fiecare cuvintel. Abia se putea abtine sa nu izbucneasca in ras la jumatatea frazei vorbeasca coerent. Simtea ca toate incheieturile pocnesc usor din cauza acestei abtineri. Era o senzatie stranie, dar foarte reconfortanta. Soimeanca isi scutura hotarata capul. " - Suntem inca tinere. Nu e cazul" chicoti ea. ![]() The darkest hour is just before the dawn.
|
|||
01 Aug 2011, 12:37
(This post was last modified: 01 Aug 2011, 12:38 by Rosalie Vivienne Alden.)
|||
|
|||
Spuse un simplu 'îhîîîîm' stiind ca Ema avea dreptate. De ce sa se gandeasca la asa ceva cand practic aveau o viata inainte? Asa cum erau ele.. bune sau rele. Chicotise la gandul ca a facut din nou o rima, apoi se lasase moale in fotoliul sau si facuse sa dispara si aparatul de fotografiat. Pentru moment nu mai aveau nevoie de el. Macar de acum inainte stia <era avertizata de subconstientul sau> de fapt ca de acum inainte trebuiau sa faca mult mai multe poze.
"Emm, ce facem acum?" , se gasise Rosalie intreband o prostie. Se incruntase usor dandu-si seama ca nu ar fi trebuit sa faca asta. Ele mereu aveau ce discuta, clar! Se uitase din instinct imprejur, dar incaperea era goala .. cu exceptia oglindei lui Erised. ![]() |
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|