Thread Closed 
Luna rosiatica
12 Nov 2011, 23:05
Tacuse , la auzul spuselor viperinei si ramasese pe ganduri , privind ecranul negru al mp3-ului din mana ei , care , din pura intamplare ajunsese acolo .
"Cateodata nu pot sa inteleg . Daca noi traim aici , in rau , de ce , pe lumea cealalta , dupa cum se spune , tot la fel va fi ? Adica, sa zicem ca nu sunt cine stie ce crestina . Ca nu ma omor foarte mult cu religia si ca voi ajunge in iad . Pentru mine , iadul inseamna o alta viata , in care iti petreci tot timpul numai in chinuri si in suferinta . Dar , pentru a ajunge in rai , trebuie sa fii mai mereu cu gandul la Dumnezeu , ceea ce nu poate fii intotdeauna in mintea unui om , caci mnah , fiecare cu problemele lui . Deci , daca nu alegi o cale, ajungi la cealalta , si ce faci ? Tot acolo nimeresti . Ceea ce mi se pare absurd ! "
Oftase si apasase pe un buton , setand o melodie lenta , putin ritmata , in pian , exact ce ii placea viperinei .

"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."

[Image: Formysweetsis_zps9d530966.png]
Visit this user's website Find all posts by this user
13 Nov 2011, 14:55
  • Auzi intrebarea Elizei si cazu pe ganduri. Adevaraul era ca Ronnie nu credea in Dumnezeul universal. Ea fusese invatata de mica sa credea in vechii zei nordici. Se ruga lui Odin, ii multumea lui Baldur si lui Sunna pentru fiecare rasarit al soarelui si lui Loki pentru puterile cu care era inzestrata. Cateodata se uita in urma si se gandea la Urd, alteori multumea lui Verdandi pentru clipele minunate petrecute in prezent si se ruga lui Skuld ca ziua viitoare sa fie mai buna.
    'Nu iti pot spune nimic despre religie pentru nu credeam in aceleasi divinitati. In orice ai crede trebuie s-o faci din suflet. Dumnezeul tau nu este cu nimic mai presus decat al meu si viceversa. Crede in ceea ce crezi si totul va fi bine. Nu uita ca exista cineva acolo sus in cer care ne vegheaza. Pretuieste-l' spuse aceasta intreband-o in gand pe Forseti daca ceea ce spusese era corect.

my momma { raised } me a prophet
13 Nov 2011, 15:52
Ramasese pe ganduri , incruntata , incercand sa inteleaga ce voise sa spuna Veronique . "Deci , ea are mai multi zei ? Wow !! Vreau si eu !! "isi spusese ea , mintea zburandu-i la Daphne , prietena ei mai veche , de la Crystalwave . Cat isi mai dorea sa o revada , sa mearga impreuna in misiuni si sa se ia la bataie . Insa acum stia ca nu mai avea nicio sansa . Fiecare o luase pe drumul ei . Isi scuturase capul , revenind inapoi in lumea reala .
"Ahm , scuza-ma , nu stiam ca esti cu alti zei . Credeam ca toti cei din Hogwarts sunt cu aceeasi credinta. .. " "Cu exceptia lui Claire,"continuase ea in gand , amintindu-si .
Inchisese ochii , zambind in sinea ei , melodia usoara si calma cantand in mintea ei , linistit , facand-o pe viperina sa radieze .
"Auzi , noi unde ne aflam ? " intrebase aceasta, deschizand larg ochii , intorcandu-si capul spre ea .

"Asteptarea ne da iluzia ca facem ceva asteptand, cand, de fapt, nu facem altceva decat să murim suportabil, putin cate putin."

13 Nov 2011, 16:20 (This post was last modified: 13 Nov 2011, 16:20 by Veronique A. Dupont.)
  • Ronnie se simtea putin jenata de jena fetei. Nu vroia ca aceasta sa se simta prost. Nu era vina ei ca nu stiuse ca viperina era de alta religie. O apuca usor de umar si ii spuse un 'e in regula' soptit.
    Stia foarte bine cum este sa te simti prost cand crezi ca ai jignit pe altcineva in necunostinta de cauza, dar acum nu era acel tip de situatie.
    'Toti suntem diferiti. Tu, eu, Claire - oricine o mai fi si dansa -, dar este in regula. Este in regula sa credem in lucruri diferite. Nimic nu este universal, nici macar aerul pe care-l respiram. Fiecare corp il accepta diferit si in cantitati distincte' explica viperina.
    'Auzi, noi unde ne aflam?' auzi intrebarea Elizei care-o soca.
    'Cum adica? Suntem la Hogwarts, desigur' spuse aceasta pe un ton dulce.

13 Nov 2011, 16:28
Rasese amuzata de raspunsul primit de la sefa ei de casa si se oprise dupa ce trecusera mai multe secunde , care dupa un timp , se facusera minute . Imediat ce isi revenise , se stapanise sa nu o ia de la capat si vorbise , in timp ce isi ducea pana la piept , tinandu-se .
"Bon , sa o luam pe rand . Claire ,este o printesa , ar trebui sa o cunosti , in fine , ii la viperini in anul I ?! Cine mai stie .. cat despre locatie , da , stiam ca suntem la Hogwarts , dar ma refer in ce loc. De exemplu padurea interzisa . Mna , nu prea ne aflam in adancurile sau marginea ei , ca altfel am fi fost inconjurate atat de copacii batrani cat si de lacul ce straluceste in razele lunii . Si...ca tot vorbim de ea . Si-a schimbat cumva culoarea ? " intrebase aceasta din nou , tintindu-si ochii asupra bulinei mari , stralucitoare , ce lumina vag in jurul ei si deasupra lor . Era ciudat , era de o culoare slaba , inchisa si spre rosu . Viperina putea sa jure ca luna fusese ranita , caci nu era in intregime cu aceeasi culoare , ci doar , intr-o parte , ca o diagonala . "De ce nu am putut sa invat si eu mai bine clasificarile cercului ? " se certase Eliza .

