The old man's book
|
24 Jan 2012, 10:45
(This post was last modified: 24 Jan 2012, 10:45 by Salathiel Donnerkrieg.)
|||
|
|||
Sal nu ii impartasea curiozitatea vrajitoarei, poate pentru ca nu era curios in general dar si pentru ca nu era dornic sa afle cine stie ce secrete despre bagheta. Faptul ca reusea sa faca vrajile mult mai bine cu ea era indeajuns de suparator, fiind un adept al magiei fara bagheta, asa ca nu avea niciun chef sa afle cate lucruri mai putea face sau ce istorie speciala avea Ariadna.
"Tot ceea ce va poate ajuta se gaseste in cartea aceea" se auzi in incapere vocea linistita a batranului. "Trebuie sa marturisesc ca nici eu nu am citit tot ce scrie acolo. Am considerat totul doar o legenda. Niciunul din breasla noastra nu a reusit sau nici nu a visat vreodata sa faca o copie a Baghetei de Soc. Si cand ma gandesc ca Gregorovitch a fost atat de aproape..." Sal zambi auzindu-l, pentru ca in oarecare masura il intelegea prea bine. Acum, la batranete, nu avea cum sa-si mai propuna un scop atat de greu de atins, dar daca ar fi aflat-o pe Ariadna mai devreme cu siguranta Ollivander ar fi incercat acelasi lucru ca si creatorul ei. |
|||
24 Jan 2012, 15:34
(This post was last modified: 28 Jan 2012, 13:27 by Bell Evans.)
|||
|
|||
|
|||
25 Jan 2012, 14:14
|||
|
|||
Salathiel intinse mana nevazut de batran, aproape pe sub masa, si o atinse pe cea a vrajitoarei de langa el. O stranse putin si apoi ii dadu drumul pentru ca orice altceva ar fi dat de inteles ce nu trebuia. Ii arunca o privire calma, dandu-i de inteles ca nimic rau nu avea sa se intample cu niciunul din ei.
Apoi privi spre Ollivander, care astepta raspunsul. "Cred ca intrebarea cea mai buna ar fi 'cum de o putem folosi pe Ariadna' si nu de unde o avem. Dar totusi..." Sal ii povesti batranului tot ceea ce stia si Em de la el despre istoria baghetei, incepand de la furtul adevaratei Baghete de Soc de catre Grindelwald si pana la hotararea de a pastra copia furata si inutilizabila a acesteia in cadrul familiei Donnerkrieg. "Vrajile de protectie puse pe aceasta bagheta" concluziona Salathiel "sunt multe dintre ele unice, iar asta inseamna ca si bagheta trebuie sa fie ceva foarte deosebit." |
|||
28 Jan 2012, 13:33
|||
|
|||
|
|||
28 Jan 2012, 15:27
|||
|
|||
Salathiel incerca sa se ingramadeasca pentru a vedea randurile despre care Em tocmai comentase, dar se vede treaba ca scaunele din magazin nu erau atat de noi ca aspectul, pentru ca scaunul pe care statea vrajitorul se hotari sa cedeze si Sal se pomeni ca se prabuseste peste Em, care cazu si ea de pe scaun.
Batranul incerca sa se ridice, fapt destul de greu pentru oasele lui batrane, pentru a vedea daca cei doi erau bine. "Ah, scaune vechi si proaste! Trebuia sa le schimb de mult, dar am uitat, cu toate renovarile astea." Sal insa nu auzi ce spunea Ollivander pentru ca, dupa ce evitase un impact al nasului cu podeaua, isi ridica privirea doar pentru a intalni, la cativa centimetri de el, chipul vindecatoarei. Mana dreapta ii era undeva de cealalta parte a corpului ei si ii putea simti trupul firav sub jumatate din al lui. "Em...scuze" incerca el sa spuna ceva pentru a evita momentul ciudat. |
|||
28 Jan 2012, 16:09
|||
|
|||
|
|||
28 Jan 2012, 16:31
|||
|
|||
Desi avea incredere in vrajile facute de Em, Salathiel se uita din cinci in cinci minute spre picioarele scaunului si ii incerca rezistenta din cand in cand, pentru a fi sigur ca faza nu avea sa se mai repete. Abia reusi sa prinda cu urechea cele ce citise vrajitoarea din paginile cartii.
"Desigur ca nu, nu arunci o vraja de portal asupra unei baghete doar ca sa pedepsesti oamenii. In plus, cred ca e mai mult metaforica partea cu 'dupa cum crede ca se cuvine' deoarece e doar o bagheta, nu o fiinta vie si nu are cum sa..." Se opri la jumatatea frazei, privind-o pe Em, apoi cartea si in cele din urma pe Ollivander, cu ochii goi si rataciti. "Batrane, cum o chema pe fiica lui Gregorovitch? Cea care a murit la zece ani..." |
|||
28 Jan 2012, 17:36
|||
|
|||
|
|||
28 Jan 2012, 20:45
|||
|
|||
"Dumnezeule!" sopti Sal, ridicandu-se si indepartandu-se de bagheta de pe masa.
"De asta simteam familiaritatea asta. Cum a putut convinge o fata de zece ani sa faca asa ceva?" Batranul facuse la fel, alb si tremurand, iar o lacrima i se scursese pe obrazul zbarcit inainte sa si-o stearga cu maneca hainei. Si Sal tremura, dar incerca sa nu lase lucrul acesta sa se vada. Ii era aproape imposibil sa ascunda insa ochii care incepusera sa se umezeasca si obrazul care devenise de var. Cauta cu mana ceva de care sa se sprijine, dar negasind nimic se intoarse spre masa, punand ambele maini pe spatarul scaunului. "Em, cred ca ar trebui sa te indepartezi." sopti el, cu ultimele picaturi de calm. "Acela e un horcrux" |
|||
28 Jan 2012, 21:29
|||
|
|||
|
|||
« Next Oldest | Next Newest »
|