13 Nov 2011, 16:38
  • Cu fiecare minut care trece atmosfera incepea sa devina din ce in ce mai rece. Luna se vedea intreaga pe cer, iar bolta nesfarsita incepuse sa devina aproape neagra.
    'Claire este o printesa' o auzi pe Eliza spunand si incepu sa chicoteasca, dar apoi se resemna cand afla ca este la viperini. Ofta realizand ca nu este o sefa potrivita de casa deoarece nu-si putea retine proprii elevi.
    'Nu, n-o stiu, din pacate. Mi-ar placea daca mi-ai prezenta-o intr-o zi' zise Ronnie zambind amar, dar incercand ca suprarea sa n-o acapareze in totalitate. Pana la urma, cine putea cunoste toti elevii? Nimeni.
    Asculta cu grija cometariul facut de catre Eliza despre luna si incepu si ea sa priveasca astrul maret. Avea o culoare nenaturala, extrem de rosie intr-o laterala.
    'Din pacate nici eu nu stiu clasificarile' sopti ea scuzandu-se din priviri.

13 Nov 2011, 16:55
Fara sa isi dea seama , prinsese o unda de triste si furie din partea unei fiinte , atat umane , cat si neumane. Una din doua ce mai . Eliza nu intelegea cine putea sa fie atat de frustat , insa se linistise si isi aplecase capul privind in jur dezamagita . "Oare cum de s-a ajuns la asta ?De ce s-a schimbat ? " se intrebase ea in minte si se intinsese pe spate , lovindu-se tare de ceva tare . Se intorsese imediat cu capul spre ceea ce cazuse , nervoasa si cu bagheta la vedere , pregatita pentru cine stie ce atac .

Era doar o buturuga normala , care vegeta acolo , ascunsa de luna rosie . Pufnise si se lasase din nou pe spate , incet , astfel incat sa nu se raneasca din nou cand colo , cazuse pe pamantul acoperit de covorul de iarba umeda si .. nici urma de buturuga . "Ehh asta ii culmea. Nu a avut cum sa dispara asa deodata . " Injurase in sinea ei si isi pusese mainile pe sub ceafa , ca sa nu mai aiba de a face cu inca o durere zdravana in acel loc .

13 Nov 2011, 18:17
  • Se uita visatoare pe cer si se gandea la zilele petrecute impreune cu Helena la Hogwarts. Obisuniau sa se furiseze in fara castelului noapte impotriva regulilor si sa admire cerul instelat ore intregi. Le placea sa se intreaca prin Padurea Interzisa impreuna cu Bell si Nick. Isi aducea aminte cand il ajutasera pe Nick in prima sa noapte cu luna plina si inca putea vizuliza perfect privirea baiatului cand se uita cu duiosie la Bell. Stiau cu totii ca cei doi se placeau, dar nu iesise niciodata nimic mai mult decat o dragoste de copii.
    Ah, ce dor imi este de acele vremuri, gandi viperina rememorand chipurile tuturor vechilor prieteni si a castelului cand il vazuse pentru prima data.
    Gandurile ii fura brusc intrerupte de Eliza care se lovi cu capul de o buturuga.
    'Esti bine?' o intreba ingrijoarata si observa ca buturuga disparuse.

13 Nov 2011, 18:35
Aprobase din cap , inchizindu-si din nou ochii si frecandu-se la cap . "Cum de a disparut buturuga ?Era aici adineaori " Isi scuturase capatana de cateva ori , privirea incepand sa i se incetoseze , insa nu ii pasa deloc . Zambise vag si se ridicase in picioare , clatinandu-se . "Great , exact ce imi lipsea ," gandise ea si cazuse inapoi pe pamant cu un mic buf . "Pff..mai traiesc ? " continuase ea in minte , amuzata la culme de ceea ce i se intampla . Simtea cum ceva o atinsese la brau si cu o ridica usor de pe pamant . La inceput nu s-a prins de situatie , decat dupa ce vazuse ca luna devenise ceva mai aproape de ea . "Hooopa .." Privise in jos si o zarise pe Veronique . Vru sa ii dea un semn , dar isi daduse seama ca nu mai avea grai . "Ehh , asta ii buna , nu am alta cale !! " Mainile erau cuprinse in jurul unui crengi groase , care se intinse pe langa trup , inconjurand-o total . "Ahm , ce am facut ? "

13 Nov 2011, 20:14
  • Inca visa la viata sa de dinainte de incident. Isi amintea cum era s-o imbratiseze pe Helena. Rememora perfect momentele cu parintii sai. Momente in care tatal sau le preda magie, iar mama lor lucra la tarndafirii din curte sau gatea ceva in bucatarie. Tatal lor fusese profesor la Beauxbatons, iar Hazelle obisnuia sa lucreze ca vindecator la spitalul Sf. Mungo, dar amandoi erau liberi pe timpul verii si isi petreceau intregul lor timp cu cele doua surori.
    'Sa fiti unite, chiar daca noi nu vom mai fi. Nu uitati, sangele apa nu se face' il auzi pe Jaques repetandu-le celor doua.

Se trezi brusc din visare si observa ca Eliza levita chiar deasupra ei. Se ridica in picioare in acel moment si isi scoase bagheta. Ar fi vrut sa arunce o vraja sau sa faca ceva, dar n-avea ce, n-avea pe cine sa tinteasca.
    'Ce se intampla?' intreba viperina mirata uitandu-se la colega sa care atarna in aer.

Thread Closed